Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Környezetvédelmi tábor Nagycenken

A világörökséggé vált Fertő-táj természeti és kulturális értékeivel ismerkedett meg tíz környékbeli gyerek a Nagycenki Művészeti Napokhoz kapcsolódó táborban a múlt hét során. A hat nap alatt az otthonukat fedezték fel a résztvevők, akik közül páran jutalom gyanánt lehettek jelen a táborban.
Kenuzás a Fertő tó nádasában, darázspók Fertőrákoson, madarászás a nemzeti parkban, a fertőbozi Gloriette-kilátó, a soproni múzeumok és gyűjtemények, a fertődi Esterházy-kastély és természetesen Széchenyi otthona is szerepelt a megismerésre váró értékek és megélnivaló élmények listáján.
Huiber Edit, a Széchenyi István Emlékmúzeum és Kőfaragó Tímea, a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa munkatársa arra vállalkozott, hogy hat fertőszéplaki és négy nagycenki általános iskolás gyerekkel felfedezze a világörökség természeti és kulturális értékeit.
– Öröm volt látni, hogy léteznek igazi, érdeklődő, a világra nyitott gyerekek. Furcsa volt számunkra, hogy bár mindannyian itt élnek ezen a vidéken, volt a táborlakók között nem is egy, aki még nem járt a kőfejtőben vagy a soproni belváros múzeumaiban. A kirándulások során megismerték és meg is szerették az otthonukat – meséli Huiber Edit.
A Nagycenki Művészeti Napokhoz kapcsolódó tábor megteremtette a lehetőségét annak, hogy a gyerekek megértsék az itt lévő értékek megőrzésének fontosságát, illetve a kulturális és a természeti értékek szoros kapcsolatát, kölcsönhatását. A tábor zárásaként mindannyian egy-egy önálló kutakodást igénylő kiselőadással bizonyították, hogy jól figyeltek kalauzaikra az élményekben gazdag hét során.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagyományőrző lakodalom

Háromnapos lakodalmi vigasságot rendeztek a hétvégén Fertőhomokon. A lakodalomról film is készült,… Tovább olvasom