Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Környezetvédelmi konzultációs iroda

Nyolcéves múltra tekint vissza Bécs és Győr környezetvédelmi együttműködése. Még be se fejeződött a korábbi, unió által támogatott, két és fél évre szóló ÖkoBusinessPlan Bécs–Győr, tegnap már aláírták az újabb együttműködési megállapodást.
– Egyre jobban belejövünk az uniós ügyekbe – mondta tegnap Balogh József, Győr polgármestere azon a találkozón, amelyen Bécs és Győr újabb, unió által támogatott környezetvédelmi együttműködésre kötelezte el magát. A két város, függetlenül méretétől, nyolc éve működik együtt a környezetvédelemben, s ennek hasznaként Győr hasznosíthatja mindazokat a tapasztalatokat, amelyeket az osztrák főváros és környéke a környezetvédelmi munkában már elért. Az unió az ÖkoBusinessPlan Bécs–Győr programot 163 ezer euróval támogatta, ennek megvalósítási ideje 2 és fél év.
Győrben az önkormányzat Honvéd ligeti irodaházában úgynevezett ÖkoBusiness-

Plan-irodát hoznak létre. Az egyelőre két munkatársat foglalkoztató irodát a Constructor Kft. működteti majd. Az iroda a győri és a környékbeli kis- és közepes vállalatoknak ad ingyenesen környezetvédelmi tanácsokat, felhasználva a bécsi partnertől kapott hasznos tapasztalatokat. Ezenkívül környezetvédelmi szakszolgálati szolgáltatást is nyújt, s noha mérsékelt díjazással, de ezt a tevékenységet piaci alapon végzi. Az unió bő hétmillió forintot biztosított az iroda megnyitásához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 03.01.

Tovább olvasom