Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Könyvet írt a várúr, Taródi István

Terjedelmes könyvet írt Taródi István, a Nádor-magaslaton álló kővár ura. A sör regénye címet viselő kötet mögött legalább olyan szívós munka áll, mint a vár építése.
Hétfőn betöltötte 81. életévét, de még mindig építi egyedülálló várát. Taródi István most újabb meglepetéssel szolgál: nemcsak várat épít utánozhatatlan szívóssággal és munkabírással, hanem könyvet is írt.
– Nappal raktam a köveket, éjjel írtam. Jólesett egy kis agytorna – árulta el a Kisalföldnek. Taródi István a fizikai munka közben találta ki a történetet, csavarta-fűzte a regény szálait, s aztán éjjel vetette papírra fantáziájának szüleményeit. Ahogy a bástyákat rakta, úgy töltötték meg a kockás füzeteket is a ceruzával írt sorok. Az eredmény egy több mint ötszáz oldalas kötet, amin hat éven át dolgozott.
– Talán már nem is emlékeznek rá, de évekkel ezelőtt a Kisalföldben is megjelent egy pályázati felhívás a sör regényének megírására. Engem rögtön megragadott a lehetőség. Most majd elküldöm a könyvet a sörgyáraknak, hiszen ez jó reklám lehet nekik... – avatja be olvasóinkat is terveibe a fáradhatatlan várúr.
Taródi István már fiatalon szerelmese lett a történelem épített emlékeinek, s a fél világot beutazta, hogy saját szemével is láthassa, megvizsgálhassa azokat. A távoli, sokszor egzotikus helyszínek megjelennek a könyvben is, amelyben a főszereplők a titkos recept szerint készülő, különleges sörnek erednek a nyomába.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adomány az Erzsébet-kórháznak

Közel 150 ezer forint gyűlt össze a L.É.P.J. Tovább! Szolgálat Sopronért (a Hetednapi Adventista… Tovább olvasom