Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Kontrollszerepben az MDF

A volt miniszterelnök, Boross Péter szerint az MDF-nek be kell jutnia a parlamentbe.
A volt miniszterelnök, Boross Péter szerint az MDF-nek be kell jutnia a parlamentbe, mert egyedül ők képviselik a megfontolt, intelligens hangnemet, s a korrupció elleni harc elkötelezettjei. A párt fontosnak tartja az állam racionalizálását, a közigazgatási fegyelem javítását.
Politikai, közéleti beszélgetésre hívta az egykori miniszterelnököt, Boross Pétert Ménfőcsanakra Szabó József, a Magyar Demokrata Fórum (MDF) 3. számú választókerületének képviselőjelöltje. A Bezerédj-kastélyban tartott tegnapi rendezvény előtti sajtótájékoztatón a vendéglátó felvázolta, mit akar a párt.

– Az MDF az emberre, a családra koncentrál, nem hiszünk a minden problémát megoldó államban, mert nincs ilyen. Nem hiszünk benne azért sem, mert egyes politikusok függőségben tartott embertömeget szeretnének, melyen uralkodni lehet, akiket ráadásul nem felemelnek, hanem eladósítanak – kezdte Szabó József, aki hangsúlyozta, hogy pártja egész más államot, kisebb parlamentet szeretne.

Az állam szervezetét racionalizálni kell, a gazdaság mobilitása szempontjából a közigazgatási fegyelemnek fontos szerepe van. Jelenleg nyoma nincs ennek – erősítette meg vendéglátóját Boross Péter.
Az exminiszterelnök kitért a költségvetésre, a gazdaságra is. A bizalomvesztés hangulata érződik a gazdálkodással szemben, a hiány óriási méretű, a költségvetés hiteligénye leköti a gazdaság működéséhez szükséges hitelállományt.

Az MDF az „antalli örökségből" kiindulva figyelmeztet az emberi hangnemre, az intelligensebb politikai magatartásra, amely magába foglalja a mérsékelt, komolyabb hangvételt is.

A Kisalföld azon kérdésére, hogy az MDF eléri-e a parlamentbe jutáshoz szükséges százalékot, Boross Péter a következőket válaszolta.

– El kell érni a szintet, mert ebben a politikai mezőnyben az  egyetlen mérsékelt és megfontolt hang ezé a párté, s ez nem hiányozhat. Ennek a kontrollszerepünknek nagy jelentősége  lesz a parlamentben. Egyetlen párt vagyunk, amelyik a korrupció elleni harcot a zászlajára tűzte.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vezetésről – vezetőknek

Vezetésről – vezetőknek címmel tart előadást hétfőn 15 órakor Goda Gyula vezetési tanácsadó a B… Tovább olvasom