Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Kolompár: A politikusok felelősek a kialakult közhangulatért

A cigányok 10, míg a parlamenti pártok 90%-ban felelősek az országban kialakult cigányellenes hangulatért - jelentette ki az Országos Cigány Önkormányzat elnöke.

Az OCÖ-nek több javaslata van, amellyel elősegítené a helyzet megváltozását. Többek között háromezer roma és nem roma polgárőr azonnali kiképzését kérik.

Nagyobb részben a politikusoknak és a parlamenti pártoknak köszönhető a Magyarországon kialakult romaellenes hangulat - mondta Kolompár Orbán. Az OCÖ elnöke szerint ugyanakkor a cigányok sem tettek meg mindent az előítéletek felszámolásáért. A magyarországi cigányszervezetek a parlamenti pártok kiszolgálóivá váltak az elmúlt 20 évben. "A cigányság egy összpolitikai koncepció áldozata, velük akarják elvitetni a gazdasági válság miatt kialakult balhét" - mondta a politikus.

Az Országos Cigány Önkormányzat a megoldásra egy javaslatcsomagot dolgoz ki, amelynek egyik eleme a közrend és a közbiztonság megerősítése. Az OCÖ azt szorgalmazza, hogy azonnal kezdjék meg háromezer roma és nem roma polgárőr kiképzését, akiket a hátrányos helyzetű kistérségekbe vezényelnének. A bérük Kolompár szerint az Út a Munkához nevű programban rendelkezésre áll. A program az oktatást is érintené. Az OCÖ roma segítőket alkalmazna az iskolákban, ezzel vennék elejét az újabb tanárbántalmazásoknak.

"Le kell zárni az elmúlt 20 évet és új alapokra kell helyezni a roma-nem roma kapcsolatot" - tette hozzá Kolompár Orbán.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Gabeszka 2009. február 18. 08:02
  „Hát ja új alapokra kéne fektetni mindent. Ez hülye. méghogy a romákkal akarjuk elvitetni a gazdasági válság miatt kialakult balhét. mi a franc köze van ahhoz, hogy Siófokon felvonulgatnak ahol még az országos cigányvajda is az élen volt és rettegésben tartanak mindenkit. Ölnek, hazudnak, lopnak csalnak és NEM DOLGOZNAK!!!!! Így meg aztán végképp nem értem mi közök lenne a gazdasági helyzethez.”
 • 20. 1.László 2009. február 14. 11:23
  „Ja + a bulvársajtó amejik megírja ezeket az eseteket, ha névvel akkor azért mert sérti az elkövető jóhírnévhez való jogait, ha csak monogrammal akkor azért hogy az előitéletekkel teli olvasók kapásból cigánytettesre gondoljanak na+ az internetes hozzászóló aki aljas módon megmeri a hozzászólásában írni a tettes nevét hogy ezzel is növelje a cigányelleneséget. Csak az a szegény ártatlan roma aki kénytelen brutális módon elbánni az áldozatával miközben kirabolja, + akinek a szomszédja kertjéből elkell lopni a termést, + amejikek kénytelenek agyonverni az autóst aki álnok módon nemtud lefékezni mikor a gyerek váratlanul kiszalad az útra csak ő a vétlen 1edül.”
 • 19. jockey 2009. február 14. 10:19
  „Ez még szabadlábon van? Egyébként a cigányellenes hangulatért elsősorban a bűncselekményeket elkövető cigányok felelősek, másodsorban pedig azok, akik a hatalmuk megtartáésa érdekében számítanak a szavazataikra és ezért mindent elnéznek nekik.”
 • 18. ASHER 2009. február 13. 19:06
  „na!!!!ekkora baromsagot is reg hallottam!!!
  meghogy csak 10%!!!!!hogy jonne meg az etvagya,es a valaga meg gyogyulna be!!!!
  ilyen egy allatot kerem muzeumban kitomve kene mutogatni!!!!”
 • 17. nanica 2009. február 13. 13:39
  „Az elemi emberi együttélés szabályait sem ismerő cigányok a kialakult helyzet felelősei. Kötelességeiket sajnos nem ismerik, csak a jogaikat hangoztatják. Nehogy megélhetési bűnözőnek tüntessék már fel a márkás kocsikkal járó, pénzbehajtásból élő semmirekellőket. A politikusok is felelősek, mert hagyják ezt a szabadrablást. Tőlük nem kérik számon, hogy miből élnek. Hol voltak a rendőrök a Siófoki felvonulásnál? Nem pártolom a Magyar Gárdát, de nekik miért kell engedélyt kérni, ha vonulni akarnak. Ez a kisebbségre ezek szerint nem vonatkozik. A rendőrök nagyon tudják a dolgukat - vagy vélt dolgukat - egy-egy tüntetés alkalmával, 150-160 fős felvonuló cigánysereg ugye senkire nem jelent veszélyt!”
 • 16. larong 2009. február 13. 11:26
  „Egyrészt, az arány 20 - 80 % (politikus-cigány). De ha csak a szadeszt, meg a népszrűség után kajtató maszopot nézzük, akkor úgy cirka 50-50%.
  Kolompár? Hát még nem ül börtönben?”
 • 15. kackac 2009. február 13. 10:48
  „Ez a jelenet a British Airways London - Johannesburg közötti járatán történt meg. Egy ötvenes fehér asszony egy fekete ferfi mellett ült. Láthatóan nagyon zaklatott volt emiatt, igy hivta a stewardesst. A légikisasszony kérdezi:
  - Mi a probléma, hölgyem?
  A fehér nő:
  - Talán nem látja? Egy fekete mellé ültetett engem. Nem bírom elviselni, hogy egy ilyen gusztustalan lény mellett kelljen ülnöm. Adjon nekem egy másik ülést, kérem.
  A légikisasszony:
  - Nyugodjon meg kérem. A gépen majdnem minden ülés foglalt, de megnézem, hogy van-e még szabad hely.
  A légikisasszony elment, majd néhány perccel később visszajött és azt mondta:
  - Ahogy mondtam, nincs több üres helyünk a turista osztályon. Beszéltem a parancsnokkal és ő megerősítette, hogy a business osztályon sincs több hely. Van azonban egy hely az első osztályon. - és mielőtt az asszony bármilyen megjegyzést tehetett volna, a légikisasszony folytatta - A mi légitársaságunknál nem szokás, hogy turista osztályon ülő utasnak engedélyezzék, hogy átüljön az első osztályra, de figyelembe véve a körülményeket, a parancsnok úgy találta, hogy valóban botrányos arra kényszeríteni valakit, hogy egy ilyen visszataszító ember mellett üljön. - majd a légikisasszony a fekete férfihez fordult:
  - Úgyhogy Uram, ha úgy kívánja, vegye a kézipoggyászát, az első osztályon a szabad hely Önre vár.
  A körülöttük levő utasok, akik elképedve asszisztáltak a jelenethez, felemelkedtek és tapsoltak.”
 • 14. nocomment41 2009. február 13. 10:33
  „Tüntetés a sajtó- és véleményszabadságért. Jöjjünk el minél többen, vállaljunk szolidaritást a Magyar Hírlappal. Találkozunk pénteken, február 13-án 14 órakor a Kossuth téren, a Miniszterelnöki Hivatal előtt.”
 • 13. mat 2009. február 13. 10:02
  „Kolompár egyszerű cigány gyerek, lassan az ő feje felett is össze csapnak a hullámok. Jó politikus, ha a gyerekéről van szó elhatárolódik, ha nemtud elszámolni az állam felé, hát nem ő a hibás, a Siófoki társas látogatáson, csak azért volt ott, mert félrevezette az Enyingi vajda. Reggeli nyilatkozatából látszik, nem a tudása alapján került erre a pozícióra, hanem valószínűleg máskép jutott hozzá. A külső megjelenés nem minden, bár elgondolkodtató mennyit dolgozott az autójáért, a ruháiért. A házát is megnézném, remélem nem csak én vagyok kíváncsi erre, henem néhány olyan állami szerv is amelyik a vagyonosodással lenne köteles foglalatoskodni. Az média is felelős néhány dologban, pédául, amikor egy egy nagyobb szabású roma lakodalomról hírt ad nem értesíti kötelességszerűen az ADó hivatalt. A hivatal munkatársai mégnagyobb juttatásokban részesülhetnének. Természetesen a politikusok népes csoportját is át kellene ellenőrizni, mert azért furcs, hogy én adózzak le minden jövedelmemről, mások viszont a sok százmilliós bevételüket eltudják úgy tüntetni, hogy minden évben szegényebbek.
  Cigányok-politikusok 50-50%”
 • 12. JÓZSINÉNI 2009. február 13. 09:32
  „Kolompár úr!Maguk semmiért nem felelőssek!Csak egyszerüen több cigányt nem akarok látni!A mult rendszerben,amikor büntették a munkakerülőket,sem lehetett őket munkára fogni.Pedig akkor teljes volt a foglalkoztatottság.A cigányozást meg kikérik maguknak.Pedig már hátulról is felismerni őket.Sem dolgozni,sem alkalmazkodni,sem beilleszkedni nem akarnak.Csak arra kérem őket,huzzanak el innen!Most,hogy "gazdasági válság van",még inkább valamilyen menő országba.Miért nem mennek,ha ilyen szar itt?”
 • 11. kriszti68 2009. február 13. 09:26
  „Arra azért kaváncsi lennék, hogyan is jött ki pontosan a 10-90 %-os arány... Vannak köztünk látens matematikusok?!? Akadémiára velük!”
 • 10. comet 2009. február 13. 09:22
  „Kolompár megfogalmazta azt amit mindenki. Nevezetesen hogy a politikusok a felelősek, és épp ideje rendet tenni.
  De a tisztogatást nem csak az utcán, hanem köztük is el kell kezdeni.
  Drazsé utódjának és a nyáron alakuló új kormánynak a szokásos bűncselekmények mellett a következő 4 bűnözési formára kell különös gondot fordítani, elterjedtségük és az okozott kár miatt:
  Politikusi bűnözés => korrupció, uram bbátyám kapcsolatok visszaszorítása,
  Fehérgallépos bűnözés => korrupció, munka vállalókkal szembeni visszaélések,
  Cigány bűnözés => áruházi lopások, surranásos lopás, rablótámadás stb.
  A negyediket, ami akár az első is lehetne, ki lehet találni.”
 • 9. Scandalli 2009. február 13. 09:22
  „Hmmmm.............úgy látszik itt mindenki tehet a kialakult helyzetért,de maguk a cigányok ők aztán nem!!!Erröl a sztojka csávórol is azt nyilatkozta az anyja,hogy rosszkor volt rossz helyen.............de már másodszor????:O Én miért nem szoktam rosszkor rossz helyen lenni???Igaz nem is járok bmv-vel....”
 • 8. aerodragon 2009. február 13. 09:04
  „Ez kérem szépen aljas rágalom, szemen szedett hazugság! A volt feleségem is megmondta, hogy mindennek ÉN vagyok az oka! Kolompár Orbán egy piti megélhetési politikus! Száradjon meg a bőre a kerítésen!”
 • 7. SAmu 2009. február 13. 08:59
  „Milyen igaz, mindig mások a hibásak!
  Mivel szerintem K.O. tévedhetetlen, kérjük feloszlatni a hibás parlamenti pártokat a parlamenttel együtt!”
 • 6. nocomment41 2009. február 13. 08:58
  „"Tíz gramm marihuána került elő abból az autóból, amelyben az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökének fia is utazott - írja a baon.hu. Kolompár Orbán fia és két társa ellen eljárás indult."
  http://www.zoom.hu/szirena/valoban-fuvezett-kolompar-orban-fia-38758.html”
 • 5. nocomment41 2009. február 13. 08:57
  „"Gyanúsítottként hallgatták ki Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat elnökét, mert az általa vezetett kiskunmajsai roma érdekvédelmi szervezet több mint tíz millió forint állami támogatással nem tud elszámolni - közölte az MTI-vel Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese "
  http://www.168ora.hu/itthon/kolompar-orban-gyanusitott-nem-tud-elszamolni-az-allami-tamogatassal-24077.html”
 • 4. Szilágyi_Zsolt 2009. február 13. 08:37
  „Mindenki felelős. A kormány, az állam, a politikusok, az önkormányzati képviselők, a polgármesterek, a rendőrök, a szomszédok, a lakótársak, a Józsi bácsi, a Mari néni, meg úgy általában a teljes fehér lakosság, csak egyvalakik nem felelősek soha semmiért: a cigányok (beleértve a vezetőiket is).”
 • 3. látó 2009. február 13. 08:08
  „Igaza van Kolompárnak! Éppen ezért a romák 10 %-avalamint a parlament egésze azonnal mehet a börtönbe...(máris jól jártunk)”
 • 2. colomano 2009. február 13. 07:59
  „Minden 2. roma szégyelli és tagadná, hogy roma... Ön ad rá okot?

  Minden 1. roma ad rá okot...”
21 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gondnokság alá helyezték Tollert

Cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezték Toller Lászlót. Tovább olvasom