Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Kolompár-per: Újabb tanú maradt távol, délután folytatódik a tárgyalás

A hétfői tárgyalás elnapolása után szerdán is veszélybe került a kitűzött bizonyítási eljárás az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) még hivatalban lévő elnöke, Kolompár Orbán és nyolc társa ellen indított büntetőperben, mert egy újabb tanú nem jelent meg a Kecskeméti Városi Bíróságon.

Mátyásné Polereczki Éva tanácsvezető bíró a délelőttre beidézett tanúval telefonon kapcsolatba tudott lépni, és délutánra, szóban, ismét beidézte.
A tanácsvezető bíró ezután egy a távolmaradását szabályszerűen igazolni tudó tanú nyomozati szakban tett vallomását olvasta fel.
A tanú - az egykor SZDSZ-es országgyűlési képviselő, Hága Antónia lánya - vallomása szerint az édesanyja vezetésével működő gazdasági társaság tagjaként került kapcsolatba 2007-ben a Kolompár Orbán vezetésével működő Kiskunmajsai Roma Érdekképviseleti Szervezettel.
A több nyelven beszélő, diplomával rendelkező tanú a roma érdekképviseleti szervezet és az oktatási tevékenységgel foglalkozó gazdasági társaság között 2007 elején megkötött szerződés értelmében tolmácsolási szolgáltatást végzett, valamint a szervezet nemzetközi kapcsolatait intézte. Amíg a szerződés érvényben volt, hetente két alkalommal utazott Budapestről Kiskunmajsára.
A nyomozati szakban tett vallomásában a tanú kitért arra: 2007-ben 4 alkalommal kísérte a Kolompár Orbán vezetésével utazó küldöttséget külföldre. Kétszer Olaszországban, kétszer Franciaországban jártak, ahol órásműhelyt és építkezéseket látogattak meg. A tanú szerződése 2007 nyarán megszűnt. Vallomása szerint a munkájáért járó díjat a roma érdekképviseleti szervezet kifizette.
A bíróság a tanú vallomását azzal kapcsolatban csatolta a bizonyításhoz, hogy az ügyészség jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével vádolja a Kolompár Orbán vezetésével működő kiskunmajsai cigány érdekképviseleti szervezetet. A vád szerint valótlan tartalmú számlákkal számolt el az Országos Foglalkoztatási Közalapítványtól (OFA) roma munkaerő-piaci szolgáltatóhálózat kialakítására elnyert 13 millió forintos összegből folyósított 7,2 millió forint egy részével.
A roma érdekképviseleti szervezet vezetője és nyolc társa elleni per 2009 novemberében kezdődött meg, majd 2010 nyarán indult újra a kecskeméti bíróságon. Az eljárásban három ügyet egyesítettek. A vádlottakat jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettével, magánokirat-hamisítással, sikkasztással, valamint az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek és a számvitel rendjének a megsértésével vádolja az ügyészség.

Olvasóink írták

 • 3. Fürgeszarvas 2011. január 12. 19:16
  „Elvégre a Kolompár - mint Gyurcsány "haverja" - szintén kaphat kegyelmet, mint anno Farkas Flórián , aki viszont Orbán haverja !
  Nem kell mást tenni,mint beterjeszteni egy kegyelmi kérvényt a Köztársasági Elnökhöz ! Aláírja !
  Ezzel kapcsolatban egy vicc :
  "A köztársasági elnöki rezidencián a takarítónő az egyik WC-ben pakolgat,
  közben egy darab szaros vécépapír kirepül a
  kezéből az ablakon.
  Utánanéz és látja, hogy az a lichthofon keresztül éppen az elnök ablakán repül be.
  Odarohan a titkárságra és elmondja mi történt,
  kéri, hogy még mielőtt baj történik, csempésszék ki a papírt.
  A titkár bemegy, majd kijön:
  Késő - mondja - már aláírta."”
 • 2. Szabra 2011. január 12. 15:12
  „Szabadságot Kolompár Orbánnak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 1. Csetneky 2011. január 12. 15:02
  „Jé, Gyurcsány barátja és felvonulótársa. Hogy mik vannak?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Jobbik megvonná a szociális ellátást a bűncselekményt elkövetők családjától

A Jobbik szerint felháborító, hogy a kormány eddig semmit nem tett a "cigánybűnözés" felszámolása érdekében, holott a statisztikák tovább romlottak. Tovább olvasom