Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Kóka János nem jelent meg a Budaházy-ügy csütörtöki tárgyalásán

A Budaházy György és társai ellen terrorcselekmény és más bűncselekmények vádjával folyik a tárgyalás, mivel a Magyarok Nyilai elnevezésű szervezet tagjai Molotov-koktélt dobtak Kóka János épülő házára.
Külföldi útra hivatkozva nem jelent meg és nem tett tanúvallomást Kóka János, az SZDSZ korábbi elnöke, a Gyurcsány-kormány gazdasági minisztere a Budaházy-ügy csütörtöki tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken.

A bíró tájékoztatása szerint a tanúként beidézett Kóka János azt kérte, hogy hadd tehessen vallomást írásban.
    
A vád szerint 2007 decemberében a Budaházy György által létrehozott és vezetett Magyarok Nyilai elnevezésű szervezet tagjai Molotov-koktélt dobtak Kóka János épülő házára. Senki nem sérült meg.
    
Csütörtökön a törvényszék tanúként meghallgatta azt a biztonsági őrt, aki a támadás éjjelén teljesített szolgálatot Kóka János félkész házánál. A tanú elmondta, hogy éjfél körül lángokra lett figyelmes az épület egyik teraszán, a kis tüzet egy palack vízzel eloltotta, majd értesítette a biztonsági cég diszpécserét. A rendőrség éjszaka nem ment ki a tetthelyre.
    
A tanú szerint talán néhány deciliternyi petróleum éghetett. Azt mondta, nem látott senkit, nyomokat sem tapasztalt.
    
Kérdésre a tanú közölte, hogy nem terrortámadásként élte meg a helyzetet, egy biztonsági őr számára ez rutinfeladat volt.
    
A Budaházy György és társai ellen terrorcselekmény és más bűncselekmények vádjával folyó megismételt elsőfokú büntetőper további tanúk meghallgatásával folytatódik a Fővárosi Törvényszéken.
    
Az ügyészség szerint a vádlottak 2007 és 2009 között az akkori kormánypárt több vezető politikusának ingatlanjai elleni támadásokkal próbálták befolyásolni a kormánykoalíció politikáját.
    
A 2016-ban nem jogerősen terrorcselekmény miatt kiszabott, tíz év körüli fegyházbüntetéseket tartalmazó korábbi elsőfokú ítéletet a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla 2018-ban megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte, ezért kell megismételni a több mint egy évtizede történtek ügyében a bizonyítást.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üzemzavar volt a felvi.hu-n - Két nappal tovább lehet jelentkezni a felsőfokú képzésekre

Üzemzavar volt a felvi.hu-n - Két nappal tovább lehet jelentkezni a felsőfokú képzésekre
Online vasárnapig lehet leadni a jelentkezéseket. Tovább olvasom