Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Kitaibel-verseny megyei ezüstéremmel

A hétvégén a mosonmagyaróvári egyetemen immár 31. alkalommal rendezték meg a Kitaibel Pál középiskolai biológia és környezetvédelmi tanulmányi versenyt.
Összesen százhuszonkilenc 9. és 10. évfolyamos gimnazista és szakközépiskolás látogatott el az ország minden pontjáról a Lajta partjára, hogy számot adjon tudásáról a háromnapos vetélkedőn. A verseny kiírója két minisztérium (környezetvédelmi és vízügyi, valamint a földművelésügyi és vidékfejlesztési), a Nyugat-Magyarországi Egyetem mosonmagyaróvári kara, a megyei önkormányzat, valamint az Élet és Tudomány és a Természetbúvár folyóirat volt. 144-en jutottak a hétvégi döntőbe. A verseny négy szakaszból állt: fajismereti és diaképes megoldásokból, írásbeli tesztből, kiselőadásból és a szóbeli döntőből. Hoczek László versenyfelelős elmondta: nehezítette a helyzetüket, hogy idén a verseny támogatói jóval kisebb összeget tudtak biztosítani számukra.
Megyénknek a négy kategóriában egy ezüstérem jutott.
A szakközépiskolások 9. osztályánál Pintér Ildikó győzött (Kecskemét), megelőzve Kovács Orsolyát (Nyíregyháza) és Horváth Adriennt (Szombathely). A megyénkből induló versenyzők közül kiemelendő Pádár Nóra (Veres, Győr) hatodik helye. A szakközepesek 10. évfolyamán Szepesváry Csaba lett az első (Karcag), második Kovács Gábor (Csorna, Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola), harmadik Magyarpollányi Attila (Barcs). A 9. osztályos gimnazisták versenyében Kiss Máté (Debrecen) diadalmaskodott Horváth Anikó (Budapest) és Borián Csilla (Budapest) előtt. A 10. évfolyamosoknál Ulicsni Viktor lett az első (Nagykőrös), Tóth Zsombor (Miskolc) és Tóth Adriana (Szombathely) előtt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Janikovszky Éva 80 éves lenne – Emlékére díjat alapítottak

Huszonnyolc könyvet írt a három éve elhunyt Janikovszky Éva gyerekekről és felnőttekről –… Tovább olvasom