Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Kislétai gyilkosság: Bajnai és Sólyom is tájékoztatást vár

FRISSÍTVE - Bajnai Gordon miniszterelnök a szerdai kormányülés utánra magához rendelte a rendőri vezetést a kislétai gyilkosság miatt.

19:20 - A romák ellen elkövetett bűncselekményekkel összefüggésben már ezren kerültek a  rendőrség látókörébe "fegyverek és lőszerek tekintetében", közülük a  nyomozó hatóság több százat ellenőrzés alá is vont - közölte kedden  a rendőrség a honlapján. 
 
A tájékoztatás szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) továbbra is nagy erőkkel folytatja a kilenc helyszínhez köthető  nyomozást emberölés és emberölés kísérlete miatt.   

A bűncselekményeknek eddig 55 sértettje van, közülük hatan  haltak meg: egy felnőtt férfi és egy felnőtt nő Nagycsécsen, egy  gyermekét védelmező édesapa és kisfia Tatárszentgyörgyön, egy  munkába igyekvő férfi Tiszalökön és egy 45 éves gyermekét egyedül  nevelő édesanya Kislétán.  

A szabolcsi Kislétán hétfőn saját otthonában ért fegyveres  támadás egy 45 éves asszonyt és 13 éves gyermekét. Az édesanya a  helyszínen életét vesztette, míg kislányát életveszélyes  sérülésekkel szállították kórházba.  

A rendőrség szerint a "helyszíni szemle eredményei és a korábbi  tapasztalatok alapján" valószínűnek látszik, hogy az elkövetett  bűncselekmény a romák elleni bűncselekmények sorozatához tartozik.  Az országos rendőrfőkapitány ezért az NNI hatáskörébe utalta a több  emberen elkövetett emberölés kísérlete miatti nyomozás lefolytatását  ismeretlen tettesek ellen.  

A nyomozást az irodán belül felállított 100 fős nyomozócsoport  folytatja. A nyomozó hatóság folyamatosan elemzi, értékeli a  hívásforgalmi adatbázisokat, képanyagokat, állampolgári  bejelentéseket, több száz embert hallgatott meg tanúként, továbbá  igazságügyi szakértőt is kirendelt.  

Az Országos Rendőr-főkapitányság kedden jelentette be, hogy az  ingyenesen hívható 06-80-201-303 zöld számon várja a romák sérelmére  elkövetett támadásokkal kapcsolatos bejelentéseket. Azt kérték, hogy  minden olyan információval forduljanak az állampolgárok a  rendőrséghez, "ami bármilyen szempontból szokatlan, gyanús vagy  valamiért felkeltette a figyelmüket".   

Az országos rendőrfőkapitány hétfőn a romák sérelmére elkövetett  bűncselekmény-sorozattal összefüggésben nettó 100 millió forintos  nyomravezetői díjat tűzött ki.  

Bajnai Gordon miniszterelnök szerdára magához rendelte az  igazságügyi és rendészeti minisztert, a Nemzeti Nyomozó Iroda  vezetőjét, illetve az országos rendőrfőkapitányt. A kormányfő első  kézből kíván tájékozódni a kislétai gyilkosságról, illetve arról,  hogy a romagyilkosságok ügyében az elmúlt hónapokban történt-e  előrelépés.

14.45 - Munkatalálkozón kér tájékoztatást a köztársasági elnök a kormányfőtől arról, hogyan áll a nyomozás a kislétai gyilkosság ügyében - mondta Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főosztályvezetője kedden az MTI-nek.

A főosztályvezető közölte: a munkatalálkozó a közeli napokban lesz.
Hozzátette: Sólyom László azt kérte Bajnai Gordon miniszterelnöktől, hogy első napirendi pontként tájékoztassa a nyomozás állásáról, és arról, hogy milyen intézkedéseket hoztak az elkövető vagy elkövetők elfogása érdekében.

A Szabolcs megyei Kislétán hétfő hajnalban támadtak rá fegyverrel ismeretlenek saját otthonukban anyára és lányára. A 45 éves édesanya a helyszínen meghalt, 13 éves lánya súlyos, lőtt sérülésekkel került kórházba. A Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) az újabb támadással együtt már nyolc bűncselekmény ügyében nyomoz.

Kumin Ferenc emlékeztetett arra: a február végén történt tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság és gyújtogatás után az államfő megbeszélésre hívta hivatalába Draskovics Tibor igazságügyi minisztert, Bencze József országos rendőrfőkapitányt valamint külön találkozóra Belovics Ervint, a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettesét.
A találkozó után az elnöki hivatal a közleményében azt írta: "Sólyom László valamennyi tárgyalópartnerének jelezte: fontosnak tartja, hogy a cigányok elleni támadások esetén a közvélemény minél hamarabb megismerhesse a bűncselekmények indítékait".

Még ugyanazon a héten a köztársasági elnök a Népszabadság című napilapnak adott interjújában úgy fogalmazott: a cigányság beilleszkedése az ország jövőjének egyik legfontosabb kérdése.
Sólyom László szerint tény, hogy a cigányok zöme a rendszerváltás vesztese lett. "Kérdés, hogy ráadásul a válság vesztese is lesz-e azzal, hogy rájuk hárul annak minden súlyos társadalmi feszültsége" - tette hozzá az interjúban.

Bajnai Gordon miniszterelnök a szerdai kormányülés utánra rendelte magához a rendőri vezetést a kislétai gyilkosság miatt. Az országos rendőrfőkapitány ugyancsak szerdára hívta találkozóra a roma jogvédő és civil szervezeti, valamint kisebbségi önkormányzati képviselőket a romák elleni támadássorozattal kapcsolatban. Az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke pedig csütörtökre hirdette meg a testület tanácskozását, amelyen "meghallgatják az igazságügyi és rendészeti minisztert a kislétai emberölés, illetőleg az ezt megelőző, hasonló bűncselekmény-sorozat tárgyában".

14.20 - Ezt Szollár Domokos kormányszóvivő jelentette be keddi sajtótájékoztatóján.

Szollár Domokos elmondta: a kormányfő szerdán 12 órára rendelte magához az igazságügyi és rendészeti minisztert, a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetőjét, illetve az országos rendőrfőkapitányt. Hozzátette: a miniszterelnök első kézből kíván tájékozódni a kislétai gyilkosságról, illetve arról, hogy a romagyilkosságok ügyében az elmúlt hónapokban történt-e előrelépés.

Az országos rendőrfőkapitány ugyancsak szerdára hívta találkozóra a roma jogvédő és civil szervezeti, valamint kisebbségi önkormányzati képviselőket a romák elleni támadássorozattal kapcsolatban. Az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke pedig csütörtökre hirdette meg a testület tanácskozását, amelyen "meghallgatják az igazságügyi és rendészeti minisztert a kislétai emberölés, illetőleg az ezt megelőző, hasonló bűncselekmény-sorozat tárgyában".

Valamennyi találkozót, fórumot az illetékes vezetők azért hirdették meg, mert a Szabolcs megyei Kislétán hétfő hajnalban ismeretlenek sörétes fegyverrel támadtak saját otthonában egy családra; a 45 éves édesanyát agyonlőtték, 13 éves lányát életveszélyesen megsebesítették.

11.15 - Fekete lobogó

Az együttérzés és a rasszizmus elleni tiltakozásul kedden arra kérte a kisebbségi önkormányzatokat és a civil szervezeteket Teleki László romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, hogy intézményük falára helyezzenek ki fekete lobogót.

A szocialista országgyűlési képviselő ezt azért kéri, mert a Szabolcs megyei Kislétán hétfő hajnalban ismeretlenek sörétes fegyverrel támadtak saját otthonában egy családra; a 45 éves édesanyát agyonlőtték, 13 éves lányát életveszélyesen megsebesítették.
Teleki László az MTI-nek azt mondta: azért kéri, hogy a roma érdekképviseletek, közösségi házak tűzzék ki a fekete zászlót, hogy így adózzanak az áldozat emlékének, aki kegyetlen mészárlás áldozata lett, és ezzel is tiltakozzanak a rasszizmus, a kirekesztés és a fajgyűlölet ellen.

"Annak ellenére kérem ezt, hogy még nem tudjuk kik, és miért követték el a szörnyű bűncselekményt, de azt tudjuk, újra romák voltak az áldozatok" - mondta a politikus.

Az országos rendőrfőkapitány szerda délutánra találkozóra hívta a roma jogvédő és civil szervezeti, valamint kisebbségi önkormányzati képviselőket a romák elleni támadássorozattal kapcsolatban.
Az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke pedig csütörtök délutánra hirdette meg a testület tanácskozását, amelyen "meghallgatják az igazságügyi és rendészeti minisztert a kislétai emberölés, illetőleg az ezt megelőző, hasonló bűncselekmény-sorozat tárgyában".

Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke az MTI-nek kedden azt mondta: tanácskozásra hívja a roma értelmiségieket, jogvédőket és közéleti személyiségeket erre a hétre.


Kedd 10.50 -  Továbbra is stabil az állapota a 13 éves lánynak, akit roma édesanyjával együtt ért fegyveres orvtámadás.

Felföldi Pál, a gyógyintézet traumatológus főorvosa kedden az MTI-nek elmondta: a lánynak eseménytelenül telt az éjszakája, klinikai állapota megfelel elszenvedett súlyos sérüléseinek.

Elképzelhető, hogy további műtétek is várnak a gyermekre, hiszen testfelületének nagy részét érték a puskából leadott lövések sörétei, amelyeknek csak egy részét távolították még el - közölte.

A főorvos megerősítette: jók a lány felgyógyulási esélyei, bár lőtt sebekről lévén szó, nagy a fertőzés- és a különböző szövődmények kialakulásának veszélye.

A traumatológus szerint pontosan még nem lehet megmondani mennyi idő kell a felépüléshez, az orvosok most 4-6 hétre becsülik a kórházi ápolás időtartamát.

A lány továbbra is rendőri védelem alatt áll a nyíregyházi gyógyintézetben, éjjel-nappal vigyáznak rá, hiszen, mint a támadás egyik áldozatának, akár fontos információi is lehetnek az elkövetőről, vagy elkövetőkről.

A 45 éves roma nőt és 13 éves gyermekét kislétai lakásukon érte fegyveres támadás hétfőre virradóra. Az édesanya a rájuk leadott lövésektől a helyszínen életét vesztette, míg lányát súlyos sérülésekkel szállították kórházba a mentők.


Kedd 8.00 - Kedden este az elhunyt emlékére virrasztást tartanak a faluban; sok embert várnak, mivel kiterjedt volt a család rokonsága.

Csendesen telt az éjszaka Kislétán, ahol hétfőre virradóra sörétes vadászfegyverrel gyilkoltak meg egy középkorú asszonyt; a polgármester anyagi segítséget is ígért az áldozat súlyosan sérült kislányának.

Kedd reggel hét óra körül a járőröző rendőrautókon kívül nem lehetett mozgást tapasztalni a szabolcsi település utcáin, mindössze a gyilkosság helyszínén, a Bocskai utcában volt néhány ember: egy tévéstáb készített interjút az elhunyt 45 éves asszony édesanyjával. Az idős asszony akadozva beszélt a tragédiáról, és egyben kérte azt is, hogy a média tartsa tiszteletben a gyászát.

Lyuk a ház ablakán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán, ahol ismeretlen támadók az otthonában agyonlőttek egy 45 éves roma asszonyt, 13 éves lányát pedig súlyosan megsebesítették.MTI Fotó: Balázs
Lyuk a ház ablakán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán, ahol ismeretlen támadók az otthonában agyonlőttek egy 45 éves roma asszonyt, 13 éves lányát pedig súlyosan megsebesítették. MTI Fotó: Balázs


Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársának információi szerint kedden este az elhunyt emlékére virrasztást tartanak a faluban; sok embert várnak, mivel kiterjedt volt a család rokonsága.

Pénzes Sándor polgármester egész éjjel az utcákat járta és azt tapasztalta, hogy csendesen telt a keddre virradó éjszaka Kislétán.
"A közhangulat sajnos nagyon rossz, ugyanis az áldozatot ezek a gyilkosok olyan településen szemelték ki, ahol a magyarok békében éltek a cigánysággal" – mondta a polgármester. Pénzes Sándor hozzátette: mandátumának 19 éve alatt sosem történt ilyen jellegű fenyegetés.
Ez a család főleg a munkájából élt, az asszony özvegyen nevelte kislányát, példaértékűen járatta iskolába, igyekezett mindent biztosítani számára – hangsúlyozta. "Végtelenül sajnáljuk a család összes tagját, mindent megteszünk annak érdekében, hogy az árván maradt kislányt segítsük" – fűzte hozzá. Pénzes Sándor azt is elmondta, hogy a család kedden megy be a kórházba a sérült 13 éves kislányhoz. A számára szükséges dolgokat megvehetik a rokonok, a holmik árát pedig számla ellenében kifizeti számukra az önkormányzat. Ezen kívül 50 ezer forinttal támogatjuk a családot – tette hozzá.

A polgármester legfrissebb információja szerint a gyermeknek három-négy hétre lehet szüksége a gyógyuláshoz.

A Blikk információi szerint a kislány csak annyit tudott mondani, hogy a támadók berúgták az ajtót. Az eddigi adatok szerint éjfél és kettő között törtek támadóik a családra. Előtte egy puskával belőttek a gyerekszoba ablakán, ezt a dörrenést az egyik szomszéd még hallotta. Miután a házban nem láttak semmi mozgást, hátulról, a kert felől behatoltak az elkövetők. A szántás felől nem volt kerítés. A rendőrök itt is órákig helyszíneltek, keresték a nyomokat.


21. 20 - Csütörtökön összeül a rendészeti bizottság a kislétai gyilkosság miatt

Összehívta az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának ülését a romák elleni támadások ügyében Lázár János (Fidesz), a testület elnöke - közölte a Fidesz sajtóosztálya hétfő este. A tájékoztatás szerint Lázár János csütörtök délután egy órára hirdette meg a tanácskozást, amelyen "meghallgatják az igazságügyi és rendészeti minisztert a kislétai emberölés, illetőleg az ezt megelőző, hasonló bűncselekmény-sorozat tárgyában". Korábban az SZDSZ a parlament plenáris ülésének összehívását kérte, míg Mesterházy Attila szocialista frakcióvezető - aki szerint ez "nem segítené elő ezt a nyomozást" - inkább a szakbizottság rendkívüli ülését szorgalmazta.

A kislétai gyilkosság áldozatának portréja otthona szobájának falán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán. Ismeretlen támadók az otthonában agyonlőttek egy 45 éves roma asszonyt, 13 éves lányát ped
A kislétai gyilkosság áldozatának portréja otthona szobájának falán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán. Ismeretlen támadók az otthonában agyonlőttek egy 45 éves roma asszonyt, 13 éves lányát pedig súlyosan megsebesítették. MTI Fotó: Balázs Attila


19.40 - Kislétai gyilkosság - Polgármester: nem voltak haragosai a lelőtt asszonynak

Kisléta polgármestere szerint nem voltak haragosai a településen hétfőn meggyilkolt asszonynak.

Pénzes Sándor az MTI-nek elmondta, hogy a gyilkosság a Bocskai utca negyedik házában történt éjfél környékén. A tettesek berúgták a bejárati ajtót, majd rálőttek a szobában alvó 45 éves nőre és annak 13 éves lányára. Az anya azonnal meghalt, a kislányt kórházba vitték.
A polgármester közölte: az anyát körülbelül hajnali négy óra tájban hívták fel testvérei, mert együtt mentek volna napszámba dohány törni. A testvérek háromnegyed öt tájban érkeztek a házhoz, dudáltak, de mivel nem jött ki senki, bementek az épületbe.
A rokonok a véres kislányt a szoba előterében találták, édesanyja holtan feküdt a szobában – mondta Pénzes Sándor. Hozzátette: a kert felől nyomok vezetnek a ház felé.

A polgármester közölte, hogy a megtámadott roma család köztiszteletben állt, az édesanya egy tízgyerekes családból származik; élettársa korábban, egyik testvére pedig három hónapja halt meg, s egyedül nevelte 13 éves, a támadás során súlyos sérüléseket szenvedett lányát; másik gyermeke már férjhez ment, ő is a faluban él. Hozzátette: a család rendszeresen dolgozik, és segélyt is kap. Pénzes Sándor szerint sem a meggyilkolt nőnek, sem családjának nem voltak haragosai.

Az egész falu meg van döbbenve ezen a véres kivégzésen, nem tudjuk, mi motiválhatta a gyilkosokat" – mondta a polgármester.
Az MTI tudósítójának helyszíni tapasztalata szerint nagy a tanácstalanság a faluban, az emberek az út szélén állva találgatják, mi lehet a tragédia oka. A gyilkosság helyszínét a rendőrség teljesen lezárta, senkit sem engednek a ház közelébe.


18. 10 - Csaknem 5 órán át műtötték a kislétai kislányt

Csaknem 5 órán át műtötték azt a kislétai kislányt, akit hétfőre virradóan támadtak meg saját otthonában.


A gyerek testében megszámlálhatatlan sörét volt, ennek ellenére jók az esélyei a gyógyulásra- mondta a Független Hírügynökségnek Felföldi Pál, a megyei kórház baleseti osztályának helyettes vezetője. Hozzátette: a kislányt egyelőre altatják.

A kislányt reggel hat órakor szállították Nyíregyházára, a Jósa András Kórházba, majd a kivizsgálását követően meg is operálták. Eszméletnél volt, és kommunikálni is tudott, amikor rátaláltak. Felső testét megszámlálhatatlan mennyiségű sörét borította,ennek ellenére bár súlyos, de stabil állapotban volt A műtétsorozatban fül-orr-gégész, baleseti sebész és idegsebész is részt vett.

Felföldi Pál, a megyei kórház baleseti osztályának helyettes vezetője elmondta: a kislányt csaknem 5 órán keresztül műtötték. Hozzátette: állapota kielégítő és stabil. Mint ismert, a kislányra és az édesanyjára hétfőre virradó éjszaka lőttek rá Kislétán, saját házukban. A 45 éves asszony nem élte túl a támadást, gyermekét pedig életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A halott nőre és sérült lányára a rokonok találtak rá hajnali ötkor, amikor dolgozni indultak.

17. 51 - "A védelem erkölcsi hátterét a politikai és társadalmi erőknek együtt kell biztosítaniuk"

Csak együtt biztosíthatjuk, hogy senki ne maradjon védtelenül, egyedül az ország  "szélein" sem - áll a szocialista párt elnökének a kislétai  gyilkossággal kapcsolatos hétfői közleményében.  

"A védelem erkölcsi hátterét a politikai és társadalmi erőknek együtt kell biztosítaniuk. A pártoknak itt nem egymás ellen,  hanem a gyilkosok, a terroristák, a kirekesztők ellen kell  hadakozniuk. Világossá kell tennünk: nincs, nem lehet olyan  demokratikus erő, amely partner az előítéletekben, a kollektív  bűnösség hirdetésében, az erőszak kultuszában" - fogalmaz Lendvai  Ildikó.  

A politikus emlékeztet arra: a roma holokauszt emléknapja után  történt támadás okai és elkövetői nem ismeretesek, "azt azonban  biztosan tudjuk, hogy nem ez volt az első eset, amikor az éj leple  alatt védtelen roma honfitársainkra támadtak ismeretlen  orgyilkosok". Lendvai Ildikó hangsúlyozta: a gyilkosság mindig  szörnyű és megbocsáthatatlan.   

Ha bebizonyosodik, hogy a támadásokra nem személyes okból kerül  sor, hanem az áldozatokat véletlenszerűen választják ki, csak azért,  mert romák és a falu széle közelében laknak, az már a terrorizmus  leggonoszabb fajtája, a holokauszt logikájának követése, amely  mindig válogatás nélkül gyilkolt - fogalmaz az MSZP elnöke,  hozzátéve, a falu - jelképes értelemben is a "nemzet szélén", a  "társadalom szélén", a periférián élőknek tudniuk kell: nincsenek  egyedül.  

"Ez az ügy nem pártpolitikai kérdés. Ezért nem vagyunk  hajlandóak felvenni a Fidesz által odavetett kesztyűt. Ez a kérdés  most nem a politikai haszonszerzésről szól, hanem arról: az ország  közössége képes-e mindegyik tagját megvédeni" - hangsúlyozza Lendvai  ildikó.  

A Szabolcs megyei Kislétán hétfő hajnalban támadtak rá  fegyverrel ismeretlenek saját otthonukban anyára és lányára. A 45  éves édesanya a helyszínen meghalt, 13 éves lánya súlyos, lőtt  sérülésekkel került kórházba. A bűncselekmény áldozatát az Országos  Cigány Önkormányzat saját halottjának tekinti. A Nemzeti  Nyomozóiroda (NNI) az újabb támadással együtt már nyolc  bűncselekmény ügyében nyomoz. Az országos rendőrfőkapitány hétfőn  100 millió forintra emelte a nyomravezetői díjat a romák elleni  támadások ügyében. 

17.24 - Az MSZP parlamenti frakciója nem támogatja az Országgyűlés rendkívüli  ülésének gondolatát

Az MSZP parlamenti frakciója nem támogatja az Országgyűlés rendkívüli  ülésének gondolatát, azt azonban igen, hogy a honvédelmi és  rendészeti bizottság még a héten számoltassa be a szakminisztert és  a rendőrségi vezetőket a kislétai gyilkosság ügyében folyó  nyomozásról - közölte Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője  hétfőn az MTI-vel.  

.Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke (j) és Felföldi Pál osztályvezető-helyettes főorvos nézi a Kislétán meglőtt 13 éves roma lány fejéről és nyakáról készült röntgenfelvételt
Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke (j) és Felföldi Pál osztályvezető-helyettes főorvos nézi a Kislétán meglőtt 13 éves roma lány fejéről és nyakáról készült röntgenfelvételt Nyíregyházán, a Jósa András Kórházban. A lányt ismeretlen támadók az otthonában megsebesítették, 45 éves édesanyját pedig agyonlőtték.
MTI Fotó: Balázs AttilaA parlament összehívása "nem segítené elő ezt a nyomozást" - közölte az MTI-nek nyilatkozva a politikus, hozzátéve, arra kérte a  rendészeti bizottságban helyet foglaló MSZP-s képviselőket, hogy  javasolják Lázár János (Fidesz) bizottsági elnöknek a rendkívüli  ülés összehívását.  

Testbe fúródott sörétek láthatók a Kislétán meglőtt 13 éves lány fejéről és nyakáról készült röntgenfelvételen, Nyíregyházán, a Jósa András Kórházban. A lányt ismeretlen támadók az otthonában sebesíte
Testbe fúródott sörétek láthatók a Kislétán meglőtt 13 éves lány fejéről és nyakáról készült röntgenfelvételen, Nyíregyházán, a Jósa András Kórházban. A lányt ismeretlen támadók az otthonában sebesítették meg, 45 éves édesanyját pedig agyonlőtték.
MTI Fotó: Balázs AttilaAz SZDSZ hétfőn kérte a kormánytól az Országgyűlés rendkívüli  ülésének azonnali összehívását. 

Molnár Csaba kancelláriaminiszter szerint felháborító, megdöbbentő és  kétségbeejtő ami Kislétán történt, ahol egy 45 éves roma édesanyát  lőttek agyon, míg 13 éves lányát súlyosan megsebesítették. A  kormányfőt helyettesítő kancelláriaminiszter a nyíregyházi kórházban  tájékozódott a sérült állapotáról hétfő délután.  

Biztosan ugyan még nem lehet tudni, de a kislétai aljas, embertelen gyilkosság kísértetiesen hasonlít a korábbi, romák ellen  elkövetett emberölés-sorozathoz - mondta a kórházban tartott  sajtótájékoztatón Molnár Csaba.  

Szepesi István dandártábornok, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei  Rendőr-főkapitányság vezetője elmondta: a helyszíni szemle során sok  nyomot rögzítettek, ami remélhetőleg közelebb visz az elkövető, vagy  elkövetők kézre kerítéséhez, s kaptak információt a sérült  kislánytól is.  

Felföldi Pál, a nyíregyházi kórház traumatológus főorvosa  megerősítette, hogy a kislány állapota stabil, jók az esélyek a  felgyógyulására, bár lőtt sebekről lévén szó, nagy a fertőzés- és a  különböző szövődmények kialakulásának veszélye. 17.06 - Draskovics Tibor magához rendelte hétfő estére az  Országos Rendőr-főkapitányság vezetőit

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter magához rendelte hétfő estére az  Országos Rendőr-főkapitányság vezetőit, hogy személyesen  tájékozódjon a romák elleni támadások nyomozásának állásáról és a hétfői kislétai gyilkosságról - ezt a tárcavezető az MTI-nek hétfő  délután adott interjújában jelentette be.   

Testbe fúródott sörétek láthatók a Kislétán meglőtt 13 éves lány fejéről és nyakáról készült röntgenfelvételen, Nyíregyházán, a Jósa András Kórházban. A lányt ismeretlen támadók az otthonában sebesíte
 Testbe fúródott sörétek láthatók a Kislétán meglőtt 13 éves lány fejéről és nyakáról készült röntgenfelvételen, Nyíregyházán, a Jósa András Kórházban. A lányt ismeretlen támadók az otthonában sebesítették meg, 45 éves édesanyját pedig agyonlőtték.
MTI Fotó: Balázs AttilaA miniszter elmondta: a rendőrség megítélése szerint a hétfői kislétai bűncselekmény beleillik abba a romák elleni  támadássorozatba, amelyek ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda folytat eljárást. Hozzátette: részben ezért javasolta Bencze József országos  rendőrfőkapitánynak, hogy emelje meg a nyomravezetői díjat az eddigi rekordnak számító 100 millió forintra, azért, "hogy aki a legkisebb  hasznos információt is adhatja, ösztönözve érezze magát, hogy a  rendőrséghez forduljon".   

Az MTI-nek arra a kérdésére, hogyha az 50 millió forintos  nyomravezetői díj nem volt elegendő az ügy megoldásához, elegendő  lesz-e a 100 millió forint, Draskovics Tibor azt mondta: nem  tudhatják, de egyetlen lehetőséget sem szabad kihagyni ahhoz, hogy  minél gyorsabban véget lehessen vetni ennek a "rettenetes  sorozatnak". 

Emberek várakoznak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán, a Bocskai utcában, amelyet lezártak, miután ismeretlen támadók az otthonában agyonlőttek egy 45 éves roma asszonyt, 13 éves lányát pedig sú
Emberek várakoznak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán, a Bocskai utcában, amelyet lezártak, miután ismeretlen támadók az otthonában agyonlőttek egy 45 éves roma asszonyt, 13 éves lányát pedig súlyosan megsebesítették.  MTI Fotó: Beregszászi János


       
Draskovics Tibor az MTI kérdésére nem zárkózott el Kolompár  Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnökének javaslatától,  miszerint az lenne a célravezető, ha nemzetközi segítséget kérne a  rendőrség a romák elleni támadások elkövetőinek felderítéséhez.    

A miniszter emlékeztetett: korábban ő javasolta az amerikai  Szövetségi Nyomozó Iroda(FBI) szakértőinek bevonását. Kitért arra,  hogy szerencsére csak korlátozott a hazai tapasztalat az ilyen  jellegű bűncselekmények esetében, így nem tartotta  elképzelhetetlennek, hogy alaposan megvizsgálják, kérhető-e más  országok nyomozószerveitől segítség.   

"Ha van jó javaslat arra, hogy más országok szakértőit keressük  meg, én leszek az első, aki a szükséges diplomáciai lépéseket  megteszem" - közölte a miniszter.   

A Szabolcs megyei Kislétán hétfő hajnalban támadtak rá  fegyverrel ismeretlenek saját otthonukban anyára és lányára. A 45  éves édesanya a helyszínen meghalt, 13 éves lánya súlyos, lőtt  sérülésekkel került kórházba. A bűncselekmény áldozatát az Országos  Cigány Önkormányzat saját halottjának tekinti. A Nemzeti  Nyomozóiroda (NNI) az újabb támadással együtt már nyolc  bűncselekmény ügyében nyomoz. 

 A Roma Holokauszt megemlékezésének gyertyái még el sem aludtak, amikor  ismeretlenek orvul rátámadtak Kislétán egy roma családra. Egyelőre  nem tudjuk, hogy kik lőttek, és azt sem tudjuk, hogy miért tették.  Azt azonban biztosan tudjuk, hogy nem ez volt az első eset, amikor  az éj leple alatt védtelen roma honfitársainkra támadtak ismeretlen  orgyilkosok.   

A gyilkosság mindig szörnyű és megbocsáthatatlan, akkor is, ha személyes indítékból történik. De ha bebizonyosodik, hogy a  támadásokra nem személyes okból kerül sor, hanem az áldozatokat  véletlenszerűen választják ki, csak azért, mert romák és a falu  széle közelében laknak, az már a terrorizmus leggonoszabb fajtája, a  holokauszt logikájának követése, amely mindig válogatás nélkül  gyilkolt.  Az eddigi áldozatok általában a falu szélén éltek. Jelképes  értelemben is a „nemzet szélén", a „társadalom szélén", a  periférián, ott, ahol könnyű lecsúszni, ahol nehezebb  megkapaszkodni, mert nem veszik körül az embert minden oldalról  segítő kezek.  Nem élhetünk olyan országban, ahol ez bárkivel megtörténhet. Elő  kell rángatni az elkövetőket az árnyékból, és le kell húzni sötét  maszkjukat. Azt akarjuk, hogy tudják a gyilkosok, nem lesz egy perc  nyugtuk sem, nincs menekvésük. A „falu szélén" élőknek pedig tudniuk  kell: nincsenek egyedül.  Ez az ügy nem pártpolitikai kérdés. Ezért nem vagyunk hajlandóak  felvenni a Fidesz által odavetett kesztyűt. Ez a kérdés most nem a  politikai haszonszerzésről szól, hanem arról: az ország közössége  képes-e mindegyik tagját megvédeni. 

Az elsődleges lecke most nyilván a rendőrségé, az  igazságszolgáltatásé. Ők is erősítésre szorulnak. Ezért sürgette és  sürgeti az MSZP a kistelepülések rendjének megerősítését, több  rendőr foglalkoztatását, a településőrség megszervezését. De nemcsak  a rendvédelmi szerveknek van tennivalójuk. A védelem erkölcsi  hátterét a politikai és társadalmi erőknek együtt kell  biztosítaniuk. A pártoknak itt nem egymás ellen, hanem a gyilkosok,  a terroristák, a kirekesztők ellen kell hadakozniuk. Világossá kell  tennünk: nincs, nem lehet olyan demokratikus erő, amely partner az  előítéletekben, a kollektív bűnösség hirdetésében, az erőszak  kultuszában. Mert csak együtt biztosíthatjuk, hogy senki ne maradjon  védtelenül, egyedül az ország „szélein" sem. 

Lendvai Ildikó  pártelnök    (Országos Sajtószolgálat)15.23 - Állandó rendőri védelmet kért az  Országos Cigány Önkormányzat elnöke

A kórházi kezelés és a lábadozás idejére is állandó rendőri védelmet kért az  Országos Cigány Önkormányzat elnöke a Szabolcs megyei  rendőrfőkapitánytól annak a kislánynak, akire hétfőre virradóra  lőttek rá ismeretlenek kislétai otthonában, édesanyját pedig  agyonlőtték.   

Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke azt követően, hogy személyes tájékoztatást kért Szepesi Istvántól, a Szabolcs-Szatmár-Bereg  megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjétől, az MTI-nek elmondta: azt  kérte a dandártábornoktól, hogy a meglőtt 13 éves lány kórházi  szobája előtt állandó rendőri jelenlétet biztosítsanak, és a  látogatást is csak kizárólag rendőri biztosítással engedélyezzék.   

A roma vezető szerint erre azért van szükség, mert a romák  elleni támadásoknak a kislány az egyetlen szemtanúja, és félő, hogy  az elkövetők "megpróbálják befejezni cselekedetüket".  

"Addig, amíg a tetteseket nem sikerült elfogni, a kislány álladó  életveszélyben van, ugyanis Magyarország legsúlyosabb  bűncselekményének ő az egyetlen olyan túlélője, aki láthatta a  támadókat, és segítségére lehet a hatóságoknak" - fogalmazott.  

Kolompár Orbán azt is elmondta, hogy meglátogatta a meglőtt  kislányt a nyíregyházi Jósa András Kórházban. Az intézet főorvosának  tájékoztatása szerint a lány egy hatórás műtéten esett át, és még  nincs túl az életveszélyen. Az OCÖ elnöke szerint az orvosok a két  sörétes fegyverből származó ólomlövedékeknek csak egy részét tudták  eltávolítani a lány fejéből, felsőtestéből és jobb karjából.  

A roma vezető az MTI-nek azt mondta, mivel a kislány arcán  maradandó sérüléseket szenvedett, plasztikai műtétre lesz szüksége,  ezért az OCÖ országos gyűjtésbe kezd a beavatkozás finanszírozására.  

Az OCÖ elnöke szólt arról is, hogy a Szabolcs megyei településen  hétfőre virradóra agyonlőtt 45 éves anyát a roma érdekképviseleti  szervezet saját halottjának tekinti, a temetésről a  hátramaradottakkal egyeztetve később intézkednek.  

Kolompár Orbán az MTI-nek azt mondta, örül, hogy az országos  rendőrfőkapitány 100 millió forintra emelte a nyomravezetői díjat a  romák elleni támadások ügyében, de nem fűz sok reményt ahhoz, hogy  ennek segítségével találnának rá az elkövetőkre, ugyanis az 50  millió forintos felajánlásra sem érkeztek konkrét, értékelhető  bejelentések.  

Véleménye szerint a célravezető az lenne, ha nemzetközi  segítséget kérne a magyar rendőrség, hogy minél hamarabb elfogják és  felszámolják a cigányságot gyilkoló és terrorizáló bűnbandát.  

Az Országos Rendőr-főkapitányság hétfő délután azt közölte az  MTI-vel, hogy a romák elleni bűncslekmény-sorozat részének tekinti a  hétfőre virradóra Kislétán elkövetett bűncselekményt, a nyomozást az  a Nemzeti Nyomozó Iroda korábban felállított száztagú nyomozócsoport  folytatja.  

Hétfőn délután Molnár Csaba kancelláriaminiszter és Teleki  László romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott is  meglátogatja a kórházban fekvő, életveszélyesen megsérült lányt.


15.00 - Véget ért a helyszíni szemle

Véget ért a szemle a hétfő hajnalban elkövetett kislétai gyilkosság helyszínén - jelentette a szabolcsi településről az MTI tudósítója.
A rendőrök negyed háromkor oldották fel a korábban az egész Bocskai utcára kiterjesztett kordont, és engedték be a helybélieket és a sajtó képviselőit a területre.

A megérkező halottszállító autót átengedik a rendőrök a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán, a Bocskai utcában, amelyet lezártak, miután ismeretlen támadók az otthonában agyonlőttek egy 45 éves rom
A megérkező halottszállító autót átengedik a rendőrök a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán, a Bocskai utcában, amelyet lezártak, miután ismeretlen támadók az otthonában agyonlőttek egy 45 éves roma asszonyt, 13 éves lányát pedig súlyosan megsebesítették. MTI Fotó: Beregszászi János


A kétszobás házat lezárták, abba továbbra sem lehet bemenni, de még az utcáról is jól látható, hogy betört az épület egyik ablaka.

Kislétán hétfő hajnalban ismeretlen támadók az otthonában lőttek agyon egy 45 éves asszonyt, 13 éves lányát pedig súlyosan megsebesítették.
A nap folyamán Bencze József országos rendőrfőkapitány bejelentette: megduplázta a romák elleni támadások elkövetőinek kézre kerítéséért járó nyomravezetői díjat; a 100 millió forintos díj a legmagasabb a hazai kriminalisztika történetében.

Az országos rendőrfőkapitány hangsúlyozta: a 100 millió forintot annak fizetik ki, aki segít valamennyi támadás ügyében kézre keríteni az elkövetőt. A kislétai bűncselekmény - amelynek nyomozását átvette a Nemzeti Nyomozó Iroda - tettesének kézre kerítéséréért 10 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki.


Emberek várakoznak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán, a Bocskai utcában, amelyet lezártak, miután ismeretlen támadók az otthonában agyonlőttek egy 45 éves roma asszonyt, 13 éves lányát pedig sú
Emberek várakoznak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán, a Bocskai utcában, amelyet lezártak, miután ismeretlen támadók az otthonában agyonlőttek egy 45 éves roma asszonyt, 13 éves lányát pedig súlyosan megsebesítették. MTI Fotó: Beregszászi János


100 millió forint a nyomravezetőnek

Bencze József az MTI-nek hétfő délután elmondta: a 100 millió forintot annak fizetik ki, aki segít valamennyi támadás ügyében kézre keríteni az elkövetőt. A kislétai bűncselekmény - amelynek nyomozását átvette a Nemzeti Nyomozó Iroda - tettesének kézre kerítésére 10 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

Bencze József az MTI kérdésére azt mondta: habár az eddigi, 50 millió forintos összegért is sokan tettek bejelentéseket, amelyek révén több bűncselekményt is sikerült felderíteni, a romák elleni támadások tetteseit azonban még nem sikerült elfogni.

Az országos rendőrfőkapitány az MTI-nek adott interjújában reményét fejezte ki, hogy a 100 millió forintért a tettesek közvetlen környezetében lesz olyan, aki információval szolgál a rendőrségnek.

Bencze József áprilisban 50 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a romák elleni támadások elkövetőihez elvezető információért.

A rendőrség honlapján akkor megjelent felhívás szerint az összeg annak fizethető ki, aki a Nemzeti Nyomozó Irodán ismeretlen tettes ellen folyamatban levő, 2008. július 21-én Galgagyörkön, 2008. augusztus 8-án Piricsén, 2008. szeptember 5-én Nyíradonyban, 2008. december 15-én Alsózsolcán, továbbá 2008. november 3-án Nagycsécsen, 2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön, valamint 2009. április 22-én Tiszalökön elkövetett bűncselekmények ügyében folytatott nyomozásokban "olyan bizonyítékot vagy információt szolgáltat, amely mindegyik bűncselekmény tetteseinek azonosításához közvetlenül elvezet".

Ha az információk az egyes ügyekben segítik a nyomozókat a tettesek kézre kerítéséhez, úgy a Galgagyörkön, Piricsén, Nyíradonyban, Alsózsolcán több emberen elkövetett emberölésekért nettó 1-1 millió forint, míg a Nagycsécsen, Tatárszentgyörgyön, Tiszalökön és most már Kislétán elkövetett bűncselekményekért nettó 10-10 millió forintot fizetnek.

Hétfőre virradóra Szabolcsban, Kislétán ismeretlen támadók az otthonában lőttek agyon egy 45 éves asszonyt, 13 éves lányát pedig súlyosan megsebesítették. Pénzes Sándor kislétai polgármester elmondta: egy község széli utcában történt a gyilkosság éjfél körül.

Az NNI így már nyolc, a romák sérelmére tavaly és idén elkövetett bűncselekmény ügyében nyomoz emberölés és emberölési kísérlet miatt.
A másik hét bűncselekményt tavaly és idén követték el.

Korábban:

Az MTI információja szerint két vadászfegyverből tüzeltek a kislétai családra, így legalább két elkövetője volt a hétfő hajnali támadásnak.

Az MTI információja szerint két vadászfegyverből tüzeltek a kislétai családra, így legalább két elkövetője volt a hétfő hajnali támadásnak, amelyben egy 45 éves roma asszony életét vesztette, 13 éves lánya súlyosan megsérült. Az ügy nyomozását a Nemzeti Nyomozó Iroda vette át.

A meggyilkolt asszony egyedül nevelte 13 éves, a támadás során súlyos sérüléseket szenvedett lányát. A kislányt a nyíregyházi Jósa András Kórházban kezelik.
A rendőrségre hétfő hajnalban, 4 óra 50 perckor érkezett bejelentés, hogy egy asszonyt agyonlőttek, és egy gyermek súlyosan megsérült.
Az MTI úgy tudja, a támadók éjjel egy óra körül érkezhettek a családi házhoz, majd az ablakon át rálőttek az épületre. A lövést követően a bejárati ajtót betörve rontottak be a házba és két vadászpuskával tüzet nyitottak a bent tartózkodókra.

A támadásnak nincs szemtanúja, a 13 éves kislányra rendőrök vigyáznak a kórházban, mert akár fontos információi is lehetnek az elkövetőkről.
A rendőrség megtalálta a sörétes fegyverből származó töltényhüvelyeket, és azokat a Nemzeti Nyomozó Iroda szakértői a fővárosba szállították vizsgálatra.

Az MTI úgy tudja, a vizsgálat megállapította, hogy hasonló fegyverrel követtek el több támadást is romák ellen. A rendőrség szerint a támadás több részlete is beleilleszkedik a romák sérelmére elkövetett támadássorozatba. Ezért az ügy nyomozását a Nemzeti Nyomozó Iroda vette át, és több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt indított eljárást.

A Nemzeti Nyomozó Iroda átvette a nyomozását

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) átvette a Kislétán hétfő hajnalban történt bűncselekmény nyomozását - mondta el az MTI-nek Csécsi Soma, az NNI helyettes szóvivője, de ezen kívül nem árult el részleteket a nyomozásról.
Hétfőre virradóra Szabolcsban, Kislétán ismeretlen támadók az otthonában lőttek agyon egy 45 éves asszonyt, 13 éves lányát pedig súlyosan megsebesítették. Pénzes Sándor kislétai polgármester elmondta: egy község széli utcában történt a gyilkosság éjfél körül. A tettesek berúgták a bejárati ajtót, majd rálőttek a szobában alvó nőre és lányára. Az anya azonnal meghalt, a kislányt kórházba vitték, állapota az őt a nyíregyházi kórházban kezelő főorvos szerint életveszélyes, de stabil.

Az NNI így már nyolc, a romák sérelmére tavaly és idén elkövetett bűncselekmény ügyében nyomoz emberölés és emberölési kísérlet miatt.
A másik hét bűncselekményt tavaly és idén követték el: tavaly július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, valamint idén február 23-án Tatárszentgyörgyön és április 22-én Tiszalökön. A bűncselekmények közül a tiszalökiben egy ember halt meg, a Nagycsécsen elkövetettben ketten, továbbá a Tatárszentgyörgyön elkövetett gyilkosság során szintén ketten vesztették életüket.


Gyilkosság: roma nő az áldozat, a kislány állapota stabil

Stabil és kielégítő annak a 13 éves kislánynak az állapota, akit roma édesanyjával együtt ért támadás hétfő hajnalban Kislétán.


Kisléta polgármestere szerint nem voltak haragosai a településen hétfőn meggyilkolt asszonynak.

Pénzes Sándor az MTI-nek elmondta, hogy a gyilkosság a Bocskai utca negyedik házában történt éjfél környékén. A tettesek berúgták a bejárati ajtót, majd rálőttek a szobában alvó 45 éves nőre és annak 13 éves lányára. Az anya azonnal meghalt, a kislányt kórházba vitték.

A polgármester közölte: az anyát körülbelül hajnali négy óra tájban hívták fel testvérei, mert együtt mentek volna napszámba dohány törni. A testvérek háromnegyed öt tájban érkeztek a házhoz, dudáltak, de mivel nem jött ki senki, bementek az épületbe.

A rokonok a véres kislányt a szoba előterében találták, édesanyja holtan feküdt a szobában – mondta Pénzes Sándor. Hozzátette: a kert felől nyomok vezetnek a ház felé.

A polgármester közölte, hogy a megtámadott roma család köztiszteletben állt, az édesanya öt lányt és öt fiút nevelt, férje korábban, egy fiúgyermeke pedig három hónapja halt meg. Hozzátette: a család rendszeresen dolgozik, és segélyt is kap. Pénzes Sándor szerint sem a meggyilkolt nőnek, sem családjának nem voltak haragosai.

„Az egész falu meg van döbbenve ezen a véres kivégzésen, nem tudjuk, mi motiválhatta a gyilkosokat" – mondta a polgármester.

Az MTI tudósítójának helyszíni tapasztalata szerint nagy a tanácstalanság a faluban, az emberek az út szélén állva találgatják, mi lehet a tragédia oka. A gyilkosság helyszínét a rendőrség teljesen lezárta, senkit sem engednek a ház közelébe.

Korábban:

Az operáció várhatóan hétfőn délelőtt 10 és 11 óra között fejeződik be, s azt követően lesz pontos orvosi információ a sérült állapotáról - tette hozzá.

Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője arról tájékoztatott, hogy a lány állapotát súlyosnak ítélték az orvosok kórházi felvétele pillanatában.

Hozzáfűzte, hogy a lányt természetesen rendőrök őrzik a kórházban, hiszen, mint a támadás áldozatának, akár fontos információi is lehetnek az elkövetőről, vagy elkövetőkről.

A 45 éves roma nőt és 13 éves lányát a lakásukon érte fegyveres támadás hajnalban, s az édesanya a lövésektől a helyszínen életét vesztette, míg súlyosan megsérült gyermekét a riasztott mentők kórházba szállították.

Korábban:

Egy ember meghalt, egy másik megsérült hétfőn hajnalban lövöldözés közben.

Fegyver oltotta ki az életét egy embernek Kislétán hétfőre virradóan, egy másik megsebesült - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Fedor Rita elmondta: a rendőrség jelenleg helyszínel. Az esetről csak később adnak részletesebb információkat.

Olvasóink írták

210 hozzászólás
 • 210. koborlo 2009. augusztus 05. 20:25
  „mossad csinalja az egezs felfordulast. tipikus ziokike piros hering operation .”
 • 209. futóbab 2009. augusztus 05. 20:18
  „moderálva off”
 • 208. lótusz 2009. augusztus 05. 18:09
  „***moderálva***”
 • 207. otromba 2009. augusztus 05. 17:07
  „Ezt a gyilkosság sorozatot nem a mi országun rasszista gyilkosai követték el.Igen csak a határ csücske!
  Jártam arra jó pár éve!Megállni autóval,vagy egy italra betérni,csak körkörös figyelés mellett lehetett!Ettől függetlenül nem szabadna ezt a sorozat gyilkosságot végrehajtani!
  Ezekután már visszalehet állítani ˝BOGÁR IMRE KEZEIT!˝Attól elrettegnének ezek az aljasok!”
 • 206. lótusz 2009. augusztus 05. 10:35
  „politikai célú gyilkosság lehet megrendelésre. célja ismét uszítás és rasszizmusra terelése a gyanúnak ami elég valószinűtlen. egy rasszista nem bántana dolgozó cigány nőt.draskovics nagy hibáját próbálják figyelemeltereléssel elsumákolni. érdekes hogy a rendőrség egy esetet sem derített ki.elég valószínűtlen a falukban hogy soha nem bukkannak nyomra. vagy nem is akarnak? múltkori esetben is vérnyomokat hagytak figyelmen kívül.”
 • 205. Túrabakancs 2009. augusztus 05. 09:02
  „moderálva off”
 • 204. SCC 2009. augusztus 05. 00:16
  „Igaz azért nem érintett meg a dolog annyira mint lentebb írt két eset, de azért ez sem normális ami most folyik!”
 • 203. SCC 2009. augusztus 05. 00:10
  „<moderálva>
  És mi van azokkal az emberekkel akiket nem csak a Szögi ill. Cozma gyilkosság háborít fel, hanem ezek az esetek is!? Minket hova soroltok cipő és xo16zy?”
 • 202. Accra 2009. augusztus 04. 23:05
  „A roma vezető az MTI-nek azt mondta, mivel a kislány arcán maradandó sérüléseket szenvedett, plasztikai műtétre lesz szüksége, ezért az OCÖ országos gyűjtésbe kezd a beavatkozás finanszírozására.

  -> Mire gyűjt??? Ingyenes, OEP-támogatott a helyreállító plasztika. Akkor mire-kinek kell a pénz?

  (Azért kérdem újra, mert a tegnapi hsz-m köddé vált:()”
 • 201. Túrabakancs 2009. augusztus 04. 22:10
  „"...A nyomozócsoport 1300 olyan korábbi erőszakos bűncselekmény aktáit vette elő, amelyeket romák követtek el. A rendőrség nem zárja ugyanis ki, hogy a tetteseket a bosszúvágy hajtja..."

  Ez érdekes! MOST AKKOR VAN CIGÁNY BŰNÖZÉS VAGY SEM?!
  Meg aztán érdemes az 1300-as számra koncentrálni, ráadásul az
  erőszakos szóra pláne. A vagyon elleni bűncselekmények számáról
  meg jobb nem tudni, mert kiderülne, hogy a bűncselekmények
  közel 70%-át kik is követik el. Végre elszólták magukat ezek a marhák... :)”
 • 200. Totyis 2009. augusztus 04. 20:50
  „moderálva”
 • 199. Túrabakancs 2009. augusztus 04. 20:46
  „moderálva off”
 • 198. xo16zy 2009. augusztus 04. 20:11
  „Nézzük:
  -Ezrek a rendőrség látókörében,
  - 100 fős nyomozócsoport,
  - több száz ember tanúként,
  - zöld szám a romák sérelmére,
  - 100 millió forintos nyomravezetői díj,
  - munkatalálkozón kér tájékoztatást a köztársasági elnök,
  - liBajnai Gordon "miniszterelnök" magához rendeli a rendőri vezetést,
  - országos rendőrfőkapitány szerdára találkozóra hívja a roma jogvédő képviselőket,
  - az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke meghirdette a testület tanácskozását,
  - a kormányfő magához rendelte az igazságügyi és rendészeti minisztert,
  - az ZSDZS a parlament plenáris ülésének összehívását kérte....

  Kettős mérce. Ha a magyart ölik, akkor meg a nagy hallgatás és semmittevés megy.
  Aki magyar és van benne egy kis önérzet, az pártállástól és hovatartozástól függetlenül ezek után azt gondolja, hogy:
  - minket elpusztítandó senkinek néznek a meg nem választott, élősködő vezetőink,
  - semmi, de semmi segítséget és információt nem adok meg a "rend"őrségnek és egyéb szervezeteknek az ilyen felfújt propagandaügyekben,
  - és mindez eszébe jut jövőre a szavazófülkében is, és a saját túlélése érdekében eltávolítja a jelenlegi parlamenti garnitúrát.”
 • 197. Enemy 2009. augusztus 04. 19:44
  „moderálva off”
 • 196. ti-a-bi 2009. augusztus 04. 18:30
  „Ez nem is nálunk van!

  A Kisszebeni (Sabinov) járásbeli Szentmihályfalván (©ariąské Michaµany) tervez tüntetést a Szlovák Testvériség a "roma terror" ellen.

  Ivan Sýkora, a polgári társulásként működő szervezet vezetője elmondta, ők nem szervezik az összejövetelt. "Azok az emberek szervezeik, akik ott élnek. Nem mi, hanem a helyiek. Mi támogatjuk az igyekezetüket" - mondta, azonban nem árulta el, személyesen is megjelenik-e. A demonstrációra szombaton délután 13 órai kezdettel kerül sor a községi hivatal épülete előtt. Annak következtében kerül sor a tüntetésre, hogy a községben állítólag romák támadták meg a helyieket. A hétvégén két fiatal vert meg egy 65 éves embert a futballpályánál seprűvel. Az idős férfi a támadás következtében elvesztette egyik szemét. Az elkövetőket a rendőrség letartóztatta.

  SITA/para”
 • 195. Truder 2009. augusztus 04. 18:12
  „moderálva”
 • 194. Enemy 2009. augusztus 04. 17:53
  „moderálva off”
 • 193. Enemy 2009. augusztus 04. 17:41
  „moderálva off”
 • 192. kolombela 2009. augusztus 04. 16:53
  „moderálva”
 • 191. kolombela 2009. augusztus 04. 16:48
  „,,Kislétai gyilkosság: Bajnai és Sólyom is tájékoztatást vár"
  Csak azt szeretném tudni, hogy melyik aktuális miniszterelnök és köztársasági elnök várt tájékoztatást olyan ügyben, ahol cigány brutálisan, aljas szándékból, haszon nyerségből (ez mind egyszerre, mert ilyenek vannak) egy magyar embert gyilkolt meg. A példákat lehetne sorolni.
  FELHÁBORÍTÓ EZ A KETTŐS MÉRCE.”
210 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekbiztonságból közepes

Magyarország - Önakasztás, fulladás, mérgezés vagy baleset miatt több 24 év alatti fiatal hal meg… Tovább olvasom