Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Kisgyerek halt meg egy budapesti strandon

Az egyik medence vízelvezető csatornájába esett az a 9 éves kisifú, akinek a holttestét csütörtökön délután találták meg a strandfürdő gépházában. A helyszíni szemle jelenleg is tart, a rendőrség vizsgálja a körülményeket.
A gyereket csütörtök délután kezdték keresni, miután egy IV. kerületi élményfördőben nyoma veszett. Összesen 20 tűzoltó - beleértve a búvárszolgálat embereit is - kutatott a kisfiú után. A holttestre végül a strand gépházában bukkantak rá.

Azóta kiderült, a 9 éves gyerek a fürdő egyik medencéjének vízelvezető csatornájába esett bele, amely gyakorlatilag beszippantotta.

A helyszíni szemle jelenleg is tart, a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a történteket - tájékozatta a Független Hírügynökséget Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. MisterX 2009. július 28. 20:52
  „"20. hozzászólás Beste 2009.07.25. 08:03

  Mister x!

  Ha nem érzed biztonságosnak a győri fürdőt, miért jársz oda?

  Mindenki vigyázzon magára, a gyerekeire, s ne arra várjon, hogy másokban is megvan-e a felelősségtudat, vagy sem."

  Kedves Beste!

  Mindössze egyszer voltunk ott a gyerekkel, és abban biztos lehetsz, hogy a büdös életben többet nem teszem be a lábam az említett intézménybe!

  Béke veled!”
 • 31. Primax 2009. július 25. 23:15
  „BsBe #24 !
  " Egy nem ráccsal elzárt területen, hanem egy csapóajtó nyílt ki, ami a medence melletti területen volt, azaz a földön (és lefele nyílt)..." - írod.
  Hát, ez az : oda kellett volna a rács.
  Az ajtó alá.
  Párezer forintnyi költséggel...”
 • 30. PrettyWoman 2009. július 25. 13:48
  „Józsi néni és többiek! Akik az úszómestert hiányoljátok. Ne legyetek naivak. Előírás, hogy minden medencés helyre kell, de ahova rendszeresen (illetve újabban kevésbé rendszeresen) járunk, ott sincs mindig, pedig a bevételből futná. De! Ahol láttam is egyáltalán úszómestert, azok sem azzal foglalkoznak, hogy figyeljék a népet, különös tekintettel a szabályszegőket meg a gyerekeket. Hanem a bikinis bombázókat bámulják, a Pamela Andersonokat, mert az sokkal érdekesebb, mint a bajt megelőzni. (jó-jó elismerem, van bennem némi irigység a bombázókat illetően). Ahova mi járunk uszoda (+szauna) ott is ki van írva a házirend. Na most az úszómester az első, aki NEM tartja be és nem is tartatja be. Volt, hogy valamiért szóltunk és ő a szabályszegőt védte. Nem vagyok büszke rá, de volt rá példa, hogy a sokadik ilyen eset után beírtunk a panaszkönyvbe. Illetve beírtunk volna, ha lett volna, de az sem volt. Aztán érdeklődtünk a felügyeleti szerv után (amit tájékoztatásul ki kellett volna függeszteni, de ugyanúgy nem volt, ahogy panaszkönyv sem) a recepciós hölgynél, mire ő felhívta a főnökét. Ő meg felajánlott - bocsánatkérés gyanánt - egy egyhavi ingyen bérletet. Ez szép gesztus, és még rendben is lenne. Csak az a gond, hogy attól még nem biztos, hogy a szabályokat be fogják ezentúl tartani. Szerencsére itt nem életveszélyes, "csak" higiéniai, ízlésbeli-morális problémákról volt szó. Pl. előírás a fürdőruha használata (néhányan meztelenül mennek be), a szaunában a törölköző és a papucs használata, tilos a medencébe fejest ugrálni (de néhányan megteszik), tilos kaját bevinni (ez egy zárt uszoda), ehhez képest sokan ott zabálnak, morzsáznak. Kötelező a fürdősapka viselete. Az is csak 2-3 emberen van. Mindegy, de mi legalább élünk.”
 • 29. 13.István 2009. július 25. 13:35
  „Borzasztó tragédia ,megnyugvást a szülőknek.
  A kamerák felvételei bizonyítani fognak valamit,csak azt ne ,hogy a gyerek túl kiváncsi volt.
  Hullámgépek terébe ,hogy a fenébe lehet beesni? Nem tudom elképzelni,hogy a gyártó max. védelem nélkül
  hozta forgalomba a nagyértékű veszélyes berendezést!”
 • 28. RickCartman 2009. július 25. 13:07
  „már pedzegetik-hírek-hogy életkorhoz/testmagassághoz kötött bizonyos medencék, szolgáltatások igénybevétele...de most első indulatból jobban esik mindenkinek az intézményt szidni, érthető...nem lehet, nem is kell a gyerek kezét fogni mindig, de alapvető szabályokat betartani nem árt.Bárhol, utcán, közlekedésben, hegyen-völgyön, uszodában.”
 • 27. LadyGaga90 2009. július 25. 12:52
  „De ez az...Hol volt olyankor az uszómester, szülő stb...!!Azért ha egy 9éves gyerek beesik valahova (ami ráadásul a medence mellett van) azt szerintem észre kell hogy vegyék!!!
  Mindenesetre Őszinte részvétem a családnak, Sok erőt kívánok!!!”
 • 26. Truder 2009. július 25. 12:30
  „Egy ekkora gyerek kezét már nem kell állandóan fogni,általában már iskolába is önállóan megy,a fürdőben is (feltételezem)önállóan szórakozott,játszott,hisz már nem csecsemő.Nekem is felnőtt már mindkét gyerekem...baj nélkül.Jártunk fürdőben,kirándulni,hegyen-völgyön.A veszélyekre mindig felhívtuk a figyelmüket,vigyáztunk rájuk.Ettől függetlenül baleset bármikor történhet...sajnos.Lehet,hogy "csak"szerencsénk volt,hogy megúsztuk baj nélkül(leszámítva a kisebb baleseteket..)
  Ettől függetlenül az gondolom,hogy a régi időkben valóban volt úszómester,aki figyelte a medencéket,és környéküket..a térfigyelő kamera nem szól rá,ha rendetlenkedik,vagy tilosban jár!(max sokra mennek most a felvételekkel...)
  A gyerek eleven,koránál fogva mozgékony,és kíváncsi..Egy ilyen komplexumot úgy kell átadni,hogy az megbízhatóan biztonságos legyen,és ne attól kellejen rettegni,hogy hol,mikor darál be valakit a vízforgató motor,milyen lyukba szakad bele,stb...
  A biztonságossá tétel pedig az üzemeltető felelőssége!szerintem
  Részvétem a kisfiú szüleinek!
  Sajnos nyáron sok gyerek baleset van..Vigyázzunk rájuk!!”
 • 25. viperetta335 2009. július 25. 12:07
  „Egy kilencéves gyerek kezét nem foghatja az ember állandóan és nem is lehet a sarkában.Különben agyatlan felnőtt válik belőle,aki egy lépést se tud majd tenni anyuci nélkül.Nem a szülők hibája,hogy ez a borzalom megtörtént,és igenis figyeltek a gyermekükre,mert azonnal keresni kezdték.Nyilván nem volt az az ajtó rögzítve tisztességesen és végképp nem az elhunyt gyermek felelőssége,hogy egy fürdőben rálépett egy el nem kerített helyen levő rácsra.Kedves beste,sose legyen gyereked,mert csak ugatod a témát...”
 • 24. BsBe 2009. július 25. 08:57
  „Kedves Beste
  1. Ha láttad a TV-ben, a baleset nem a medencében történt, hanem mellette. Egy nem ráccsal elzárt területen, hanem egy csapóajtó nyílt ki, ami a medence melletti területen volt, azaz a földön (és lefele nyílt) amire azt mondta a kedves üzemeltető, hogy ez még soha nem fordult elő, (mármint, hogy magától kinyílt)
  Erre az ajtóra bárki ráléphetett volna..... sajnos ez egy kisgyereknek sikerült elsőre..
  Ez akkor is előfordulhatott volna, ha a szülő mellette áll, és csak egy pillanatra engedi el a kezét. Feltétezem, hogy a 9 éves gyereked kezét Te sem fogod folyamatosan az uszodában. Bár írásaidból úgy gondolom, még a gyerekvállalás előtt állsz, ha nem ... hát ...
  Igen a szülőnek kötelessége gyermekére figyelni, vigyázni, de nagyon nehéz ez olyan helyzetben, amikor fel sem tételezi a baj.
  Mert egy földön (nem elkerített területen lévő) ajtóról a medence mellett, amire már többször többen is ráléptek, nem tételezhető fel, hogy kinyílik.
  és itt az üzemeltető felelőssége. még akkor is ha az eddig a pillanatig soha nem nyíilt ki magától, vagy mert az utolsó esetben valaki nem zárta be rendesen.

  2. Három gyermekem nőtt fel. Mindhárom gyerekemet még óvodás korában elkezdtem úszni taníttatni, így már 5-6 éves korára biztonságosan úsztak. Így nem a pancsolót vették igénybe, hanem a úszómedencét.

  3. Igenis, ha igénybe veszek egy fizetett szolgáltatást, az elődleges, hogy az biztonságos legyen. Ha nem arra pedig külön hívják fel a figyelmet, és akkor majd eldöntöm, hogy vállalom-e a kockázatot.

  4. Igenis mélységesen felháborított tegnap este a TV-ben a Kelecsényi Ágnes, az Aquaworld marketing és értékesítési igazgatójának nagyvonalú nyilatkozata. Nem tudom, ha ez a baleset egy közeli hozzátartozóját érinti, akkor is ilyen flegmán reagált volna.”
 • 23. Primax 2009. július 25. 08:56
  „Nem a kamerák felvételeit kellene tanulmányozni", hanem rácsot kell(ene) tenni a megfelelő hely(ek)re.
  Most mindenki hazudozik össze-vissza, pedig valaki felelős a rácsok hiánya miatt.
  Szörnyű tragédia.
  Nem lesz felelős...csak mismásolás lesz...”
 • 22. Orfeusz 2009. július 25. 08:52
  „Beste, szégyeld magad. A végén még a dunaújvárosi szülők és a gyerek lesznek a felelősök.... Tényleg, elég lett volna átutalniuk a belépődíjat, hogy a tulajdonosok zsebre tegyék. Fizettetnek velünk elég potya pénzt. Utazz nyaralásra! Fizesd ki és maradj otthon. Ebben az utazási irodák a nagymesterek ... Strandolj! Utald át a belépődíjat és maradj otthon . . .”
 • 21. Orfeusz 2009. július 25. 08:48
  „Csak a pénz, az számít mindenütt. Nem baj, ha kapkodással csinálták, nem baj, ha életveszélyben vagyunk, jöjjön a pénz a multiknak és tettestársaiknak, ez a nagyszerű kapitalizmusunk eredménye. És persze ennek az ügynek sem lesz következménye, ahelyett, hogy sittre vágnák a felelősöket. Szörnyű módon elhunyt egy fiatal élet, a befektető urak és hölgyek löknek majd pármilliót és minden megy tovább. Nézzék meg a marketinges-szóvivőjüket. Szemrebbenés nélkül védte a bűnösöket, ahogy ezt más állásaiban is megtette. A saját kutyájuk kölkét védik és mentik .... Végre jöjjön egy új kormány, egy új rend! Börtönbe a bűnösökkel!”
 • 20. Beste 2009. július 25. 08:03
  „Mister x!

  Ha nem érzed biztonságosnak a győri fürdőt, miért jársz oda?

  Mindenki vigyázzon magára, a gyerekeire, s ne arra várjon, hogy másokban is megvan-e a felelősségtudat, vagy sem.”
 • 19. MisterX 2009. július 25. 00:16
  „Kedves Beste!
  Biztos lehetsz benne, hogy a rendőrség meg fogja vizsgálni a szülők, sőt bizony a gyermek felelősségét is! Tudod, nekem két pici fiam van, akik hála az égnek igazi kis gézengúzok! Szerencsére egészségesek, okosak, aranyosak, elevenek, és néha bizony rosszak mint az ördög! Pont olyanok mint egy normális gyereknek lennie kell! Magamról azt gondolom, hogy igyekszem mindent megtenni azért, hogy a rosszat és a bajt csak az én szavaimból, figyelmeztetéseimből ismerjék és ne a saját kárukon tanulják meg, hogy milyen veszélyes tud lenni egy ártatlan játék is!
  A gyerek, az gyerek, és a szülő lehet mégoly gondos is,akkor sem biztos, hogy minden bajt meg tud előzni. Ugyanakkor az én véleményem szerint, aki egy élményfürdő üzemeltetésére adja a fejét, annak kutya kötelessége lenne, hogy olyan körülményeket teremtsen, hogy ilyen tragédia ne fordulhasson elő! Értem ezt úgy, hogy ne csak a leírt törvények kényszerítsék bizonyos szabályok betartására, hanem a felelősségtudat.

  Saját tapasztalatom alapján állíthatom, hogy csupán a szerencse műve, hogy hasonlóan tragikus hírekben eddig a győri élményfürdő nem szerepelt. Nincs kétségem afelől, hogy idővel itt is történik majd olyan baleset, amit utólag ugyan lehet vizsgálgatni, de helyrehozni már nem! De, ne legyen igazam!”
 • 18. thermoline 2009. július 24. 21:44
  „Egy egyszerű mezei védőrács megakadályozhatta volna a balesetet.”
 • 17. Beste 2009. július 24. 20:18
  „Azért a szülők felelősségét is meg kellene vizsgálni.
  Sőt, a az elhunyt gyermekét is.”
 • 16. RickCartman 2009. július 24. 19:50
  „bulvártévében is ezt mutatták csak, pár napig hír lesz, aztán pont.Csak egy kicsi kérdés:szörfmedencében 9 éves gyerek vajon mit keres?Erre vajon nem figyel a személyzet(még kisebb kérdés:az vele lévő szülő, rokon, akárki)?Szerintem neki gyerekpancsoló való, pár centis vízzel, csak kérdezem...”
 • 15. JÓZSINÉNI 2009. július 24. 18:58
  „Elképesztő ez az egymásramutogatás. Akik ott dolgoznak ,azoknak van munkaköri leírásuk .A vízelvezető csatorna ellenőrzése úgylátszik senkinek nem tartozott a munkaköri feladatához.Én úgy tudom,hogy minden medencénél van úszómester,aki figyel.stb.”
 • 14. tricse 2009. július 24. 12:34
  „Olvastam a hírekben,hogy biztonsági kamera felvette az esetet és leadták a rendőrségnek a felvételt! Sajnos az hogy minden évben történik ilyen tragédia és mégse tesznek komolyabb lépéseket a megelőzésére jellemző eset,gondoljunk csak a focikapu-balesetekre!
  Viszont továbbra is fokozottan várom a győri élményfürdő műszaki igazgatójának tájékoztató nyilatkozatát!”
 • 13. kanga64 2009. július 24. 12:20
  „http://www.origo.hu/itthon/20090724-pszichologusok-segitenek-a-strandon-meghalt-kisfiu-csaladjanak.html”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint sokan jelentkeztek jogászképzésre

Az elmúlt évek folyamatos visszaesése után idén látványosan nőtt a jogász képzés népszerűsége. Ami… Tovább olvasom