Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Kisgyerek esett a szavazóurnába

Több rosszulléthez riasztották a mentőket a vasárnapi önkormányzati és a kisebbségi választáson.
Volt olyan szavazókör, ahová rendőrt kellett hívni randalírozás miatt; mindezek mellett fura esetek is történtek: egy kisgyerek beleesett az urnába, másutt "megszólalt" a szavazóurna.

Miskolc 25-ös szavazóköréből mentő vitte el a szavazatszámláló bizottság elnökét, akinek a teendőit a bizottság egyik tagja vette át. Ugyancsak Borsod megyében, Szendrőládon egy választópolgár vesztette eszméletét. A bizottság tagjai vitték ki a levegőre, ahol elsősegélyben részesítették és hívták a mentőt. Rosszullétek másutt is voltak, de nem jártak súlyosabb következménnyel.

Két választópolgár hangoskodása miatt a rendőrség segítségét kérte a helyi szavazatszámláló bizottság a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyíribronyban. A község 1-es számú szavazókörében megjelent két férfi azt közölte: most értesültek arról, hogy lakásukba két ember be van jelentve. A bejáratnál vitába keveredtek az egyik szavazatszámláló bizottsági taggal, majd az elnökkel is, aki magatartásuk befejezésére hívta fel a fenyegetőző férfiakat. A két választó ennek először nem tett eleget, de aztán mégis rendben leszavaztak. A rendbontókat a kiérkező járőrök igazoltatták.

Ópályiban az egyik képviselőjelölt keveredett vitába a szavazatszámláló bizottság tagjával, akit lökdösni kezdett. A nő a férjével együtt érkezett a szabolcsi község 2-es számú szavazókörébe, ahol valamiért összeszólalkozott a bizottság egyik delegált tagjával. A vitatkozó felek a bizottság elnökének közbelépésére abbahagyták a veszekedést. Személyi sérülés nem történt.

Ittasan jelent meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornanádaska 1-es számú szavazókörében egy férfi, aki a feleségével együtt ment be a szavazófülkébe. A helyi választási bizottság elnökének felszólítására az ittas ember elhagyta a szavazóhelyiséget, felesége pedig beismerte, hogy férje helyett ő töltötte ki a szavazólapokat. A helyi választási bizottság érvénytelennek minősítette a szavazatokat.

A Somogy megyei Heresznyén egy választópolgár kiabálva szidta a polgármestert, egy polgármesteri szavazólapot felvett az asztalról, majd darabokra tépve visszadobta és távozott a helyiségből. Állítása szerint mindezt azért tette, mert az utcán álló gyümölcsfáját egy áramszolgáltató cég megcsonkította. A szavazás folytatását az incidens nem gátolta.

Leszakadt és a szavazatszámláló bizottságra hullt a mennyezet vakolata a baranyai Somogyhatvan egyik kisebbségi szavazókörében. Az eset a helyi polgármesteri hivatalban berendezett szavazókörben történt, senki sem sérült meg. A szavazás folytatására a hivatal egy másik helyiségét jelölték ki.

Megszólalt a szavazóurna Terézvárosban

Az egyik VI. kerületi szavazókörben a voksolás során az urnába helyezett valaki egy kihangosított mobiltelefont, amelyből Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde hallatszott. A szavazatszámláló bizottság mintegy húsz percre felfüggesztette a voksolást, felnyitotta a "beszélő urnát", a helyszínre érkező rendőrök pedig kivették a telefont.

Beleesett egy kisgyerek a papírból készült urnába Tiszabőn

A tetején megsérült gyűjtőládát a szavazatszámláló bizottság elnöke leragasztotta, majd folytatódott a választás. A gyermeket az édesanyja vitte magával a 2-es számú szavazókörbe. Az eset csak rövid időre okozott fennakadást.

Olvasóink írták

  • 1. Mankapunka 2010. október 03. 21:33
    „"Leszakadt és a szavazatszámláló bizottságra hullt a mennyezet vakolat"

    Háháááááááááááá,még a saját szarukon is spórülnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gépkocsiba szorult kutyát mentettek a szolnoki tűzoltók

Egy Smart személygépkocsiba szorult kutyát mentettek ki fogságából a tűzoltók vasárnap kora délután.… Tovább olvasom