Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Kisállatok nagy keletje

Rómeó. Egyre többeknek nem pusztán Shakespeare hősszerelmese jut e névről az eszébe, hanem egy fekete aranyhal. Amióta egy ilyen példány szerepel az egyik sokat vetített tévéreklámban, azóta rengetegen szeretnének belőle otthonra egyet.
A vakáció heteiben megszaporodott a kisállat-kereskedésekben a vágyakozva nézelődő gyerekek száma. Sokan közülük „visszarángatják” később a szüleiket, és egy-egy kedvenccel térnek haza.
Radványi Johannától, az egyik mosonmagyar-

óvári kisállat-kereskedés eladójától megtudtuk: a legnagyobb kereslet most Rómeó-hasonmások után van. Amióta a reklámban szerepel, azóta rengetegen keresik náluk a fekete aranyhalat, ami 480 forintba kerül. A halakból egyébként is rengeteg fogy, egyre többen például a lakás díszítése miatt vesznek akváriumot, melyből hódít a falba épített változat. Sok kertes házban van kis tó, az oda való példányok darabjáért 480–1480 forintot kérnek. Akváriumot lehet kapni már 10 ezer forintért, de 24 ezerért is.
A papagájok ára 500 forintnál kezdődik, de a madárinfluenzás hírek hatására azért idén utánuk visszaesett a kereslet. A teknősöket 1400–2400, míg a hörcsögöket 350 forintért lehet hazavinni. És ami a nagy sláger még – bár a boltban nem árulják, de a tenyésztők kínálatát kiteszik az üzletbe – az a vadászgörény. A kedves, játékos, nagyon kíváncsi állatok nemhiába váltak a világ minden részén népszerű házi kedvenccé. 5000 és 15 ezer forint közötti összegért bárki szerezhet magának egy ilyet. A vadászgörények nagyon fogékonyak, könnyen tanulnak, ugyanakkor makacsak, amit elterveznek, véghez is viszik.
Fontos, hogy már kiskorukban leszoktassák a gazdik őket a harapdálásról és a kaparászásról, így sok kellemetlenségtől óvhatják meg magunkat. Arról, hogy Mosonmagyaróváron és környékén hány vadászgörényt tarthatnak, nincs adat, viszont az azért mutat valamit, hogy a kisállat-kereskedésben rengeteg fogy a számukra készített WC-kből és hintákból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szoptatás egyaránt a baba és a mama örömforrása

Tizennégy éve napjainkban a világ 120 országában ünnep ez a hét, a szoptatás világhete. Ez ügyben már bizottság alakult, kódex is készült – mindez a szoptatós anyák és babáik érdekében. A területi védőnői szolgálatok ezekben a napokban megyénkben is az anyatejes táplálásra hívják fel a kismamák figyelmét. Tovább olvasom