Kisalföld logö

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Kiraboltak egy idős asszonyt

Kiraboltak egy 74 éves asszonyt a Fejér megyei Baracskán csütörtökön hajnalban; a rendőrök a nap során két támadót elfogtak, hármat még keresnek - tájékoztatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön este az MTI-t.

Csütörtökön, hajnali 3 óra és 3 óra 30 perc között két símaszkot viselő ismeretlen férfi törte rá az ajtót az ágyában fekvő 74 éves baracskai asszonyra, s a nénit értékei átadására szólították fel, miközben fegyvert fogtak rá - közölte a főkapitányság szóvivője. Németh-Kész Mónika elmondta: az asszony nem engedelmeskedett a férfiaknak, így ők bezárták az asszonyt az egyik szobába, majd az egész házat – értékek után kutatva - feldúlták. Két karórát, több arany-ékszert pénztárcákat, és készpénzt is magukhoz vettek, s gyalogosan távozva a helyszínről összesen 150 ezer forint értékben vittek el értékeket. A hölgynek az ablakon keresztül sikerült kijutnia a házból, és a szomszédok segítségével értesítette a rendőrséget.

A bűncselekmény során a néni nem sérült meg. A helyszínre tartó gárdonyi rendőröknek a közelben feltűnt egy személygépkocsi, ami mellett két személy állt, ám a helyszíni munkálatok után visszatérve a rendőrök az autót már nem találták. A nap során kiderült, hogy a jármű tulajdonosa egy 39 éves, büntetett előéletű, három és fél hónapja kiszabadult férfi, akinek baracskai lakcímén a rendőrök több olyan tárgyat is találtak, amelyeket hajnalban vittek el az idős sértettől; továbbá előkerült több, az elkövetésnél használt eszköz is. A nyomozók házkutatást tartottak abban az épületben is, ahol az autó állt az éjszaka, ott szintén bűncselekményből származó és ahhoz használható tárgyakat, továbbá egy gázriasztó fegyvert is találtak. Innen egy 31 éves, szintén büntetett előéletű férfit állítottak elő a rendőrök.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság mind a két férfit őrizetbe vette, s őket rablás elkövetésével gyanúsítja. Három másik elkövetőt - akik szintén részt vettek a rablásban - még keresnek a Fejér megyei nyomozók. Németh-Kész Mónika százados elmondta: a rendőrök a nap folyamán több helyen is tartottak még házkutatást, ahol több, bűncselekményből származó tárgyat találtak. „Feltételezhető, hogy a banda tagjai több hasonló bűncselekményt is elkövettek a közelmúltban idősek sérelmére; így nem kizárt, hogy a jövőben más bűncselekményekkel is gyanúsíthatóak lesznek" - tette hozzá a szóvivő.

Olvasóink írták

 • 10. Fürgeszarvas 2010. január 02. 10:39
  „janika ! Ne keverjük a két dolgot ! Az egyik törvényesített lopás , a másik meg törvénytelen rablás ! A törvényesített lopásnak is van ellenszere,meg a törvénytelen rablásnak is, de ezt a kétféle cselekményt külön kell kezelni ! Az egyiket parlamenti választásokon megfelelő képviselők választásával,a másikat pedig rendőrségi-igazságszolgáltatási eszközökkel lehet megoldani !”
 • 9. janika 2010. január 01. 21:09
  „"Fürgeszarvas" Ha cigányok voltak az elkövetők, akkor azok már tanúltak a büntetlnűl bűnözőktől! Egyébként a bírói kasztok segítséáőgével az idős emberek kifosztása ma sembűn ! Persze semmi mköze a cigánysághoz!”
 • 8. kolombela 2010. január 01. 19:47
  „2. Fürgeszarvas 2009.12.31. 23:07
  Neked még csak erős a gyanud? Én már az elejétől fogva tudtam, hogy a Gárda betiltásának mi az eredeti célja.”
 • 7. kolombela 2010. január 01. 19:45
  „Vajon kik lehettek az elkövetők, akik öten támadnak rá egy 74 éves nénire? Lassan már le sem merem írni. De csak lassan, mert még leírom: CIGÁNYOK!”
 • 6. Fürgeszarvas 2010. január 01. 13:58
  „janika ! " nagy hír,és az még bűn egyenlőre!" Úgy érted,ha a cigányok kerülnek hatalomra,akkor nem lesz bűn egy idős ember kifosztása ?”
 • 5. janika 2010. január 01. 13:48
  „E kormány majdnem az összes nyugdíjast fosztogatja büntetlenűl. Igaz nem is büncselekmény, ha sok nyugdíjasról van szó, Az már megszokott dolog, de, ha csak egyet fosztanak ki és, azt nem a kormányunk teszi, akkor az nagy hír és az még bün egynlőre.”
 • 4. antilibsi 2010. január 01. 09:20
  „Nyissuk meg a recski wellness központot! Sokan vannak már az országban, akik "munkájukkal" kiérdemelték már ezt a fajta szórakozást!”
 • 3. Syracusa 2009. december 31. 23:21
  „Ideje lenne néhány kőbányát újra nyitni a számukra!”
 • 2. Fürgeszarvas 2009. december 31. 23:07
  „<moderálva> ! Persze ilyenkor a főcigányok és a pátyolgatóik elfelejtenek elnézést kérni ! Erős a gyanúm,hogy a gárda betiltása hibás döntés volt a független(?) magyar bíróság részéről ! Nincs visszatartó erő , tendenciózusan az idős embereket támadják a cigányok! Szükség lesz a parlamentben egy ellensúlyra,mert sokáig nem tartható ez az állapot az országban ! Ha az emberek egyszer elkezdenek tömegesen önbíráskodni,akkor annak nagyon súlyos társadalmi következményei lehetnek ! Vagy éppen ezt akarja a hatalom kiprovokálni?”
 • 1. Syracusa 2009. december 31. 22:05
  „Black or fehér?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mezőtúr megállapodott a helyi kórház átvételének feltételeiről

Egy hónapos csúszás után az év utolsó napján aláírta a mezőtúri kórház átadás-átvételének… Tovább olvasom