Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Kihallgatják a babakocsis család gázolóját

Gyalogátkelőhelyen sétáló családot - köztük egy babakocsiban tolt egyéves kislányt - ütött el, majd járművével segítségnyújtás nélkül elhajtott egy sofőr csütörtökön este Újszegeden.


Tuczakov Szilvána elmondta: megkezdődött a férfi gyanúsítotti kihallgatása.

Az autós csütörtök este a piros jelzőlámpa ellenére behajtott egy kereszteződésbe, ahol egy babakocsit toló, zebrán haladó párt sodort el. A gépkocsivezető megállt, de miután kiderült, hogy a sértettek rendőrt hívnak, elhajtott. A szülők feljegyezték az autó rendszámát, így a rendőrség gyorsan megtalálta a tulajdonost, aki azt mondta, hogy egy ismerősének adta oda az autót. Az egyéves csecsemő a baleset során kiesett a kocsiból, és könnyebben megsérült, a szülők zúzódásokat szenvedtek, de már mindannyian jól vannak.

Az elhagyott autót még csütörtök este megtalálták, a vétkes sofőrt azóta keresték a rendőrök és végül egy kocsmában fogták el.

A szegedi rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása, közúti baleset gondatlan okozása, valamint jármű önkényes elvétele miatt indított eljárást.

Korábban:

Csodával határos módon kisebb horzsolásokkal megúszta a balesetet az az egyéves kisbaba, akit a szüleivel együtt csütörtök este fél nyolc körül ütöttek el Újszegeden. A szülők a babakocsival a Temesvári körút és a Fő fasor kereszteződésében lévő zebrán keltek át, amikor egy, a körúton haladó gépkocsi elsodorta mindhármójukat. A babakocsi, benne a kisbabával, 15 métert repült, az utolsó öt méteren kiesett a kislány belőle.

– Zöld jelzést kaptunk, és elindultunk a zebrán. Az autó a semmiből került elő, körülbelül 50-nel jöhetett, fékezés nélkül. A párom és én a szélvédőre estünk, a babakocsit és vele együtt a kislányt, elsodorta a kocsi. Szerencsére nem az autók, hanem a járda felé – emlékezett vissza a szörnyű pillanatokra M. Krisztina, az egyéves Anna édesanyja.

Az apa szenvedte a legsúlyosabb sérüléseket: az egyik lábát össze kellett varrni, nem tudja felemelni a karját, a könyöke is megsérült. Az anya kisebb zúzódásokkal megúszta. Azt mondta, hogy valószínűleg azért, mert ő egytized másodperccel hamarabb vette észre az autót.

– A szemtanúk szerint az ittas sofőr miután elütött minket, megállt. Kiszállt, és szétnézett, hogy mi történt – idézte fel a baleset utáni perceket az édesanya. Amikor a férfi megtudta, hogy kihívták a rendőrséget, visszaült az autóba, és elhajtott. A szürke Mitsubishit az új híd lábánál hagyta.

A rendőrségen a típus és a rendszám alapján sikerült beazonosítani a jármű tulajdonosát. Ekkor kiderült, hogy nem ő vezetett, az autót odaadta egy ismerősének azért, hogy felkészítse műszaki vizsgára.

– A rendőrség jelenleg is keresi a sofőrt, az autó a kapitányságon van. Az ügyben az elsődleges adatok alapján a segítségnyújtás elmulasztása mellett közúti baleset okozása és a jármű önkényes elvételének gyanúja miatt indított eljárást a Szegedi Rendőrkapitányság – tudtuk meg Tuczakov Szilvána sajtószóvivőtől.

Az orvosok is alig akarták elhinni, hogy néhány horzsolással megúszta a pici a balesetet. – Repülő babának nevezik, és azt mondták, újjászületett – mosolygott Krisztina.

Horzsolással a klinikán

A kislány homlokán lévő horzsolástól eltekintve semmi jel nem utalt a balesetre, mikor tegnap meglátogattuk Annát a gyermekklinikán. Lázár Ervin Berzsián és Dideki című mesekönyvét lapozgatta, miközben spenótot kanalazott három plüssmaci és egy szürke delfin társaságában. Az orvosok tegnap még megfigyelés céljából bent tartották a mosolygós kisbabát, aki ma várhatóan elhagyhatja a kórházat.

Korábban írtuk:

A Mitsubishi gépkocsi a Temesvári körúton haladt az esti órákban. A Fő fasori kereszteződésnél a tilos jelzés ellenére haladt tovább, majd elütött egy három fős családot, akik a gyalogátkelőhelyen haladtak át. Egy babakocsit is elsodort, amiből kiesett az abban tolt egyéves kislány.

A delmagyar.hu információja szerint az egyéves kisbaba csodával határos módon kisebb horzsolásokkal megúszta a balesetet. Az apa szenvedte a legsúlyosabb sérüléseket: az egyik lábát össze kellett varrni.

Bár a gépkocsivezető a baleset után megállt és kiszállt, ám miután közölték vele, hogy rendőrt hívnak, visszaült a kocsiba, és továbbhajtott. A gépkocsi típusát és rendszámát azonban meg tudták jegyezni, így a rendőrségen rövid időn belül sikerült beazonosítani a jármű tulajdonosát is. Ekkor derült ki, hogy a gépkocsit nem ő, hanem egyik ismerőse vezethette, akinek azért adta oda az autót, hogy műszaki vizsgára készítse azt fel. Időközben a késő este folyamán a híd lábánál megtalálták a járőrök a gépkocsit is, azonban a sofőr már nem volt ott.

A rendőrség jelenleg is keresi a férfit. Az ügyben a segítségnyújtás elmulasztása mellett közúti baleset gondatlan okozása, valamint jármű önkényes elvételének gyanúja alapján is indított a Szegedi Rendőrkapitányság eljárást.

Olvasóink írták

 • 15. Donito 2009. augusztus 17. 13:20
  „javver 2009.08.16. 13:35 - Te normális vagy?!
  Nem egy gyerekcsínyt követett el a manus, hanem majdnem elgázolt 3 embert! Szerintem érthetetlen a véleményed. Aki autóba ül, az intézze úgy a dolgát, hogy ha haza is azzal akar menni akkor nem igyon. Ennyi! Hajtson falnak egyedül az ilyen. Nem rajta múlt, hogy nem lett nagyobb baj, szóval akár emberölési kísérletnek is fel lehetne fogni.
  Remélem bezárják, de ha nem, akkor gyötörje a lelkiismeret furdalás évekig, ezt kívánom neki!”
 • 14. kivagyokén 2009. augusztus 16. 20:05
  „7. javver 2009.08.16. 13:35

  Bocs, véletlenül nem lehet piásan kocsiba ülni. Ezenkívül a hiradások szerint megállt, kiszállt az autóbül, majd amikor meghallotta, hogy rendőrt hívtak, beült és elment. A hírek szerint egy családi összejövetelre. Ezekc alapján TUDTA hogy mit csinált, tehát aljas, elment a családdal ünnepelni, tehát magasról tett arra amit csinált. Akkor nem érdemli meg a súlyos büntetést?”
 • 13. csigaZ 2009. augusztus 16. 19:42
  „Van akinek lehet, van akinek nem.Az ittas vezetés tilalma sem vonatkozik mindenkire. Van ám mentelmi jog is a világon. Meg jó ügyvéd és sok pénz. Már nincs is probléma.

  Szegény áldozat meg rosszkor volt rossz helyen.

  Mit számít egyes embereknek a gyalog átkelő.

  Mint az állat rohannak, mert hajtja a vére. Az esze nem tudja, az nincs.”
 • 12. RickCartman 2009. augusztus 16. 18:30
  „tévébe mondták, hogy nem történt súlyos sérülés, tehát valószínűleg pénzbírsággal megússza, mint ahogy bárki más is megúszhat itt mindent, úgyhogy mindent bele, csak ki ne derüljön, honfitársaim!”
 • 11. Diák 2009. augusztus 16. 17:05
  „7-nek
  Kocsmában ülve kapták el. Tehát nem volt véletlen egyszeri kilengés. Piroson hajtott át: szándékosan, gázolást is számitásba véve. Lett volna ideje böven a jelentkezésre. Nem tette. Megbánta? Kötve hiszem. Büszkén hihette, hogy megussza. Sérülés is történt? Igen. Ha börtönbe csukják, nincs haszna senkinek? Dehogynem. Mindenkinek, akit igy nem tud elgázolni. Mi lett volna, ha... például nem iszik. Mi lett volna, ha tövig nyomja bodulatában a gázpedált? Jobb nem is rágondolni. Ki kell az ilyent vonni a forgalombol, igy is, meg ugy is, feltétel és irgalom nélkül. Az talán másokat is segitene kijozanitani !”
 • 10. pénzszóró 2009. augusztus 16. 16:01
  „9-es
  Igazad van!
  Ma hallottam a tv-be,hogy pénzbűntetéssel megússza!
  Ittas vezető,gázoló,cserben hagyó???
  Ez =ejnye-bejnye!”
 • 9. Powerarc 2009. augusztus 16. 14:18
  „Ne keverjük össze a figyelmetlenséget a szándékos szabályszegéssel! Ha valaki ittasan járművet vezet, az tudatos szabályszegés, nem lehet egy kalap alá venni vele.”
 • 8. Imcsi 2009. augusztus 16. 14:16
  „Javver! Véletlenül nem lehet ittasan vezetni, és elhagyni a helyszínt! A többire lehet mondani, hogy figyelmetlen vezetés következménye!”
 • 7. javver 2009. augusztus 16. 13:35
  „Kftimi : Ha előzetes be került, akkor nem ússza már meg pénzbüntetéssel, ezt elhiheted nekem, a magyar jogrend olyan, hogyha valaki bekerül, akkor már kapnia kell valamit mindenképpen. Szerintem felfüggesztette lesz, lehet pénzbüntetésre váltás, de ahhoz jó ügyvéd kellene, ami szerintem nincs. Azért az érmének két oldala van ám, nem hiszem , hogy tönkre kell tenni annak az embernek az egész életét, hiszen hibázott, de nem lett nagyobb baj; a volna meg nem elég. lehetett volna... Előfordul, hogy hibázunk, sietünk ebben a rohanó világban, készakarva nem akart ő ártani senkinek. Kapja meg a büntetését, de sztem nem kellene börtönbe zárni azért, jogsi elvonás s pénzbüntetés az reális lenne álláspontom szerint. Ne ítélj, hogy ne ítéltess...
  S figyelj, azok az emberek, tényleg pórul jártak, de szerencsésen megúszták; ezért nem kell börtönnel egy másikét tönkre tenni, abból nincs haszna senkinek sem. Így van? Az , hogy ott hagyta őket, az nem szép, de képzeljétek el , ha ilyen veletek történik? Sztem lelkileg az , aki ott tud maradni keményebb, mint aki nem. Én nem is tudom mit tennék... Bele sem merek gondolni. Mindenki, mindenkit hamar börtönbe dugna, de azért az komoly dolog....”
 • 6. javver 2009. augusztus 16. 13:29
  „Azért arra, kíváncsi lennék, hogy honnan tudják, hogy akkor ittas volt-e, hiszen napokkal utána találták meg.”
 • 5. Imcsi 2009. augusztus 16. 13:00
  „3. :"A gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette. Vele szemben segítségnyújtás elmulasztása, közúti baleset gondatlan okozása, valamint jármű önkényes elvétele bűncselekmények gyanúja alapján folyik az eljárás."
  Ami még kimaradt:
  -ittas vezetés
  -piros lámpán való áthajtás
  -elsőbbség meg nem adása
  -személyi sérüléssel járó baleset okozása.”
 • 4. imre1964 2009. augusztus 16. 12:13
  „Ha rajtam múlna többet nem vezetne még kecskét sem.”
 • 3. Powerarc 2009. augusztus 16. 11:40
  „"A férfi a kihallgatásán elismerte, hogy a vezetés előtt alkoholt fogyasztott - mondta Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Az is kiderült, hogy a gépkocsinak nem volt érvényes műszaki vizsgája, és azzal a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül közlekedett a férfi - tette hozzá. A gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette. Vele szemben segítségnyújtás elmulasztása, közúti baleset gondatlan okozása, valamint jármű önkényes elvétele bűncselekmények gyanúja alapján folyik az eljárás."”
 • 2. Kftimi 2009. augusztus 16. 10:57
  „sajnos nem. nem halt meg senki, így max 6 hónapra bevonják neki. meg max pénzbüntetést kap... ez a nagyon szánalmas.

  ha meghalt volna mind3 akkor kapott volna 2-4év letöltendőt(jó esetben...), de a jogsiját is annyira vonták volna be...”
 • 1. Gabor123 2009. augusztus 16. 10:37
  „Az ilyen embernek börtönben van a helye. Csak azt nem értem, hogy az ilyentől miért nem veszik el örökre a jogosítványát? Vagy elveszik? Vki biztos jobban tudja.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cozma-gyilkosság: Tudják ki szúrt

A rendőrség már tudja, hogy ki Marian Cozma gyilkosa, hogy ki követte el a végzetes szúrást. Az MKB Veszprém kézilabdázója nem provokált, ő és társai csak a támadásokra reagáltak. Tovább olvasom