Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Kiderült: mégsem gyújtogás okozta a tatárszentgyörgyi tüzet

A lángok a konyhában csaptak fel, ahol egy elektromos fűtőberendezés is működött - írja a hirado.hu.
Minden valószínűség szerint nincs összefüggés a közelmúltbeli és a szombat este történt tűzeset között a tatárszentgyörgyi cigánysoron. Utóbbit a vizsgálatok eddigi állása alapján nem szándékos gyújtogatás okozta - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyet vasárnapra virradóra tartott a helyszínen a megyei katasztrófavédelmi és a bűnügyi igazgató.

Zoltán Ferenc Pest megyei katasztrófavédelmi igazgató elmondta, hogy az épületben minden kétséget kizárólag beazonosították a tűzfészket. Ez alapján kijelenthető, hogy a lángok a konyhában csaptak fel, ahol egy elektromos fűtőberendezés is működött. A vizsgálat során a szakemberek semmiféle égést gyorsító anyagot nem találtak. Így nagy biztonsággal kizárható az idegenkezűség lehetősége. A tűz keletkezésének pontos okát jelenleg is vizsgálják - tette hozzá a hirado.hu érdeklődésére Zoltán Ferenc.

Mindezek alapján cáfolta egy újabb Molotov-koktélos támadás lehetőségét a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója. Papp Péter kijelentette, az eddigi tények ismeretében nem is nyomoznak szándékos gyújtogatók után.

Ettől függetlenül továbbra is megerősített rendőri jelenlétet tartanak fent a településen. Erre a környéken uralkodó közhangulat miatt is érzékelhetően szükség van - fogalmazott az ezredes, aki a roma lakosság aggodalmára utalva beszámolt arról, hogy az éjszaka folyamán a szomszédos települések romatelepein több hasonló tűzesetről érkezett bejelentés is vaklármának bizonyult.

Papp Péter elmondta még, hogy a tatárszentgyörgyi épületben lakó család szintén találkozott a környéken cirkáló rendőrjárőrrel, amikor szombat este néhány perccel 18 óra után Budapestre indultak. A tűz röviddel távozásuk után keletkezett.

Újságírói kérdésre válaszolva a bűnügyi igazgató megerősítette, hogy az első, még gyújtogatásra utaló hírek kapcsán igazoltattak több, a szemtanúk által a tűzeset idején látni vélt terepjárót. Ám utóbb ezek mindegyikéről kiderült, hogy utasaiknak, illetve tulajdonosaiknak nincsen köze a történtekhez.

A tatárszentgyörgyi cigánysoron lassanként elcsöndesedik a felzúdulás. A nyomozás miatt lezárt terület környékéről valamivel éjfél után szétszéledt a tömeg. Az ott csoportosuló és az eseményeket izgatottan tárgyaló helybeliek egy része a hétfőre virradóra néhány házzal arrébb gyilkosság áldozatául esett édesapára és kisfiára emlékezve virraszt tovább.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb Molotov-koktélos támadás Tatárszentgyörgyön!

Szemtanúk szerint a hétfői kettős gyilkosságtól 400 méterre álló házra Molotov-koktélt dobott két… Tovább olvasom