Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Kibővítik a biztonsági zónát a Parlamentnél

2007. szeptember 17-én két szervezet jelentett be vonulásos demonstrációt a fővárosban. A vonulás nem sokkal 17 óra után vette kezdetét, a BRFK munkatársai végig kísérték a menetet a Budapest VIII., Corvin köztől a Kossuth térig. A vonulás közben nem történt atrocitás. A Kossuth téren a rendőrség folyamatosan biztosította a parlament épületéből hazatérő képviselők biztonságos távozását. A tömeg ellenségesen, hangos nemtetszésének adott hangot, azonban erőszakos eseményre nem került sor. 19 és 20 óra közötti időben egy nagyobb tömeg gyűlt össze a parlament I. és XVII. Kapujánál, folyamatosan szidalmazva a távozó képviselőket. Csapaterős szolgálat sorakozott fel a kijáratok mentén, elejét véve a jogsértéseknek – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a BRFK Kommunikációs Osztályától.

Budapest rendőrfőkapitánya személyesen vette fel a kapcsolatot a rendezvény szervezőivel, felhívta a figyelmüket arra, hogy tartsák be az egyeztető tárgyaláson született megállapodást, különös tekintettel arra, hogy a rendezvény nem veszítheti el békés jellegét, nem terjedhet túl a kijelölt területen és nem tarthat tovább 23 óránál. Felhívta a figyelmet, hogy amennyiben nem tartják be a megállapodást, a rendőrség jogai és kötelezettségei alapján intézkedni fog velük szemben. A csapatszolgálati egységek felsorakoztak a kordon mellett, egy esetleges művelet végrehajtására, erre azonban nem volt szükség. A demonstrálók megpróbáltak egy petíciót átadni a parlamentben, erre azonban nem került sor, tekintettel arra, hogy a rendőrség nem vállalta a közvetítő szerepét, a rendőrség feladata a közrend és a közbiztonság fenntartása volt. A Kossuth téri demonstrációnak nem sokkal 23 óra után vége lett.

A biztosítási feladatok során rendőri intézkedésre nem került sor, előállítás nem történt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság javaslatára a Köztársasági Őrezred döntött a parlamentnél lévő biztonsági zóna kibővítéséről, mivel az országgyűlésből történő ki és behajtás a jelenlegi biztonsági zónával nem megfelelően biztosítható.

A Köztársasági Őrezred parancsnoka a fenti döntését a rendőrség honlapján közzéteszi.


Gy. Mészáros Ágnes
Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2007. szeptember 18.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bejárta a budapesti fürdőket a francia forgatócsoport

Tovább olvasom