Kisalföld logö

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Ki tartja magát szépnek?

Egy nemzetközi  felmérés szerint a nőknek csak 2  százaléka tartja magát szépnek.
A felmérésbe 3200 nőt vontak be Brazíliából, Kanadából, Franciaországból, Olaszországból, Japánból, Hollandiából, Portugáliából, Nagy-Britanniából és az Egyesült Államokból. A megkérdezettek döntő többsége úgy vélekedett, hogy manapság a tömegtájékoztató eszközök és a hirdetések olyannyira irreális képet festenek a női szépségről, hogy az a legtöbb nő számára elérhetetlen. A túlságosan is idealizált szép nő fogalma ezért szinte teherként nehezedik a nőkre, és jelentősen befolyásolja az önmagukról alkotott képet. A kinézetükről faggatott nők közül a legtöbben a "természetes" jelzőt használták külsejük leírására. A   válaszadók 31 százaléka tartozott ehhez a csoporthoz. Az "átlagos   kinézetű" meghatározást a válaszadók 25 százaléka találta a   legmegfelelőbbnek külseje meghatározásához. 

Az Ausztriában készített hasonló felmérés azt mutatja, hogy az osztrák lányok és asszonyok viszonylag elégedettebbek a külsejükkel, mint a nemzetközi átlag. Egy februári felmérésben ugyanis a szebbik nem ausztriai képviselőinek a 22 százaléka nagyon elégedettnek vallotta magát a külsejével kapcsolatban, míg nemzetközi átlagban a nők csupán 13 százaléka van ezen az önvéleményen. Az osztrák nők 23 százaléka azt tartja magáról, hogy általában "jól néz ki", míg a nemzetközi felmérésben ezt csak a megkérdezettek 7 százaléka állította magáról. 

A nemzetközi felmérés alapján az egyik vezető kozmetikai cég most azzal kísérletezik, hogy reklámjaiban és hirdetéseiben a "modellszépségű nők" helyett teljesen átlagos kinézetű nőket szerepeltessen. A cél az, hogy minél sokszínűbbé tegyék a női szépség fogalmát, megpróbálva erősíteni a valódi szépséget az idealizálttal szemben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt, vetélkedőt nyert… Tovább olvasom