Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Ki fizessen több adót és ki kevesebbet?

A Ki fizessen több adót és ki kevesebbet? kérdésünkre megérkeztek a válaszok.

 www.valasztas.kisalfold.hu

Március 24-i kérdésünk:
Emelnék vagy csökkentenék a nyugdíjkorhatárt?


Válaszok a Ki fizessen több adót és ki kevesebbet? kérdésre:

MIÉP-Jobbik a Harmadik Út: A sokmilliárdos vagyonú multivállalat adózzon többet, mint a kisvállalkozás. Fizessen több adót, aki sportkocsit gyárt, mint az, aki pékséget üzemeltet. A bankokat, a tőzsdét radikálisan kell megadóztatni! Be kell vezetni a luxusadót: luxuscikkekre és azokra a termékekre, amelyek itthon is előállíthatóak lennének, mégis külföldről kerülnek az országba. Ki kell dolgozni egy igazságos családi adómodellt! (Sárdy Barbara, MIÉP-Jobbik, 7. vk.)

Szabad Demokraták Szövetsége – A Magyar Liberális Párt:
Az SZDSZ az adócsökkentés pártja! 2008-tól egységes 20 százalékos adórendszert kívánunk bevezetni, mely több pénzt hagy az embereknél. Az új rendszer az adó bevallását egyszerűsíti, csökkenti az adóeltitkolást, az adócsalást. Javítja az ország gazdasági versenyképességét a térségben. (Mohos Antal, 5. vk.)

Magyar Demokrata Fórum: Az MDF az adók csökkentését akarja olyan mértékben, hogy a költségvetés deficitje ne hátráltassa a magyar gazdaságot. 18 százalékos, egykulcsos szja-t szeretnénk. A megtakarítások adóztatását, a tervezett kamat- és árfolyam-nyereségadó bevezetését nem támogatjuk. El akarjuk törölni az egyenes ági örökösödési illetéket. A kis- és középvállalkozásokkal szembeni negatív diszkriminációt megszüntetjük.


Magyar Kommunista Munkáspárt
: A gazdagok fizessenek több adót – pl. luxusadót – és a szegények kevesebbet. Az áfát a szegény is és a gazdag is egyformán fizeti. A luxuscikkekre, mely a gazdagok privilégiuma, a Munkáspárt álláspontja szerint 100 százalékos forgalmi adót kell kivetni. A társadalmi igazságosság azt kívánná, hogy aki ebben az országban több javadalomhoz jut, az járuljon többel az ország gazdagodásához adózásával, és fordítva.

Magyar Szocialista Párt: Az MSZP az adózásban a „több felelősség fenn, több lehetőség lenn" politikáját követi, vagyis úgy alakítjuk az adórendszert, hogy a tehetősebbek vállaljanak nagyobb részt közös ügyeink finanszírozásából. Ezért tettük adómentessé a minimálbért, szüntettük meg a jövedelemadó középső kulcsát, csökkentettük az áfát, a leggazdagabbaknak ezért vezettük be a luxusadót. Ez az elv érvényesül új, ötéves adócsökkentési programunkban is. (Molnár Csaba, 2. sz. vk.)

Magyar Vidék és Polgári Párt:
A Vidék párt szerint az adózás alapja a család, ezt kell adózási szempontból támogatnunk. A Vidék szerint, akinek az Isten többet adott, többet is adózzon. Mert senki nem hordhat két nadrágot! Viszont a többet keresők munkáját is el kell ismerni, de nem elfogadható, hogy ők is a minimum szerint adózzanak. Ezt képviselik a Vidék párt megyei jelöltjei: Wandraschek Ferenc Csornán és dr. Friedl László Sopronban.

Kereszténydemokratapárt:
A Kereszténydemokratapárt programjának címe: A szegénység felszámolása – ebből is kitűnik, mi az egyenlő esélyek pártján vagyunk. Célunk, hogy csökkentsük az esélyegyenlőtlenségeket. Fizessen többet az, akinek több van, és kevesebbet az, akinek kevesebb jut(ott). (Rátz Ottó alelnök)

Fidesz – MPSZ–Kereszténydemokrata Néppárt:
A rövid válasz: a spekulációból milliárdossá lettek, mint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Kóka János gazdasági miniszter vagy Veres János pénzügyminiszter, fizessenek több adót, a gyermekeket nevelő nagycsaládosok, minimálbért kereső munkások, a pedagógusok, az egészségügyi szakdolgozók, a mezőgazdasági termelők pedig kevesebbet. A hosszabb válasz: Hajrá, Magyarország! A Cselekvő Nemzet Programja (http://program.fidesz.hu).

Ön mit kérdezne a pártoktól? Írja meg nekünk az info@kisalfold.hu e-mail-címre!

 Az összes Győr-Moson- Sopron megyei választókerület jelöltje megtekintehtő a Kisalföld Online-on >>
MI KÉRDEZÜNK, A PÁRTOK VÁLASZOLNAK


Az összes eddig megjelent kérdés és válasz itt olvasható >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyuszi és csibe

Tovább olvasom