Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Kezdődik a tankerületi központok jövő évi költségvetésének tervezése

Megkezdődött a megalakuló tankerületi központok jövő évi költségvetésének tervezése - erről Kotán Attila, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) általános elnökhelyettese beszélt a tankerületi igazgatók munkaértekezletén.
A Klik pénteken az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint áttekintették a működtetés átvételével összefüggő feladatokat, és az önkormányzatokkal folytatott tárgyalások tapasztalatait.   

Kotán Attila, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ általános elnökhelyettese a közlemény szerint kiemelte: a héten elkezdődött a megalakuló tankerületi központok 2017. évi költségvetésének tervezése, amelyhez a tankerületek minden technikai segítséget megkapnak. 

Az elnökhelyettes kiemelten fontosnak nevezte, hogy a 2016. évi tervezéshez hasonlóan, a jövő évi költségvetés tervezésébe is be kell vonni a köznevelési intézmények vezetőit, hiszen csak így tudnak megjelenni a helyi igények a jövő évi források elosztásánál. Kotán Attila a működtetés átvételével kapcsolatos feladatok között kiemelte az átvételi megállapodások és a vagyongazdálkodási szerződések fontosságát. Hozzátette: a tankerületi központok feladata lesz a szerződések megkötése az érintett önkormányzatokkal, amelyekkel konstruktívan tudtak a tankerületek együttműködni az eddigi előkészítő munka során. 

Magyar Zita, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szakmai elnökhelyettese ismételten felhívta a tankerületi igazgatók figyelmét a köznevelési intézményekkel, és a helyi közösséggel történő kapcsolattartás fontosságára. Hozzátette: a feladatellátáshoz szükséges tervezéskor a szakmai szempontok figyelembevételével, a fiskális szemléleten túl, minden tankerületnek elsődlegesen a tanulók érdekében kell eljárnia jogi, emberi és szakmai szempontokat szem előtt tartva.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán tanácsadója válaszolt Orbán sajtófőnökének a Népszabadság ügyében

Szőcs Géza megpróbálta elmagyarázni Havasi Bertalannak, hogy miért érzi rendkívüli csapásnak a… Tovább olvasom