Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Kezdődhet a nyomtatás - Valamennyi választási bizottság jóváhagyta a választás szavazólapját

A szavazólapok képét a jogerősen nyilvántartásba vett jelöltek alapján a Nemzeti Választási Iroda készítette el.
Az egyéni választókerületekben induló jelöltek bejelentésére március 5-én 16 óráig volt lehetőség, ezt követően döntöttek a bizottságok a jelöltek nyilvántartásba vételéről. Miután véglegessé vált az egyéni választókerületi jelöltek névsora, hétfőn és kedden mind a 106 egyéni választókerületi választási bizottság döntött az áprilisi országgyűlési választás szavazólapjainak adattartalmáról.
    
Az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságok megállapították a szavazólapok adattartalmát, ez az úgynevezett "imprimálás". Ennek során a jelölőszervezetek delegáltjaival kibővült választási bizottságok elfogadták a szavazólapon szereplő jelöltek, jelölőszervezetek nevét, valamint azok logóját, vagyis a szavazólap "képét".
    
A választási eljárásról szóló törvény meghatározza, hogy a jelölőszervezetek logóját egy 20 milliméter magas, 40 milliméter széles területen kell feltüntetni.
    
A szavazólapok képét a jogerősen nyilvántartásba vett jelöltek alapján a Nemzeti Választási Iroda készítette el, ezt az egyéni választókerületi választási bizottságok hagyták jóvá és ezt követően kezdődhet meg a szavazólapok nyomtatása.
    
A szavazólap képe ellen a jogorvoslati határidő egy nap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntött a Kúria: jogsértő volt Simonka György pólós akciója

Döntött a Kúria: jogsértő volt Simonka György pólós akciója
A Fidesz-KDNP színeiben induló képviselőjelölt egy Békés megyei óvoda és iskola rajzpályázatán részt… Tovább olvasom