Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Kevés a kuka,

több a szemét

Egy győrszentiváni olvasónk panaszolta, hogy ő szelektíven gyűjtené az szemetet, de az üvegeket nem tudja hová tenni, ugyanis rendre csurig vannak a gyűjtők.

A győrszentiváni panasszal kapcsolatban a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) szóvivője, Nagy Csaba elöljáróban elmondta: a társaság működési területén lévő önkormányzatok bevonásával alakult meg a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás. Annak feladata 112 település hulladékgyűjtési rendszerének – minden igényt kielégítő – modernizálása, ami a tervek szerint 2009. január elsejéig be is fejeződik.
– Ez Győrszentivánt is érinteni fogja. Az óriásberuházás első ütemében szerepel a hulladékgyűjtő szigetek számának növelése és azok ürítésének gyakoribbá tétele. A rendszer kialakításáig a tisztelt lakosság türelmét kérjük – mondta Nagy Csaba.
A szóvivő felhívta a győrszent-

iváni lakosok figyelmét arra, hogy a Homoksori úton, a reggel 8 és délután 4 óra között nyitva tartó hulladékgyűjtő pontban a háztartásból származó papírt, műanyagot, üveget, fémet, lomot, kis mennyiségben építési törmeléket, gumit, kerti hulladékot szelektíven térítésmentesen elhelyezhetik.
– Ezzel együtt átmeneti megoldást jelent, ha a rendelkezésre álló gyűjtőedény-kapacitást a lehető legjobban kihasználják. Egyrészt visszaváltható üvegben vásárolják meg a szükséges terméket, a kartondobozokat lapjaira tépik, a műanyag palackból kipréselik a levegőt, mielőtt bedobják az arra alkalmas szelektív hulladékgyűjtő edénybe – mondta végül a Komszol szóvivője.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődtek

a szóbeli érettségik

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom