Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Kétezer véradóval kevesebb

Az elmúlt négy évben végzett munkát és a jövőbeli feladatokat vették számba a minap a Vöröskereszt Győr és Környéke Területi Szervezetének küldöttei.
A szervezet munkájának képletes iránytűjét ma is az országos kongresszus jelenti, ám az eltelt időszak gazdasági-társadalmi változásai érezhetően érzékenyen érintették a Győr környéki alapszervezetek alkalmazkodóképességét, a tevékenységet meghatározó programokat. Ez magyarázza azt, hogy a 2000. évihez hasonlítva kétezer alapszervezeti taggal kevesebben segítenek, ám ezzel párhuzamosan az önkéntesek száma ötszázzal emelkedett. Rájuk elsősorban a gyűjtésekben, szociális akciókban számítanak, de ők segítenek a véradásokban, az egészségnevelési hetek, hónapok szervezésében is.
A Vöröskereszt legfontosabb feladata ma is a véradás. Kevesebb a véradó, aminek a hátterében az akciókat szervező munkahelyek megszűnése áll. Ezért a szervezet a kiszállásos és az akciókkal egybekötött kiszállásos véradást szorgalmazza. Hasonlóan fontos a rászorultak támogatása, legyen az utcai gyűjtés, ruhaosztás vagy a tartós élelmiszerrel való segítés. A sérültséggel élő gyermeket nevelő családok körében népszerű a Vöröskeresztes tábor, amit hagyományosan Gyenesdiáson szerveznek. A szociálisan rászorult gyermekek táborába évente 40–40 hátrányos helyzetű kis- és nagyobb diák jut el. Egészségfejlesztő klubok működnek Győrben, Téten és Pannonhalmán, s a szervezet részt vesz a szűrővizsgálatokra történő mozgósításban, valamint azok megszervezésében is.
A küldöttértekezleten új, kilenc tagból álló vezetőséget választottak a tagok, dr. Menyhárt Miklós bőnyi háziorvos jelölését az elnöki tisztségre pedig egyhangúlag elfogadták.
Az új elnök megköszönte a bizalmat és ígéretet tett arra, hogy a nemzetközi tapasztalatokat és a menedzserszemléletet szem előtt tartva a fiatalokat is megpróbálja mindinkább bevonni a karitatív munkába. A véradás szinten tartása és új önkéntesek bevonása szintén alapja annak, hogy egy-egy megoldásra váró helyzetben a segítő és a rászoruló is jól érezze magát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Premierfilm: Már megint bérgyilkos a szomszédom

Ha egy bérgyilkos egyszer nyugdíjba megy, hirtelen egészen másképpen látja a világot. Jimmy Tudeskit… Tovább olvasom