Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Két cég adott be pályázatot

Folytatás az 1. oldalról.

Információink szerint a Deák térre tervezett turisztikai központ kivitelezőjét március végén hirdetik ki. Bár egymástól független projektről van szó, az idális az lenne, ha az építkezés egy időben kezdődne meg a tér teljes átépítésével.
A felújítás tervét szinte a kezdetektől fogva fellebbezések kísérték. A legkitartóbb ellenző jelenleg is perli a megyei közigazgatási hivatalt. Mint arról beszámoltunk (Kisalföld, 2005. november 22., Készülnek a Deák tér kiviteli tervei), az önkormányzat 2005 nyár elején megkapta – a megyei közigazgatási hivatal döntését követően – a tér átépítésére a jogerős és végrehajtható építési engedélyt. Ebbe nem nyugodott bele az illető, és bírósági keresetet nyújtott be a közigazgatási hivatal ellen. Az első tárgyalási fordulót tavaly év végén tartották, a másodikra március végén kerül sor. Az építkezésre a pernek nincs halasztó hatálya.

Két éve tervezik a felújítást

A Deák tér felújítására a támogatói pályázatot még 2004 júliusában adták be. Az építési engedélyt tavaly májusban kapta meg az önkormányzat. A Támogató Szerződés megkötésétől számított két éven belül, azaz 2007. július 29-ig kell befejeződnie a felújításnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozihalál még nem fenyeget

Évek óta egyre kevesebben járnak moziba hazánkban – akárcsak a világon mindenhol. A… Tovább olvasom