Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Készül a rákbetegek internetes honlapja

Sokféle oka lehet, ki miért nem megy el rákszűrésre. Szerepet játszhat ebben a félelem, de a többség leginkább a túlterheltségre, az időhiányra panaszkodik. Pedig az időben felfedezett rákbetegség 70–80 százalékban gyógyítható. Többek között ezt és még sok, a betegséggel kapcsolatos tévhitet oszlathat el a pontos információ. Készül a rákbetegek honlapja, ahol a készítők sok hasznos részlettel szolgálnak.
Többnyire félelemből és szemérmességből hallgatunk a ma még halálos kórról. Nincs időnk – mondjuk és halogatjuk a rákszűrés idejét. Elhessegetjük magunktól a gondolatot azzal, hogy „jól vagyok, nem lehet bajom, nálunk a családban soha, senkinek nem volt ilyen...” Közben pedig telik az idő. Egy, kettő, azután akár több év. Mígnem egyszer csak olyan panasszal fordulunk orvoshoz, amihez nélkülözhetetlen a teljes kivizsgálás a talpunktól a fejünk búbjáig. Többnyire ilyenkor jön a nagy bumm, a megmásíthatatlan diagnózis: rák. Mindezt fontos lenne megelőzni az ajánlott szűrővizsgálatokkal.
– Erről és még sok minden másról is kérdezhetnek bennünket győri támaszadó irodánkban – tájékoztatott dr. Zaupper Tamásné, az „Esély a

gyógyulásra” Rákbetegek Győri Egyesületének elnöke. – A honlapkészítésre a Nemzeti Civil Alapprogramhoz nyújtottunk be pályázatot. Nyertünk. Reményeink szerint a közeljövőben a www. rakbetegek.hu-n új és tartalmas információkkal szolgálhatunk mindazoknak, akik a világhálón szeretnének tanácsot vagy segítséget kérni. Egyelőre csupán az elérhetőségeinket találják a weblapon, ám a kibővült, megújult honlap alkalmas lesz chatelésre, információcserére is. A sorstársak kérdezhetnek, ezeket eljuttatjuk a szakemberekhez.
A civil szervezet segítséget kínál a rák elleni küzdelemben, s ehhez csak annyit kér, hogy aki teheti, támogassa adója 1 százalékával az Esély a

Gyógyulásra Rákbetegek Győri Egyesületét (számlaszám: 11737007-20705790).

Segítség lehet

Támaszadó iroda, 9022 Győr, Rákóczi Ferenc u. 10., tel.: 96/519-287; fax: 96/519-289. E-mail:

rakiroda@axelero.hu. Web: www.rakbetegek.hu.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz szanyi gól

Tovább olvasom