Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Kerti fáklya házilag

A nyári meleg, verőfényes napokon gyakoriak a kerti összejövetelek, amelyek sokszor az éjszakába nyúló vigadozások is egyben. Az ilyen összejövetelek fényét és hangulatát fokozhatjuk néhány sajátkezüleg elkészítet fáklya lángjával.

Anyagszükséglet:

• Bambusznád vagy söprűnyél, min. 120 cm hosszú
• Pamut vagy juta vászon szalag vagy hasíték,
10-15 cm széles
• Használaton kívüli fém edény
• Viasz és sztearin 10:1 arányban keverve (3 fáklyához kb. 2 kg)

Elkészítés:

A munka megkezdése előtt, húzzunk gumikesztyűt, ezáltal megakadályozzuk, hogy a kezünkre esetleg rácseppenő viasz, égési sérülést okozzon. Kb. 2 kg viaszt és sztearint 10:1 arányban, fémlábasban megolvasztunk, melyhez természetes alapanyagú színező anyagokat (ételfesték) keverhetünk. Ebben a folyadékban itassuk át az első textilszalagot és csavarjuk a rúd végére.

A megolvadt viaszkeveréket helyezzük egy forró vizes edénybe, így meggátolhatjuk korai megdermedését. A következő szalagot ismételten mártsuk az olvadékba és az előzőleg felvitt rétegre csavarjuk fel. Legalább 3-4 átitatott textilcsíkkal tekerjük be fáklyánkat.

Az elkészült fáklyát 5-6 perces időközönként mártogassuk be az olvadékba, hogy így újabb és újabb rétegek kerüljenek a felületére. A fáklyákat meggyújtás előtt legalább 4-5 órán át hűvös, száraz helyen tároljuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Építsünk sziklakertet! 2. rész

A növények választéka kimeríthetetlen, de feltétlenül ajánlatos, hogy legyen közöttük kövirózsa,… Tovább olvasom