Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 12°C Még több cikk.

Keresztelő: jön a Windows Vista

Kiderült, hogy a következő generációs Windows operációs rendszer hivatalos neve Windows Vista lesz.

A Microsoft Corporation bejelentette, hogy "Longhorn" kódnéven futó, következő generációs Windows operációs rendszerének hivatalos neve Windows Vista lesz. 

Napjainkban az embereknek rengeteg kihívással kell szembenézniük: jelentős információáradattal kell megbirkózniuk, számtalan kommunikációs eszköz és lehetőség közül kell a leghatékonyabbat kiválasztaniuk, nagyobb volumenű és komplexebb feladatokat kell megoldaniuk, melyhez ugyan egyre több eszköz áll rendelkezésükre, ám egyre nagyobb felelősség is hárul rájuk. Mindezen feladatok kezelésére és megoldására a felhasználók leggyakrabban a PC-t hívják segítségül.

A számítógép használatával lehetőség nyílik a hatalmas információtömeg hatékony rendszerezésére és kezelésére, így az emberek az őket valóban érdeklő, számukra fontos dolgokra tudnak koncentrálni. A Windows Vista ideális megoldást nyújt - legyen szó akár fényképek rendszerezéséről, file-keresésről vagy a más emberekkel való kapcsolattartásról.

A Windows Vista, eddigi kódnevén "Longhorn", piaci megjelenésének közeledtével időszerűvé vált a termék valós nevének ismertetése. A Windows Vistát emberek milliói fogják használni, akik, egymástól igen eltérő környezetben, a világ legkülönbözőbb helyein élnek és dolgoznak. Ezért egy olyan névre volt szükség, amely kifejezi a termék globális jellegét.

A Vista elnevezés a termék átfogó szemléletére, funkcionalitására valamint az egyértelmű és áttekinthető felhasználói kezelhetőségre utal.

A Windows Vista fejlesztői Beta 1 verziójának nyilvános megjelenésére augusztus 3-án kerül sor, a termékre vonatkozó összes információ ettől az időponttól kezdve lesz elérhető.

A Windows Vista magyar nyelvű honlapja a www.microsoft.com/hun/windowsvista oldalon érhető el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

magyar gólzápor montrealban

vízilabda

A montreali vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának… Tovább olvasom