Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Keleti pompa

A zsinórdíszítés hozzávalói minden háztartásban fellelhetők. A technika segítségével tulajdonképpen minden olyan tárgyat feldíszíthetünk, amelynek a felülete ragasztásra alkalmas – mint például irattartók vagy képkeretek.

Kivitelezés - ornamentika zsinórból

Hozzávalók: néhány ív, különböző színű merített selyempapír, erős zsinór vagy kötél; tapétaragasztó; vastag és vékony ecset; fehér akrilfesték; ragasztópisztoly.

Irattartók

A fenti leírás szerint a zsinórt ragasszuk fel az iratgyűjtőkre és fessük át az egészet fehér akrilfestékkel. Hagyjuk jól megszáradni a festéket, majd ragasszuk fel a merített selyempapírt. A papír szélét megfeszítve hajtsuk át az iratgyűjtő sarkain és ívelt részein, majd ragasszuk le. Végül vékony ecset segítségével nyomkodjunk fehér festéket a zsinórmintára.

Kaspók

Pillanatok alatt valódi remekművekké alakíthatjuk az egyszerű agyagcserepeket, vagy régi kaspókat. először ragasszuk fel a zsinórt (lásd jobbra), majd a selyempapírból kb. 2 cm-es ráhagyással vágjunk ki a cserép méretének
megfelelő darabot és ragasszuk fel. A papír kiálló szélét megfeszítve hajtsuk át a cserép szélén és ragasszuk le. Vékony ecsettel nyomkodjunk fehér festéket a mintára.

Díszlapok

Rétegeit lemezre rajzoljuk fel a kívánt mintát, ragasztópisztollyal húzzuk meg a motívum vonalát és ragasszuk fel a zsinórt. Fehér akrilfestékkel fessük be a lapot. Középről indulva fektessük a selyempapírt a rétegelt lemezre, majd vegyünk fel a vastag ecsetre némi ragasztót és könnyedén nyomkodjuk a papírt a mintára.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdag kínálat a könyvünnepen

Kétszázegy magyarországi és határon túli kiadó újdonságai örvendeztetik meg mától június 16-ig a… Tovább olvasom