Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Keleten cigit és szeszt,nyugaton kokaint foglaltak a vámosok

Nagy mennyiségű kokaint, ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát, illetve illegálisan előállított szeszt foglaltak le a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai összesen csaknem 73 millió forint értékben.

A vámosok – előzetes bűnügyi információ alapján – a hegyeshalmi határátkelőhelyen igazoltattak egy magyar férfit, akinek Opel Astra típusú autójában a pótkerékben elrejtve három csomag, összesen több mint két kilogramm kábítószert találtak, amely az előzetes szakértői vélemény alapján kokain.

A pénzügyőrök a férfi ellen visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak, a mintegy 50 millió forint értékű kábítószert – amely több mint 3000 halálos adag - pedig lefoglalták.

A testület munkatársai az ország másik felében jelentős mennyiségű cigarettát foglaltak le. Az éjszakai órákban a Vám- és Pénzügyőrség nyomozói bűnügyi információk alapján ellenőrzést tartottak egy vásárosnaményi ingatlanon. A házkutatást végző pénzügyőrök a lakóház mögötti garázsban, valamint az előtte parkoló tehergépkocsi rakterében nagyobb mennyiségű ukrán zárjegyes cigarettát találtak.

A további kutatás során kiderült, hogy a garázsból közvetlen átjárási lehetőség van a szomszéd ingatlanra, amelynek egyik gazdasági épületéből további nagyobb mennyiségű cigaretta került elő.  A majdnem 39 ezer doboz, több mint 20 millió forint értékű dohányterméket a pénzügyőrök lefoglalták, az ingatlan tulajdonosa ellen pedig jövedéki orgazdaság bűntettének elkövetése miatt eljárást indítottak.

A csütörtöki kora reggeli órákban a Vám-és Pénzügyőrség munkatársai a határőrökkel közösen három férfit értek tetten, miközben 500 liter tiszta szeszt fejtettek le egy átalakított gépkocsiból Geszteréd külterületén. A pénzügyőrök gyors és szakszerű eljárásának köszönhetően sikerült elfogni őket. A másfél millió értékű szeszt a Vám- és Pénzügyőrség lefoglalta, jövedéki orgazdaság bűntettének elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a három férfi ellen eljárást indított.

Sipos Jenő ezredes
Szóvivő
VPOP

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondták a nászutat,hogy minél több rokonnal találkozhassak

Több ezer kilométerre hazánktól a tengerentúlon talált egymásra két magyar fiatal, s épp a közös… Tovább olvasom