Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Kedvezmény locsolóknak

A Pannon-Víz rt. új kedvezményt kínál azoknak, akik a felhasznált vizet nem a csatornahálózatba juttatják vissza, hanem például öntöznek vele.
(illusztráció)
A locsolási kedvezmény Pannon-Víz rt. működési területén egy központi rendelkezés alapján tavaly úgy volt, hogy az elhasznált vízmennyiség tíz százaléka után májustól augusztus végéig nem kellett csatornadíjat fizetni. Mint Sipőcz Ernőtől, a vízmű elnök-vezérigazgatójától tudjuk, sok érv szól amellett, hogy ezt a kedvezményt a „ fogyasztói igazságérzet " miatt iski kell egészíteni.
Egyébként drasztikusan csökkent a vízfogyasztás, jórészt a locsolás megdrágulása miatt. Gazdasági (nagyobb bevétel) és műszaki (kisebb másodlagos szennyezettség kialakulása) okok is indokolják a vízfogyasztás növelésének ösztönzését.
Az új lehetőség: külön mérőóra felszereltetése, s ez után nem kell csatornadíjat fizetni, csupán vízdíjat. A másodlagos vízóra 4 – 5 ezer forintba kerül, plusz a szerelési költség, összesen 10 ezer forint körüli összeg.
Továbbra is érvényben marad az eddigi 10 százalékos kedvezmény, ám aki úgy gondolja, plusz mérőóra felszereltetésével jobban járhat, a vízmű ügyfélszolgálatainál (Győrben és a vidéki üzemmérnökségeken) igényelheti.
Továbbra is változatlanul érvényben van az állattartási kedvezmény, több állat esetén napi 40 liter víz után nem kell csatornadíjat fizetni. Az állattartásról jegyzői igazolás kell. Ilyen állat lehet bármiféle jószág (marha vagy csibe), a lényeg az összesen 500 kiló élősúly, ezután jár a 40 liter kedvezmény. Több állat esetén természetesen többször 500 kiló számít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autószalon hatodszor

Május végén immár menetrendszerűen mutatkoznak be Győrött az autóvilág újdonságai az elérhető városi… Tovább olvasom