Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Keddtől kétirányú a Várkerület

Keddtől lépnek életbe azok a Sopron közlekedését érintő változások, melyek a Petőfi téri mélygarázs építése miatt szükségesek. A Várkerület kedden nulla órától kétirányú lesz, a kereszteződésekben jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.
A Petőfi téri mélygarázs építése által szükségessé vált közlekedési változásokról tartottak tegnap tájékoztatót a városházán. Kiderült, a Várkerület forgalma július 18-tól, azaz kedden 0 órától alakul át. Ezen a napon már két irányban haladhatunk a Lackner Kristóf utca és a Széchenyi tér között. – A kétirányúsítás melletti legfontosabb változás, hogy minden kereszteződésben jelzőlámpa szabályozza majd a forgalmat – mondta el Szóka Sándor, a városüzemeltetési iroda munkatársa. – A lámpák 30 kilométer per órás zöldhullámra lesznek beállítva, mivel a nagy számú jármű miatt ennél gyorsabban nem lehetne közlekedni a szakaszon. A Petőfi téren naponta mintegy tízezer autó haladt el, ezek a járművek most a Várkerületen kell, hogy közlekedjenek. A Várkerületet érintő változások között lényeges, hogy az OTP előtt be lehet majd kanyarodni balra az Árpád utcába. Innen kezdve pedig parkolók lesznek, úgy mint eddig, csak már a nyilvános vécétől kezdődően az élelmiszerboltig.

Újteleki utca: egyirányú

A Selmeci utca forgalma már most elsőbbséget élvez a Táncsics utcáéval szemben, a Csatkai és a Csengery utca sarkán pedig szintén jelzőlámpás csomópontot alakítottak ki. – Az előbbiekkel összefüggésben a Rákóczi utca az Újteleki felől egyirányúvá válik – tette hozzá Szóka Sándor. Az is kiderült, hogy a most életbe lépő változások tervezett időtartama körülbelül egy év, a próbaév tapasztalatai pedig befolyásolhatják a későbbi forgalmi rendet. – A Torna utcából balra kanyarodni továbbra is tilos lesz, az Ötvös utcából viszont szabad. Elképzelhető, hogy ez utóbbi végleges megoldás marad. A Mátyás király utcából az eddig két egyenesen haladó sáv közül a jobb oldaliból ezután csak jobbra lehet kanyarodni.

Kevesebb parkoló

– Fontos tudni, hogy a belvároshoz közeli parkolók száma 602-ről 488-ra csökken – mondta el Kalmár István alpolgármester. – A város január óta gőzerővel dolgozik azon, hogy a megépülő mélygarázzsal minél több jármű a föld alatt parkolhasson majd. Lehetőségeinkhez mérten igyekszünk a munkákat minél előbb befejezni. Kérjük a próbaév alatt a soproniak türelmét és megértését.
Kovács József, a Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának kiemelt fővizsgálója lapunknak elmondta, a kihelyezett közlekedési táblák utasításait kell betartani. – Létezik olyan hely, ahol korábban parkoló volt, most viszont megállni tilos van érvényben – mondta el az őrnagy, majd hozzátette, a forgalmat akadályozó járműveket a rendőrség szükség szerint elszállíttathatja, a szabálysértők ellen pedig eljárást indítanak.

A buszok útvonala

A távolsági autóbuszok útvonala keddtől elkerüli a Várkerületet, ezek a Selmeci és a Táncsics utcán át, a Kossuth és a Csatkai utca érintésével jutnak el a Csengery utcába. A helyi járatos buszok közül az 1-es, a 2-es, az 5-ös, az 5A, a 9-es, a 10-es, a 10A, a 10B, a 10Y, a 12-es, a 12A, a 19-es, a 20-as és a 20K jelűek a Várkerületen két irányban közlekednek. A 11-es járat Thököly tér felől induló járművei a Csengery utca, Csatkai utca, Táncsics utca útirányon át közlekednek a Jereván-lakótelepre. A 15-ös autóbuszok a Ravazd utcai lakótelepről az Ötvös utca, Várkerület, Széchenyi tér irányába járnak. A 17-es a Mátyás király utca, Várkerület irányában jár, a Balfra, Tómalomra és Sopronkőhidára közlekedő járatok pedig a Lackner Kristóf utcai buszvégállomástól az Újteleki utcán át a Rákóczi utca, Széchenyi tér, Móricz Zsigmond utca irányában közlekednek.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Palacsintafesztivál

A rajkai Aranykárász kempingbe várják az érdeklődőket szombaton délután egy órától, ahol első ízben… Tovább olvasom