Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Katonaromantika

Aki még nem találta meg a párját, annak lehet, hogy érdemes a házi videókat nézegetnie?

Aki még nem találta meg a párját, annak lehet, hogy érdemes a házi videókat nézegetnie? Hátha ott felfedez egy olyan ismeretlent, aki számára az igazi lehet. Boldizs Péter és felesége, Krisztina ugyanis már akkor ugyanazon a felvételen szerepeltek, amikor még semmit sem tudtak egymásról. Azóta viszont együtt találták meg a boldogságot.

Boldizs Pétert és Boldizsné Hrotkó Krisztinát már ismerhetik olvasóink. Mindketten a Magyar Honvédség 12. Légvédelmi Rakétadandárjának katonái és a férfi már többször teljesített külszolgálatot. Járt Boszniában, Irakban és Koszovóban. Ezúttal azonban nemrégiben megtartott esküvőjük kapcsán megismerkedésük történetét mondták el a Kisalföldnek. Persze ez is a munkahelyükön kezdődött, még 2002 nyarán.
A dandárhoz került csinos hölgyre Péter hamar felfigyelt, s mikor új munkatársként körbevezették, „belopta" magát azzal a szívébe, hogy eperszörppel – a kedvencével – kínálta. Az első randira is pontosan emlékeznek a fiatalok. Krisztina először el akarta halasztani, de párja ultimátumot adott, így augusztus 10-én már együtt mentek moziba.

A mozitól a sodrófáig

– Mikor a kezéből etetett pattogatott kukoricával, akkor már gondoltam, hogy van nála esélyem. Másnap pedig én főztem neki vacsorát. Azóta persze inkább Kriszti remekel a konyhában – vallotta be Péter.
A mozijegyet azóta is őrzik, ahogy többi közös élményük tanúbizonyságát is. A színházjegyeket, az állatkerti belépőket is eltették. Beszélgetéseik során Péternek megtetszett Krisztina gondolkodásmódja, az, hogy természetes, hogy komolyan vette kapcsolatukat és még sok minden. Krisztina hasonló indokok helyett inkább annak a véleményének adott hangot, hogy ha az ember már mindent fel tud sorolni, amit a másikban szeret, akkor már nem is szereti igazán. Igaza van, tényleg nehéz megfogalmazni az erős vonzalom okait, azok inkább érzéseken, mint észérveken alapulnak.

Boldizsék idővel úgy döntöttek, összeköltöznek. Úgy vélték, ha már komolyan gondolják, érdemes kipróbálniuk, hogy egy közös otthonban össze tudnak-e csiszolódni. Mikor szüleiknek bemutatták egymást, ők is úgy ítélték meg, hogy összeillenek. Krisztina édesapja tréfából még egy sodrófát is ajándékozott lányának.

Eljegyzés Irak előtt

Az már később derült ki, mikor a Krisztina avatásán készült videofelvételt nézték meg, hogy Péter is ott volt az ünnepségen, egy barátja hívta meg. Persze akkor még nem ismerték egymást. Azóta viszont kapcsolatuk azoknak az időszakoknak a próbáját is kiállta, mikor a férfi külföldön teljesített szolgálatot. 2004-ben, mielőtt Irakba elindult, eljegyezték egymást. Idén pedig hivatalosan is összekötötték életüket. Addig, amíg az anyakönyvvezető előtt kimondták az igent, szerencsére még az eső is elállt, mert Krisztina családja úgy tartja, ha esik az esküvőn, sírós lesz a menyasszony. A Zichy-palota barokk termében tartott, élő gitárzenével romantikussá varázsolt ünnepség a Családi Intézet segítőkészségének köszönhetően örökre emlékezetes marad számukra.

Meglepetés lesz a menyasszonyi ruha

Ám ez még csak a polgári része volt esküvőjüknek, az egyházi ceremóniát és a lakodalmat augusztusban tartják. Az utóbbi években egyre többen döntenek így. Boldizsék azért választották külön a két eseményt, mert így könnyebben meg tudják szervezni a meghívottak programját. A rokonság ugyanis két különböző környékről érkezik Győrbe. Lesz lánykikérés is a hagyományok szerint, vőfély vezényletével. A menyasszony ruhája azonban titok, még a vőlegény előtt is. Egészen a nagy napig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktábla-avatás és kiállítás

Ágoston Ernő festőművész-rajztanár emléktábláját avatják csütörtökön 15.30-kor a Liszt Ferenc… Tovább olvasom