Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

Kategóriákba sorolják a munkanélkülieket

A munkanélkülieket 4 kategóriába sorolják aszerint, mennyi segítségre van szükségük.

A munkanélkülieket a jövőben négy kategóriába sorolják aszerint, hogy mennyi segítségre van szükségük az elhelyezkedéshez. Változás lesz az is, hogy a munkaügyi kirendeltségek és központok napi kapcsolatot alakítanak ki a térség munkaadóival. 
  
Vannak olyan munkanélküliek, akik alkalmasak az önálló álláskeresésre, számukra csak különféle információkat kell biztosítani e tevékenység eredményességéhez. Ez lesz az első kategória.

A negyedik kategóriába azokat sorolják majd akik elhelyezkedése a legtöbb segítséget igényel. A kettes és a hármas kategória ezek között helyezkedik el.

A kategóriába sorolást az ügyfélbaráttá alakított, korszerűsített húsz kirendeltségen kezdték meg. Ilyen kirendeltség áll rendelkezésre megyénként, valamint Budapesten. A jövő év végéig újabb hatvan kirendeltséget korszerűsítenek. A kategóriába sorolást viszont már az építészeti, számítógépes felújítás ideje alatt is elkezdik ezeknél a kirendeltségeknél.

Mint Pirisi Károly a Foglalkoztatási Hivatal főigazgatója hangsúlyozta: a regisztrált munkanélkülieké nem egységes csoport, fontos a nekik felajánlott szolgáltatások igazodása egyéni helyzetükhöz.

A négy kategóriába sorolást, az ehhez igazított szolgáltatatást először a nyolcvan felújított kirendeltségen alkalmazzák, utóbb viszont országosan ezek az elvek érvényesülnek.

Változás lesz az Állami Foglalkoztatási Szolgálat munkájában az is, hogy a munkaügyi kirendeltségek, központok napi kapcsolatot alakítanak ki a térség munkaadóival. Valamennyi munkaügyi központban alkalmaztak már egy-egy munkaadói kapcsolattartással foglalkozó munkatársat, akik csak ezzel foglalkoznak. Rendszeresen felkeresik a térség munkaadóit, azokat az állásajánlatokat is feltérképezik, amelyeket eddig nem jelentettek be, szélesebb körű munkaerő közvetítési szolgáltatásokat kínálnak fel a cégeknek.

(Forrás: Krónika Hírszolgálat)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Talmácsi kiesett

A vb-pontversenyben második helyen álló Talmácsi Gábor kiesett a gyorsasági motoros világbajnokság… Tovább olvasom