Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Karzat a Gyerekszigeten

A múlt század eleji városligeti mulatságokat idéző Vándor Vurstlival lesz jelen idén a győri Karzat Alapítvány a fővárosi Gyerekszigeten. Az ingyenes programok hat hétvégén keresztül, közel ötven helyszínen várják a lurkókat.
A győri csapat négy éve, az első Gyereksziget megrendezése óta jelen van a Hajógyári-szigeten, minden évben más-más tematikus programokkal. Idén az 1900-as évek elején a Városligetben látható vurstlikat idézik meg, korhű mutatványoskocsikkal, vándorkomédiásokkal, zsonglőrjátékokkal. A gyerekek Vitéz László palacsintasütőjével verhetik vissza az ördögök támadását, a „dühöngőkonyhában” pedig gombócokkal gyakorolhatják a célba dobás művészetét, igaz, utóbbi mulatság esetében a szervezők újítottak a hagyományokon: bár eredetileg valamelyik porcelángyár selejtes termé-

keire kellett célozni, ezeket a balesetveszély miatt ma zománcedények helyettesítik. A játékokat és játszóházakat naponta két bábelőadás egészíti ki – és ez csak egy a Gyereksziget negyven helyszíne közül.
A fővárosi program hat hétvégén keresztül, naponta 10 és 18 óra között várja a családokat rengeteg ingyenes programmal: zoopedagógiai foglalkozásokkal, játszóházakkal a gyapjúfonástól az üvegfestésig, óriásbábokkal, extrém sportokkal. A Gyereksziget részletes programja az interneten: www.sziget.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanulás a határsávon belül

Fél évszázaddal ezelőtt az alsó tagozatosok délelőtt, a felsősök pedig délután tanultak… Tovább olvasom