Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Karib-tenger kalózai 2. - Holtak kincse

Jack Sparrow kapitánynak ezúttal is természetfeletti kalózokkal gyűlik meg a baja: kiderül ugyanis, hogy egy régi vérszerződés miatt még mindig a legendás Davey Jones, a Repülő Hollandi nevű szellemhajó kapitányának adósa. Jacknek mihamarább rendeznie kell a tartozását, különben örök átokra és szolgaságra ítéltetik.
rendező: Gore Verbinski
forgatókönyvíró: Ted Elliott, Terry Rossio
operatőr: Dariusz Wolski
zene: Hans Zimmer
producer: Jerry Bruckheimer
vágó: Stephen E. Rivkin, Craig Wood

szereplő(k):
Johnny Depp (Jack Sparrow kapitány)
Orlando Bloom (Will Turner)
Keira Knightley (Elizabeth Swann)
Bill Nighy (Davy Jones)
Jonathan Pryce (Weatherby Swann)
Lee Arenberg (Pintel)
Max Baker (Burser)
Andy Beckwith (Clacker)
Mackenzie Crook (Ragetti)

A film sztorija

Will Turner, Elizabeth Swann és Jack Sparrow kapitány ismét hajóra szállnak az utóbbi évek legsikeresebb kalandfilmjének folytatásában! A kalózfilmek reneszánszaként ünnepelt A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka kicsiket és nagyokat egyaránt lenyűgözött három évvel ezelőtt. Johnny Depp, Orlando Bloom és Keira Knightley ismét együtt szerencsétlenkednek és hősködnek A holtak kincse című folytatásban. Jack Sparrow kapitánynak ezúttal is természetfeletti kalózokkal gyűlik meg a baja: kiderül ugyanis, hogy egy régi vérszerződés miatt még mindig a legendás Davy Jones, a Repülő Hollandi nevű szellemhajó kapitányának adósa. Jacknek mihamarább rendeznie kell a tartozását, különben örök átokra és szolgaságra ítéltetik. És ha mindez még nem lenne elég, a kapitány zűrjei miatt meghiúsul Will Turner és Elizabeth Swann kisasszony esküvője. Ugyanis ők is kénytelenek elkísérni Sparrowt a nagy kalandra, mely egykönnyen életük utolsó kalandja lehet.
www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Lengyel Gábor

"A Holtak kincse állja az összehasonlítást A Fekete Gyöngy átkával, s azon folytatások közé tartozik, amelyek színvonalban egyáltalán nem maradnak el az első résztől. Ebben nagy szerepe van a változatlan alkotógárdának, bár A múmia visszatér kapcsán megtapasztalhattuk, hogy ez azért nem mindig életbiztosítás. Azon van itt a hangsúly, hogy ugyanezek az alkotók elég bátrak ahhoz, hogy kissé komorabbra vegyék a hangvételt, de úgy, hogy azért az első rész védjegyének számító humor és kaland se szenvedjen csorbát"
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szokott befőzni gyümölcsöt?

Tovább olvasom