Kisalföld logö

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Karatézó szakács hatalmas szívvel

A fertőszentmiklósi 24 esztendős Simon László nem került be a legjobb négy közé a marokkói Agadírban zajló thai-box és kick-box (low-kick szakág) világbajnokságon. A Soproni Kick-box SE sportolója vb-újoncként nem ért el rossz eredményt, első ellenfelén még túljutott, de bosnyák riválisa már megálljt parancsolt neki.

Karate

Az agadíri sportcsarnok előtt – kétpercnyire fekszik a versenyzők szállásától, az Argana Hoteltől –, a szegedi Rácz Dénes meccsére várva beszélgettünk Simon Lászlóval (–67 kg, low-kick), a válogatott újoncával a világbajnokságon szerzett tapasztalatairól:
„ Az indulás előtt nem tűztem ki magam elé elérhetetlen célokat, szerettem volna bizonyítani és felmérni, hogy mire vagyok képes a legjobbak között. Az elért eredménnyel nem vagyok maradéktalanul elégedett, kicsit jobban kellett volna koncentrálnom, többet kezdeményeznem, akcióznom, akkor túljuthattam volna a bosnyák fiún is. Sebaj, majd legközelebb.”
A fertőszentmiklósi fiatalember, a Soproni Kick-box SE egyetlen felnőtt versenyzője először az iráni Mohamed Rezuval találta magát szembe, legyőzése nem okozott gondot: „Kicsit görcsösen kezdtem, nagyon akartam, de a végére már jól összejöttek a dolgok, majdnem minden úgy sikerült, ahogyan szerettem volna. Ez az ellenfelem, úgy ítélem meg, közepes képességű volt.”
Másodjára, már a négy közé jutásért – ezzel tulajdonképpen az éremért – a bosnyák Eldin Raonic következett: „Sohasem zavart, ha riválisom magasabb nálam és erősebbnek is tűnik, ez inkább doppingolt, ösztönzött a még jobb teljesítményre, akárcsak most. Sajnos szinte végig ő irányította a mérkőzést, rendre beterelt a ring sarkába, azt hiszem, ezzel nyert. Ha egy kicsit kezdeményezőbb vagyok, minden másképpen alakul.”
Simon László nem jutott be a legjobb négybe, de – mint az előzőekből is kiderül – tudja, hol, miben hibázott és ezen javítani is akar a jövőben: „Szeretnék majd világbajnokságon dobogóra állni és ezért igyekszem mindent megtenni. Amennyiben a munkám, az elfoglaltságom engedi, még többet edzek, és hiszek abban, hogy sikerülni fog. Nagyon akarom, nagyon nagy szívem van, amíg lehet, küzdök, hajtok a célomért, az álmomért.”
Simon László civilben szakács, de Agadírban – a versenykötelezettségek miatt – nem kóstolta meg a helyi specialitásokat, különlegességeket, természetesen majd sort kerít erre is. A beszélgetés végén szomorúan jegyezte meg: Sopronban „csak” egy dolog hiányzik sportágából, a kick-boxból, a pénz. De bízik benne, hogy ez sem tart örökké, akárcsak az ő éremtelensége.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnoki főpróba

A bajnoki rajt főpróbáját Szekszárdon tartja a Rába Quelle-Foton együttese. A klub vezetői azzal… Tovább olvasom