Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Karácsonyi ajándékra 30 ezer sem jut idén

Idén 30 ezer forint alatt költünk karácsonyi ajándékokra - derül ki egy online felmérésből.

Az Árukereső.hu által készített hazai online felmérésében résztvevők 61 százaléka legfeljebb 30 ezer forintot, 16 százalék több mint 50 ezer forintot költ karácsonykor. A férfiak átlagosan 5600, a nők 4200 forintot áldoznak egy-egy személy ajándékozására - közölte a felmérés kommunikációjával foglalkozó cég.

A karácsonyi termékek között idén a ruházati cikkek vezetik a népszerűségi listát, emellett majdnem minden második válaszadó gyerekjátékot, kozmetikumot, könyvet és műszaki cikkeket akar vásárolni. A férfiak 66 százaléka a műszaki cikkeket, a nők 68 százaléka a ruhaneműt részesíti előnyben.

A válaszadók háromnegyede a karácsonyi akciók megjelenésekor, vagy az ünnepek előtt 1-2 héttel kezdi el az ajándékok beszerzését és összességében néhány nap alatt el is intézi a bevásárlást. A nők 8, míg a férfiak csupán 6 embernek terveznek ajándékot venni.

A megkérdezettek 79 százaléka elsősorban a weben nézelődik, 65 százalék gondolja úgy, hogy az interneten keresztül is beszerez néhány meglepetést a fa alá. Aki karácsonyi ajándékért kattint az e-térben, az főleg az ünnepi időszakban megszokott zsúfoltságot és sorban állást akarja elkerülni. A tömeg és a sok várakozás elkerülése mellett második legfontosabb érvként az olcsóbb vásárlási lehetőséget, harmadikként pedig a nagyobb termékválasztékot említik a magyar válaszadók.

Olvasóink írták

 • 10. máris 2010. november 25. 08:18
  „Julianusz! Úgy tudom, régi bölcs volt a nicked. Köszönöm a választ, akikről írsz, azokon úgysem lehet segíteni ! Ez a réteg, nagyon primitív, találkoztam már én is velük ! Mankától vártam volna reakciót, mert ő szentül megvan győződve, hogy a kevés jövedelmű, nem szeret dolgozni !
  Üdv”
 • 9. Julianusz 2010. november 25. 07:57
  „máris! Igen vannak ilyenek is, és sajnos nekik igazságtalan így. De sokkal nagyob százalékban vannak, akiknek eszük ágában sincs dolgozni. Sír, hogy nem kap munkát, de tisztán látszik, hogy nem is akar, mert így segélyekből, meg 1-2 hetes alkalmi munkából, (gipszkartonozás, tetőfedő segédmunka,)2hét alatt keres valamit, ha előző nap berúgott, telefonál, hogy ma nem megy, másnap újra megy.... ezekből kifizeti a bolti feliratását,futkos napi 5X a gyermekjólétishez, veri az asztalt a polgármesteri hivatalban 5 gyereket"nevel", de inkább az utca , ilyen segély, olyan segély, ha a 10éves gyerek nincs othon este 10-kor, nyugodtan alszik, de amikor az óvodás gyereke úgy esett el az óvodában, hogy enyhe agyrázkódással kórházba került,"kinyírom az ősszes óvónőt, mert nem tudnak vigyázni a gyerekemre szöveg után 3 hétig nem vitte a gyerekeket, de az ingyenkaja mégis visszatérítette. A baleset azért volt, mert a gyerek egyi lábával rálépett a másik nadrágszárra, ami 10cm-rel hosszabb volt a kelleténél.
  NA SZEGÉNYEKNEK EZEKNEK IS KEVÉS LENNE A NYUGDÍJUK, DE AZ A KEVÉS IS A MIÉNKBŐL MEGY, MERT TB-T JÁRULÉKOT ÉLETÜKBEN NEM FIZETTEK.”
 • 8. máris 2010. november 21. 14:58
  „Manka!!!! Van aki már 40 éves korában leszázalékoltak 50%-ra, és ez a %ék ami nem számít bele a nyugdíjba! Úgy értem, hogy hiába leszel ny..g ..korú, az utána következő évek nem számítanak szolg.. időnek !Nem úgy mint a 67 % leszázalékolás ! Tudod az az idős is dolgozott egész életében, hiszen egyedülállóként 2 gyereket nevelt fel, és taníttatott! CSAK...CSAK,mint csökkent m képességű sehová nem kellet, mert azt hitték nem tud majd dolgozni! Házaknál takarított, és ott nem jelentették be !Kb lett volna 45 év m..viszonya ! Ne itélj elhamarkodottan, olyan témában amiről GŐZÖD NINCS!!!!! BE TUDOM EZT A FIATAL KORODNAK ! Elvállalta ilyen feltételekkel is, a munkát, mert kenyér kellett a gyerekeknek !!!!!”
 • 7. Mankapunka 2010. november 21. 14:56
  „makacs

  Tudod,mennyire szeretik a macskák tejbe beáztatva??? Én nem csak magamra gondolok,hanem másra is.

  Nem hiszed el,de már gitárt is találtam a kukában,és jó volt egy iszogatós bulin "Gitár Hőst" játszani,és a végén széttörni.

  Tudom,itt minden ide írónak az erkölcse tiszta,világ életében nem ivott-drogozott.”
 • 6. makacs 2010. november 21. 14:33
  „3
  Úgy látom alaposan megvizsgáltad azt a kukában talált kalácsot. Vagy csak firkálsz itt össze vissza.”
 • 5. Mankapunka 2010. november 21. 00:23
  „máris

  Büdös a munka,ez köztudott e országban. Van munka,csak nem megy,mert talarítani kell,ő meg nem fogja a kezét bemocskolni.

  30 000 Ft-os nyugdíjról meg ne beszéljünk,mert nem tudjuk,hogy 40 évig mit csinált,mennyi járulékot fizetett be,és mitől lett csak neki ennyi. Annyit tudok,magának köszönheti,nálunk is a mamának a 80 000 Ft nyugdíj simán megvan. Ja,hogy ő egész életében be volt jelentve.”
 • 4. máris 2010. november 20. 07:09
  „Manka! Valóban vannak nagyon szegény emberek, akik annak is örülnek, ha karácsonykor egy kis húst ehetnek majd !! És nem azért sz.....k, mert nem szeretnek dolgozni !!! NEM KAPNAK MUNKÁT !!!Örülj hogy, hogy te nem ezek közé tartozol ! Vannak nagyon gazdagok is, és sztem ők dobják ki a kalácsot ! M ég annyit: van olyan idős, aki egyedül, 30 ezerből él egész hónapban !!!!!!!!!!!!!!Szted az mennyit költ ajándékra ??? VALÓBAN ÖRÜL,HA ESZIK ! És ez nem demagóg!”
 • 3. Mankapunka 2010. november 19. 22:28
  „tricse

  Ez mekkora demagóg szöveg,hogy nem fog enni karácsonykor.

  Nézz meg pár Házon KÍvült,ahol sírtak a kaja miatt,de különb lakásuk volt,mint nekünk panelunk.

  Szólj pár embernek,mert a kukák tele vannak kenyérrel,minap még kalácsot is találtam. Még puha is volt,csak a szavatossága járt le.

  Aki lusta dolgozni,az nem is fog enni. Sok Tiszán-túli csavargó a munkanélküli központokon keresztül ingyen letehetné a jogsit,aztán nemzetköziben teherautózhatna,de ehelyett inkább sír.”
 • 2. Bali01 2010. november 19. 20:56
  „Szegény ember az akinek a karácsony csak drága ajándékkal együtt elképzelhető,jó-jó leszámítva a 0-13 éves korosztályt...”
 • 1. tricse 2010. november 19. 18:52
  „Online felmérés! Tehát van számítógépe,netje! Emberek! Van akinek enni nem lesz Karácsonykor,nemhogy ajándék 30ezerből! Politikai vezetőink hosszú évek során eljuttattak ide minket! Legyen békés karácsonyuk,ha már lelkiismeretük nincs!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden településre nevez ki körzeti megbízottat a rendőrség

Az önkormányzatokkal közösen tekinti át és sorolja be a rendőrség a különböző településeket és városrészeket veszélyeztetettség szerint. Tovább olvasom