Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Kánikulai kukajáratok

Forróságban, 30 fok feletti kánikulában nem lehet az egészség kockáztatása nélkül biztonságosan a szabadban dolgozni. A tikkasztó hőség, Győr belvárosának zsúfolt forgalma, a több mint 50 fokra felmelegedő aszfalt forrósága rettenetesen megviseli a szervezetet.

A hulladékgyűjtő járatok személyzete a munka természetéből adódóan teljes műszak alatt az utcán dolgozik. Egészségük védelme, a biztonságos közlekedés érdekében a kommunális szolgáltató kénytelen megváltoztatni a szokásos munkarendet.
A kánikulai munkarend szerint a délelőttös műszak éjjel 3 órától 11 óráig üríti a kukákat, a délutános műszak pedig 19 órától éjjel 3 óráig dolgozik. A gyűjtőjáratok kánikulai menetrendje a társaság teljes szolgáltatási területére vonatkozik, tehát Győrön kívül a szolgáltatást igénybe vevő 118 településen is.
A szolgáltató kéri a lakosságot, fogadják megértéssel a munkavédelmi, egészségügyi, közlekedésbiztonsági okokból kényszerűen bevezetésre kerülő munkarendváltozást. Akik reggel szokták a gyűjtőjárat útvonalára kitenni a kukát, most előző este tegyék ki azt!
A kánikulai munkarend a rendkívüli hőség idejére érvényes. Az előrejelzés szerint hétfőn jelentősen csökken a nappali hőmérséklet, akkor visszaáll a szokásos munkarend, a kukásjáratok nem éjjel, hanem ismét reggel 6 órakor indulnak gyűjtő körútjukra.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utolsókból lettek másodikak

A Duisburgban zajló, a nem olimpiai sportágak olimpiájának nevezett Világjátékokon szereplő magyar… Tovább olvasom