Kisalföld logö

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Kampány a szívcentrumért

A Kisalföld kampánya megmozgatta a megye lakosságát: aki csak teheti, segít a győri szívcentrumot.
Dr. Pellek Sándor, az Afganisztánt többször megjárt sebész főorvos is úgy döntött, adománnyal segíti a nemes célt és kollégáit is erre biztatja.
Dr. Pellek Sándor, aki jelenleg baleseti sebész osztályvezető főorvos Budapesten, egy percre sem felejti el győri gyökereit. Mint elmondta, a megye, a megye vezetői, a város, a kórház sokat segített neki. Úgy gondolja, ezt a segítséget szinte kötelessége megszolgálni. A szívcentrum létrehozása olyan cél, melyet mindenki fontosnak tarthat. A vállalkozók, a gyári munkások éppen úgy, mint az orvosok.

A fehér köpenyt sok támadást érte az elmúlt időszakban: Pellek doktor szerint most tehetnének azért, hogy ez a kép változzon.
Orvosok is ajánlhatnak fel pénzt a győri szívcentrum létrehozására. P maga százezer forinttal járul hozzá ahhoz, hogy mielőbb megnyissa kapuit az intézmény.

Dr. Pellek Sándor
„ Annyi mindent kaptam a várostól, a kórháztól, megyétől, a médiától, hogy erkölcsi kötelességemnek érzem a cél támogatását. Hiszek benne, hogy tennünk kell az emberi élet léptékén túlmutató célok támogatásáért. Ilyenkor nemcsak magunkra, de gyerekeinkre, a felnövekvő új generációkra is gondolva" – fogalmazott dr. Pellek Sándor.
Az Afganisztánt megjárt frontsebész mindig élenjárt abban, hogy valami újat, jobbat honosítson meg környezetében. Ez a felajánlása is példaértékű, és nyilván nagyon sokan kísérik majd figyelemmel, hogy kik csatlakoznak hozzá.

Lapunk örömmel számol be minden adományozóról, a legnagyobb összeget felajánlóról éppen úgy, mint azokról, akik lehetőségeikhez mérten, mondjuk egy csekken fizetnek be majd pénzt az alapítvány javára.

„ Egy sikerorientált társadalomban észre kell vennünk végre, hogy a közös siker az igazi nagy siker. Ha közösen elérünk valamit, az mindannyiunkat dicséri. De eközben legyünk azokra is büszkék, akik valamit akarnak és ezért, mint Dézsi doktor, tesznek is – tette hozzá dr. Pellek, majd így folytatta: – A fővárosban dolgozva minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy a város és a megye kórháza, egészségügye a lehető legjobb helyzetbe kerüljön. Ha kell, lobbizok beruházásért, eszközökért, lehetőségért. Győriként egyszerűen nem is tehetnék mást. A pénzbeli felajánláson túl is megpróbálom segíteni a szívcentrum ügyét."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széchenyis sikerek

Egyetemi sport

Szolnokon a kajak-kenu országos egyetemi bajnokságon a győri… Tovább olvasom