Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 10°C Még több cikk.

Kadler visszalépett a győri jelöltségtől

Kadler Gusztáv egészségügyi okokra hivatkozva visszalépett a győri polgármester-jelöltségtől, nem egészen két héttel azután, hogy a Magyar Szocialista Párt küldöttgyűlése megválasztotta.
Az MSZP hétfői küldöttgyűlésén Eredics Imre és Kun András alpolgármesterek között dől el a küzdelem. Rövid múltidézés: öt szocialista politikus – Balogh József polgármester, Eredics Imre és Kun András alpolgármesterek, Molnár Csaba megyei elnök és Kadler Gusztáv – tartotta május 26-án azt a sajtótájékoztatót, amelyen hivatalosan is bejelentették: az MSZP a párton kívüli Kadlert indítja Győr polgármesteri székéért az őszi önkormányzati választáson.

Cukorbetegsége miatt

A csütörtöki rendkívüli sajtótájékoztatót a párt városi elnökeként egyedül Eredics Imre tartotta. P olvasta fel Kadler Gusztáv szerdai levelét, amelyet a párt győri elnökségéhez intézett.
A levélben az szerepel: megválasztása után néhány nappal enyhe cukorbetegsége súlyosbodni kezdett, emiatt több kivizsgáláson vett részt. Az orvosok egyöntetű véleménye szerint a polgármester-jelöltség egészségügyi állapota romlását okozná, ezért a családtagokkal is konzultálva a visszalépés mellett döntött.
A Kisalföld kérdésére, miszerint nem tartanak-e attól, hogy sokan nem hiszik el a visszalépés magyarázataként az egészségügyi okot, és a háttérben valami mást sejtenek, Eredics Imre alpolgármester elmondta: ennek a veszélye valóban fennáll. „Bízom abban, hogy mindenki megértően fogadja a bejelentést. A cukorbetegség rendkívül alattomos, amely az idegi megterheléssel is összefügg” – fogalmazott.

Hétfőn választanak

Az alpolgármester arról tájékoztatott: miután a jelöltállítás többhetes, hónapos procedúra, ezért a hétfői küldöttgyűlésen csak azok indulhatnak, akik május 25-én. Akkor Kadler Gusztávon kívül Eredics Imrére, Takács István volt közgyűlési frakcióvezetőre és Kun Andrásra voksolhattak a szavazati joggal rendelkező jelenlévők. Utóbbi politikus akkor visszalépett Kadler Gusztáv javára, most azonban lapunknak megerősítette: indulni kíván. Eredics Imre a sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ismét vállalja a megmérettetést. A Kisalföld megkereste Takács Istvánt, aki elmondta: nem indul még egyszer, de nem lép vissza senki javára sem.

Kire ikszelnek?

Emlékeztetőül: május 25-én a 70 szocialista küldöttből 67-en szavaztak. Kadler Gusztáv 42, Eredics Imre 21, Takács István 4 voksot kapott. A versenyfutást nagy valószínűséggel az dönti el, hogy Kadler tekintélyes támogatói tábora Kun András mögé áll-e, vagy lesznek közöttük jó néhányan, akik Eredics Imrére ikszelnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VB-kvíz értékes nyereményekkel!

Legyen Ön az a szerencsés, aki megnyeri a nagy képernyős SONY televíziót vagy a SONY DVD lejátszót! A VB időtartama alatt (június 9-től július 9-ig) minden nap (vasárnap kivételével) felteszünk egy-egy kérdést, melyekre Ön válaszolhat. A játék alatt összesen 26 pont gyűjthető össze! A 20 vagy annál több pontot összegyűjtő játékosok között kisorsolunk egy nagy képernyős SONY televíziót, a 10-nél több jó választ adók között pedig egy SONY DVD lejátszót! Tovább olvasom