Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Junior nyelvvizsga először Sopronban

Német és angol nyelvből rendeztek Junior nyelvvizsgát a Hunyadi-iskolában tegnap. A 10 és 14 év közöttieknek tartott vizsga megfelel az Európa Tanács A2-es szintjének, azaz valamivel az alapfokú szint alatti.
A Hunyadi-iskolában Junior nyelvvizsgát tartottak tegnap, ahol 10 és 14 év közötti diákok tehették próbára nyelvtudásukat. A Junior nyelvvizsga követelményrendszere az A2-es szintnek felel meg azon a hatfokozatú skálán, melybe szeptembertől akkreditáltatniuk kell magukat a vizsgaközpontoknak. Az A2 nem mentesíti a diákot a nyelvóra-látogatás alól, annak célja, hogy a tanuló az alapfokú vizsga előtt „megméresse magát”.
– Huszonöt tanuló vizsgázott, tizenhatan németből, kilencen pedig angolból – mondta el Gnám Mónika, a Hunyadi-iskola nyelvi munkaközösségének vezetője. – Mivel túlléptük a húsz főt, „házhoz jött” a vizsgabizottság, így nem kellett a diákoknak utazni. A vizsgafeladatok mind a négy nyelvi készséget mérik, azaz az olvasást, az írást, a hallás utáni értést és a beszédkészséget. A vizsgát felkészítő tanfolyam előzte meg, melyet iskolánk szervezett német és angol nyelvből. A vizsgán megbukni nem lehetett, mert sávos értékelésre kerül sor. A gyerekek egyébként jól szerepeltek, legtöbbjüknek hatvan százalék feletti lett a szóbeli eredménye.
Mint kiderült, a Hunyadiban szeretnék hagyományossá tenni a Junior nyelvvizsgát. – Jövő évben már szeptemberben megkezdjük a felkészülést, amire a városunkból minden diákot szeretettel várunk – tette hozzá Gnám Mónika.
Az Európa Tanács hat szintet ajánl. Az A1 a minimum, az A2 a belépő szint, azaz alapfokú nyelvvizsga előkészítése. A B1 az eddigi alapfoknak, a B2 a középfoknak, a C1 a felsőfoknak felel meg. A C2 a mesterszint.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júliusi letölthető észjátékok!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének letölthető feladvány-sorozata. Tovább olvasom