Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

Junior Európa-bajnok lett

Sikerrel szerepeltek megyei – és soproni – karatésok a napokban Budapesten rendezett junior és felnőtt kyokushin karate-Eb-n. Junior Európa-bajnok lett a tizenhét éves Magyar László, aki a Soproni MAFC sportolója.
A középiskola mellett heti nyolc edzésen vesz részt a tizenhét éves Magyar László, aki aranyérmet hozott haza a közelmúltban rendezett karate-Európa-bajnokságról. A Soproni MAFC tizenhét éves tagja immár tíz éve edz.
– Többszörös országos bajnok és Eb-helyezett bátyám unszolására mentem el az első edzésre, még '96-ban – meséli Magyar László junior karate-Európa-bajnok. – 1999 óta veszek részt versenyeken, eddigi pályafutásom alatt – országos bajnokságokon – huszonegy alkalommal állhattam fel a dobogó valamelyik fokára. Voltam már utánpótlás magyar bajnok és diákolimpia-aranyérmes is.
A mostani küzdelmek közül Laci számára az első volt a legnehezebb, amikor egy jól képzett ukrán fiú ellen lépett a küzdőtérre. – A hosszabbításban már megmutatkozott a fölényem, amelyet a bírók is elismertek – tette hozzá az ifjú Európa-bajnok. – A legrövidebb küzdelmem a döntő menet volt. Az aranyéremért vívott harc során litván ellenfelem ellen egy percen belül KO-győzelmet arattam. Az aranyérem nagy öröm magam és klubom számára, de ez a győzelem a jövőbeli munkámat is meghatározza. Ez egy mérce, amelynek szinten tartását nemcsak edzőim várják el tőlem, hanem magam számára is kötelezőnek érzek.
A budapesti karate-Európa-bajnokságon 25 ország közel háromszáz versenyzője képviseltette magát. A versenyzők a formagyakorlatokban (kata) és küzdelemben mérték össze tudásukat. A versenyekkel közel egy időben szintén Budapesten rendeztek nemzetközi övvizsgát a sportág művelőinek. Itt Demeter Zsolt, a Soproni MAFC klubvezetője megszerezte negyedik danját. Azért egyedülálló a siker, mert Magyarországon a jelenleg aktív versenyzők közül senkinek nem sikerült négy danig eljutnia.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz szanyi gól

Tovább olvasom