Kisalföld logö

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -1°C | 11°C Még több cikk.

Júliustól újból dolgoznak magyar rendőrök a horvát tengerparton

Július elsejétől augusztus végéig, kéthetes váltásokban ismét szolgálnak magyar rendőrök a horvát tengerparton - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodája kedden az MTI érdeklődésére.

A korábbi évekkel megegyezően idén is Zára (Zadar) térségében járőröznek horvát kollégáikkal, és jellemzően a települések belterületén lévő éttermek, kávézók, strandok környékén, nemzeti parkokban ellenőrzésekben, valamint alkalmanként a környék szigetei körül parti járőrözésben vesznek részt. A külszolgálatra idén két nőt és hat férfit küldenek, közöttük vannak olyanok, akik már korábban is szolgáltak az Adriánál. A szolgálatra jelentkezők előzetes meghallgatása után választották ki a kiutazókat a fővárosi és több megyei rendőr-főkapitányság állományából.

Az ORFK tájékoztatása szerint az Országos Rendőr-főkapitányság és a horvát rendőr-főigazgatóság között 2006-ban született először együttműködési megállapodás a közös feladatteljesítésről. A kezdetben egy hónapra és négy rendőrre korlátozódó szolgálat 2008-tól bővült nyolchetesre és nyolc tagúra.

A magyar rendőrök az elmúlt években leggyakrabban felvilágosítást, útbaigazítást vagy figyelmeztetést adtak a horvátokkal közös intézkedések során. Volt példa arra is, hogy vagyon elleni, illetve erőszakos, garázda jellegű cselekményeknél, közlekedési baleseteknél és az azt követő bírósági eljárásokban is segítséget nyújtottak a magyar rendőrök az ügyintézésben, illetve a nyelvi nehézségek leküzdésében.

A magyar állampolgároktól nagyon sok pozitív visszajelzést kaptak, nagy elismeréssel és megnyugvással vették tudomásul, hogy probléma esetén akár telefonon, akár személyesen bátran fordulhatnak segítségül a magyar rendőrökhöz - közölte az ORFK.

Olvasóink írták

  • 2. beleptem 2010. június 16. 16:58
    „Miért dolgoznának a horvát rendőrök a Balatonnál; a magyarok mennek tömegével a horvátokhoz és nem a horvátok a Balatonhoz!”
  • 1. NemeszteleN 2010. június 16. 15:53
    „A horvát rendőrök meg a Balatonnál fognak dolgozni??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliós közbeszerzési bírság a BKV-nak

Jogos érdeksérelem nélkül módosította a BKV az étkezési jegyekre kiírt tenderen kötött szerződést,… Tovább olvasom