Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Július közepén már arra járunk

A győri Nádor aluljáróban és a hozzá tartozó útszakaszokon várhatóan július közepe táján megindul a forgalom. Maga az aluljáró már június 9-re teljesen kész lesz.
Nagy ütemben folynak a győri Nádor aluljáró és a hozzá kapcsolódó beruházások utolsó szakaszának munkálatai. Maga az aluljáró, mint a kivitelező Strabag zrt. területi igazgatójától, Bella Tamástól megtudtuk, június 9-re teljesen kész lesz, akár át is adhatnák a forgalomnak, ám a csatlakozó utak még épülnek, de azokat is a szerződéses határidő (június 30.) előtt befejezik.
A hétvégére elkészülnek a hangelnyelő munkálataival, folyamatosan halad a szigetelés és az úgynevezett védőaszfaltozás. Ezen a héten az oldalfalakkal már teljesen elkészülnek.
A Szent István úton az aluljáró becsatlakozásánál már a középső, elválasztósávot építik, még egy traverz felállítása van hátra. E traverzeket néhány olvasónk monstrumnak, csúnyának találja, azt kérdezve, nem lehetett volna valami „elegánsabbat” építeni? Nos, a traverzek valóban nagyok, de hát sokat kell kibírniuk. A forgalomirányító jelzőlámpákon kívül sok táblát: azok nélkül nemigen lehetne közlekedni e várhatóan igen nagy forgalmú csomópontban. „Felöltöztetve” nyilván másként mutatnak majd.
Az új lámpákat egyébként éppen tegnap kötötték be az állami közútkezelőhöz, ott van ugyanis a Szent István út forgalomirányító rendszerének „agya”. Mától-holnaptól már az új lámpák működnek, egyelőre ugyanolyan rend szerint, mint az eddigiek. Változás érthetően csak akkor lesz, ha az aluljáróban megindulhat a forgalom.
A déli oldalon a Mester utcai körforgalomtól az aluljáróig terjedő szakaszon befejezik a Tihanyi út aszfaltozását. Munkába vették a Mester u.–Magyar u. közti szakaszt is, ahol egyelőre még a gázosok is dolgoznak.
Mindent számolva az eredeti határidő, június 30. előtt készen lesznek az építők, ám az átvételi procedúra (vasút, önkormányzat, különféle hatóságok) eltart július 14-ig. Ezután viszont következhet az ünnepélyes forgalomba helyezés. Mostani információnk szerint július 21-én a közlekedők birtokba vehetik a város legnagyobb közlekedési beruházását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adomány az Erzsébet-kórháznak

Közel 150 ezer forint gyűlt össze a L.É.P.J. Tovább! Szolgálat Sopronért (a Hetednapi Adventista… Tovább olvasom