Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Július elsejétől pótdíjat fizetnek a regisztrációs jeggyel nem rendelkezők

Ötszáz forint pótdíjat kötelesek fizetni július elsejétől a díjmentes utazáshoz szükséges regisztrációs jeggyel nem rendelkezők a vasúton és a Volán-járatokon.

Az idén március elseje óta kell regisztrációs jegyet váltaniuk a helyközi közösségi közlekedésben - a Volán, a MÁV és a GYSEV járatain - a szociálpolitikai kedvezmény alapján díjmentesen utazóknak, köztük a 65 év felettieknek, 6 év alatti gyerekek, hadirokkantaknak, hadiözvegyeknek és menekülteknek.

A regisztrációs jegy bevezetésének célja az volt, hogy az időszakos felmérések és szakértői becslések helyett részletes és pontos adatok álljanak rendelkezésre a díjmentesen közlekedők utazásairól.

Az információk a szolgáltatókkal való elszámoláskor és az utasbarát menetrendkészítésben is felhasználhatók. Márciusban a MÁV-START, a GYSEV és a 24 Volán járataira összesen több mint 3 millió regisztrációs jegyet adtak ki.

A Volán-társaságoknál az összes kiadott menetjegy negyede, a vasúttársaságoknál 16 százaléka volt regisztrációs jegy.

Döntő többségét, mintegy 85-90 százalékát a 65 év felettiek váltották, az utazók pedig jellemzően 20 kilométer alatti távolságot tettek meg buszon vagy vonaton.

Olvasóink írták

  • 2. Mankapunka 2010. június 27. 20:49
    „Csetneky

    Délelőtt van így,délután már vegyes.”
  • 1. Csetneky 2010. június 27. 18:26
    „Érdekes eredményt hozhatna ez a felmérés a helyi járatú buszokon is. Én ugyan évente kb. 3 alakommal utazom ezen járműveken, de a tapasztalataim alapján az utasok 98 %-a 65 év felettinek tűnik.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön nyerte meg az ötös lottót? Nézze meg a számokat!

Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki. Tovább olvasom