Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Juhász: idegesebb a hangulat, de ez nem indokol kiteregetést

Teljesen természetes, hogy minden párt védi a saját belső tanácskozását - reagált Juhász Ferenc a Nap-keltében arra a felvetésre, hogy az MSZP-ben belső feszültség tapasztalható, a hétfői frakcióülés helyszínét például a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai vizsgálták át, és lehallgató készüléket kerestek.
Az MSZP alelnöke emlékeztetett arra is, hogy a sajtóban jelent meg információ egy belső tanácskozáson elhangzott hozzászólásról, ami "érthető módon" mindig felzaklatja a kedélyeket, s minden párt védi az ott elhangzottak titkosságát. Arra a riporteri felvetésre, hogy az MSZP-frakció talán em egységesen ítéli meg a változásokat, és Karsai József képviselő például lemondását fontolgatta, Juhász azt válaszolta, szerinte "egyedi esetről van szó", és hozzátette: nem szerencsés, ha olyan markáns megfogalmazás kerül nyilvánosságra, ami egy belső beszélgetésen hangozhat el, mert téves következtetések vonhatók le belőle.

Tény, hogy amikor a kormányzat előtt komoly feladatok állnak, és a stabilizációs csomaggal kapcsolatban a képviselők maguk is találkoznak a társadalomban megjelenő feszültségekkel, amelyeket mindenki megérez, akkor kicsit idegesebb a hangulat, ám ez semmiképpen sem indokol "kifelé beszélést", pláne nem azt, hogy "kiteregessük és megmutassuk mindenkinek saját belső kommunikációnkat".

"Egy-egy vélemény nem a szocialista párt véleménye, egy-egy elhangzott álláspont nem valamennyiünk álláspontja, sok álláspontból alakul ki az egyetlen végső közös álláspont" - hangúlyozta Juhász Ferenc. Ezért úgy véli, hogy egyedi eseményeket nyilvánosságra hozni nem szerencsés, még akkor sem, ha ez magnófelvételről történik, vagy ha maga az illető hozza ezt nyilvánosságra. Jelezte azt is, hogy Karsai Józseffel ő maga elég régen beszélt, a képviselő most azonban találkozott a frakcióvezetéssel, s elmondta, mi a véleménye az elkövetkező időszak teendőiről, feladatairól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehet a gyógyvizek városa Kapuvár?

Tovább olvasom