Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Jót tett Sarkozy népszerűségének a több hetes zavargás

Az Ipsos igazgatója szerint Sarkozy és Villepin már nemcsak hagyományos jobboldali választótáborának, hanem a szocialista választók több mint 40 százalékának is élvezi támogatását. Franciaország jelenleg legnépszerűbb politikusa Nicolas Sarkozy 63 százalékkal.
A belügyminiszter kimagasló népszerűségét a szakértő a szélsőjobboldali választók körében tapasztalható 90 százalékos népszerűségével magyarázza.

A francia ellenzék és egyes lapok által a zavargások provokátorának tekintett Nicolas Sarkozy belügyminiszter népszerűsége növekedett a leginkább az elmúlt hetek során, de Dominique de Villepin kormányfő és Jacques Chirac elnök elfogadottsága is jelentősen emelkedett a francia közvélemény szemében - derült ki a Le Point című folyóirat legfrissebb számában nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatási adatokból.

Az Ipsos közvéleménykutató-intézet felmérése szerint a francia belügyminiszter 11 ponttal növelte népszerűségi indexét. A franciák 63 százaléka helyesli Sarkozynek a zavargásokban részt vett külföldiek kiutasítására tett intézkedését, és 68 százalék általánosan az elmúlt hetekben követett politikáját. A kormányfőről a megkérdezettek 62 százaléka (7 pontos emelkedés), az államfőről pedig 41 százaléka (6 pontos emelkedés) gondolja ugyanezt.

Pierre Giacometti, az Ipsos igazgatója értelmezése szerint Sarkozy és Villepin már nemcsak hagyományos jobboldali választótáborának, hanem a szocialista választók több mint 40 százalékának is élvezi támogatását. A belügyminiszter kimagasló népszerűségét a szakértő a szélsőjobboldali választók körében tapasztalható 90 százalékos népszerűségével magyarázza. Ezzel szemben a Nemzeti Front (FN) választóinak csak 54 százaléka elégedett a miniszterelnök tevékenységével.

Franciaország jelenleg legnépszerűbb politikusa Nicolas Sarkozy 63 százalékkal, őt követi Bernard Kouchner, egykori szocialista egészségügyi miniszter és Koszovó korábbi ENSZ-kormányzója 61 százalékkal, valamint Bertrand Delanoe, Párizs polgármestere 56 százalékkal. A 2007-es elnökválasztásra legalkalmasabb jelöltnek a franciák 61 százaléka Nicolas Sarkozyt, 53 százalékuk pedig Dominique de Villepint tartja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabályozná az unió a fogyasztói tájékoztatást

Nem tudjuk, hogy mit eszünk, mit iszunk. Pontosabban fogalmazva, nem mindig tudjuk, hogy milyen… Tovább olvasom