Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Jön a Klassz és a Neo FM a Danubius és a Sláger helyett

Az Advenio és az Est Média FM1-konzorciuma nyerte a két országos kereskedelmi rádiós frekvenciát. Erről szerdán döntött az ORTT.

A Danubius helyén a Klassz Rádió, a Sláger által most használt hullámhosszon a Neo FM szólhat november közepétől - tudta meg médiahatósági forrásból szerdán az MTI.

A közlés szerint a két nyertes társaságot - az Advenio Zrt.-t és az FM1 konzorciumot - semmi nem köti a pályázatukban szereplő névhez, bármikor kezdeményezhetik a változásbejegyzést a testületnél.

A kisebbik vételkörzetű, a lakosság 67 százalékát elérő - november 18-áig a Danubius Rádió által használt - jogosultságot az Advenio Zrt., a nagyobbik, 81 százalékos lefedettséget biztosító, most a Sláger Rádió adását továbbító hullámsávot pedig az FM1 konzorcium nyerte el hét évre.

A médiahatóság az MTI testületi forrásból származó információja szerint egyhangúlag hozta meg a döntést szerdán, miután az SZDSZ által delegált Tímár János nem vett részt a határozathozatalban.

Majtényi László, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöke - aki ebben a körben a médiatörvény szerint nem szavazhatott - azt közölte az MTI-vel: előzőleg a testület nem szavazta meg kizárási indítványait.

Közlése szerint csak Tímár János pártolta, hogy az Advenio formai okokból kizárását ismét fontolja meg a testület, akárcsak azt, hogy üzleti-pénzügyi tervének megalapozatlansága miatt e a társaság és az FM1 konzorcium ajánlatát is utasítsák vissza.

"Nem hinném, hogy ezzel zárul, valószínűbb, hogy ezzel kezdődik a botrány" - minősítette a döntést az MTI-nek Majtényi László, megemlítve, "akár el is lehet perelni" a két hullámsávot a most győztesnek nyilvánított két társaságtól.


Juventus: Szánalmas

"Szánalmasnak" nevezte a Juventus Rádió vezérigazgatója az MTI-nek nyilatkozva a médiahatóság szerdai döntését.

Laczkó Endre szerint mindenfajta szakmai alapot nélkülöz a két országos kereskedelmi rádiós koncesszió odaítéléséről szóló határozat; ők már másfél hónapja azzal számolnak, hogy nem nyerik el a megpályázott - kisebbik vételkörzetű - frekvenciát. A vezérigazgató azt mondta: a két nagy, 12 év alatt alaposan felépített márka távozásával "lesz egy kis űr", amit be tudnak tölteni.


Sláger: Per lesz

A hallgatók és Magyarország érdekében minden törvényes eszközt igénybe veszünk, hogy Önökkel maradhassunk - áll a Sláger Rádió honlapján fekete alapon fehér betűkkel megjelent, egész oldalt kitöltő közleményben.

Az ország, a rádió hallgatói és dolgozói számára is "szomorú nap" ez; "az eddig megszokott zenei műsor helyett Önök egy politikai beszélgetős műsort hallhatnak majd" - írják.

A legnagyobb összegű koncessziósdíj-ajánlatot a Sláger tette, a győztesnek kihirdetett műsorszolgáltató "ennek a töredékét sem képes kitermelni és befizetni" - állítják. Mint írják, az ORTT döntésének következtében évi 670 millió forintnyi - nem részletezett - bevételtől esik el a költségvetés.

"Mivel politikai döntés született, súlyos kárt szenvedett a magyar demokrácia és sajtószabadság. A döntés súlyosan árt az ország nemzetközi megítélésének, egy olyan helyzetben, amikor Magyarországnak a rendszerváltás óta a legnagyobb szüksége lenne a külvilág rokonszenvére, a politikai befolyástól és a korrupciótól mentes befektetői környezetre" - írják.Danubius: Még nincs álláspont

A Danubius Rádió egyelőre nem nyilatkozik a médiahatósági döntésről, amelynek következtében a jövő hónap közepén elvesztik országos műsorszolgáltatási jogosultságukat.

"Az ORTT hivatalos értesítését követően értékeljük a körülményeket és alakítjuk ki álláspontunkat a döntéssel kapcsolatban" - közölte az MTI érdeklődésére szerdán Oláh László, a Danubius Rádiót tulajdonló befektetési alap képviselője a médium kommunikációs ügynökségén keresztül.Advenio: Reális volt a pályázat 

Reális pályázatot nyújtott be az Advenio Műsorszolgáltató Zrt. - áll a társaság szerdán, kevéssel győztesé nyilvánításuk után az MTI-hez eljuttatott közleményében.

"Az Advenio sikeresen pályázott. Ezt bemutatott szakmai hátterünknek, koncepciónknak, és üzletileg megalapozott, magas műsorszolgáltatásidíj-ajánlatunknak köszönhetjük. Pályázatunk, melyet egy nemzetközi tanácsadó cég és egy nemzetközi ügyvédi iroda is auditált, reális volt" - írják.

Az Advenio Zrt. olyan, többségi hazai tulajdonban lévő vállalkozás, mely foglalkoztatóként, adófizetőként a magyar gazdaságot támogatja, nem utolsósorban a megajánlott műsorszolgáltatási díj megfizetésén keresztül is - áll a közleményben. "Munkánk során mindent el fogunk követni azért, hogy a hazai zenei rádiózás legjobb hagyományainak alapján hallgatóink minél előbb megszeressék rádiónkat" - írják.


MR: A Sláger frekvenciáján  Kossuthnak kellene mennie

A Magyar Rádió (MR) által az év elején kért frekvenciacsere lett volna a legracionálisabb döntés - mondta az MTI-nek Such György, a közmédium elnöke szerdán, a két országos kereskedelmi rádiós jogosultság pályázatának lezárulta után.

"A döntés ismeretében is nyilvánvaló, hogy az lett volna a legracionálisabb döntés, amit az MR eredetileg kért: nevezetesen, hogyha a Sláger Rádió által használt frekvenciát az MR1-Kossuth Rádió kapta volna meg, és az MR1-Kossuth Rádió ennél kisebb lefedettségű frekvenciáját hirdették volna meg a pályázaton" - fogalmazott.

Such György január végén vetette fel, hogy a Sláger Rádió frekvenciájára cserélné a Kossuth adó hullámsávtartományát a Magyar Rádió; az elnök akkor "nem kívánta cáfolni az értesülést". A közrádió menedzsmentjének egyik, neve mellőzését kérve nyilatkozó tagja azt közölte, a Sláger koncessziójának lejárta utánra kért frekvenciacserével 74 helyett az ország területének 81 százalékát érnék el, ráadásul kevesebb adótoronnyal, azaz olcsóbban. Az ötletet támogatta a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége is, de a médiahatóság végül úgy döntött: helyi hullámsávokat kínál fel az MR-nek vételkörzete bővítésére.


FM1: a műsor igényességi szintje fölötte lesz az eddig megszokott átlagnak

Az FM1 konzorcium keresi annak lehetőségét, hogyan tarthatja a médiatörvény előírásait nem sértve tulajdonosi portfoliójában a fővárosi radiocafé adót - közölte Kádár Tamás, az Est Media Group ügyvezetője szerdán az MTI-vel.

A csoport, amely a médiahatóság szerdai döntése értelmében hét évre elnyerte a lakosság 81 százalékát elérő, most a Sláger Rádió adását továbbító országos kereskedelmi rádiós frekvenciát, interaktív, több ismert és szélesebb kört kiszolgáló zenét ígér.

Kádár Tamás - aki nem kívánta kommentálni az MTI azon értesülését, hogy Neo FM néven indul az új adó - azt közölte: a műsor "igényességi szintje fölötte lesz az eddig megszokott átlagnak".

Az ügyvezető örömét fejezte ki, hogy magyar tulajdonú cégek nyertek a szerdán lezárult pályázaton.


ORTT: Garanciát kérnek az MSZP-sek

Garanciát kért a médiahatóság két MSZP által delegált tagja arra, hogy az ORTT azonnali hatállyal szerződést bont azzal a céggel, amelyik országos kereskedelmi rádiós frekvenciát elnyerve "nem tudja vagy nem akarja teljesíteni" vállalt díjfizetési kötelezettségét, és ez a passzus be is kerül majd a műsorszolgáltatási szerződésbe - áll Gyuricza Péter és Ladvánszky György szerdai közleményében.

"A hazai kereskedelmi rádiózás kialakításában és meghonosításában a Sláger és a Danubius Rádió komoly érdemeket szerzett. Szakmai munkájuk elismerésre méltó, és ezt az elismerést a közönség szeretete vissza is igazolta" - írták a rádiós frekvenciákon még három hétig sugárzó társaságokról.

A győztesekről szólva kiemelték, az Advenio Zrt. és az FM1 konzorcium megfelelnek azon elvárásuknak, hogy minél nagyobb részt vállaljanak a közszolgálat finanszírozásában.

Emlékeztetnek arra: az előbbi társaság 700 millió forintos pályázati díját a közszolgálati Magyar Rádió kapja meg, az utóbbi társaság 355 milliós díját a helyi rádiók és televíziók.


ORTT: Az SZDSZ-es delegált nem szavazott, mert nem tartotta jogszerűnek a pályázatokat

Összemérhetetlennek tartotta a beérkezett ajánlatokat, ezért nem vett részt a két országos kereskedelmi rádiós frekvencia odaítéléséről hozott döntésben a médiahatóság SZDSZ által delegált tagja, aki erről szerdán beszélt az MTI-nek.

"Se pozitíve, se negatíve nem lehet szavazni, ha összemérhetetlen, nem jogszerű pályázatok közül kell választani" - mondta, megemlítve, hogy az ülés kezdetén Majtényi László elnökkel együtt - a többiek ellenében - megszavazta az összes kizárási indítványt.


MDF: Pártrádiók alakulnak

Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője szerint "sötét jövőt" vetít előre a Sláger és a Danubius Rádió sorsa: Fidesz-MSZP "pártrádiók" alakulnak a helyükön.

Az MDF-es politikus arra reagált, hogy az FM1 Konzorcium nyerte el a nagyobbik, az Advenio Zrt. pedig a kisebbik vételkörzetű országos kereskedelmi rádiós műsorszolgáltatási jogosultságot a következő hét évre a médiahatóság szerdai döntése értelmében. qKerék-Bárczy Szabolcs közleményében azt írja: a Fidesz és az MSZP most két újabb házi rádióval bővíti médiabirodalmát, az MDF pedig biztos abban, hogy az ország rosszabbul jár, mert szerinte borítékolható, hogy a két nyertes lényegesen kevesebbet fizet majd a frekvenciákért, mint amit a Sláger és a Danubius vállalt volna.

Nem mindegy ugyanis, hogy a győztes vállalkozások minek a 15 százalékát, illetve 50 százalékát fizetik - teszi hozzá.

Kerék-Bárczy Szabolcs a közleményben úgy fogalmaz: az MDF "nagykoalíciós osztozkodásnak" tartja az ügyet, és az a célja, hogy a pártok soha többet ne döntsenek zenei rádióadókról.


Fidesz: A legtöbbet ígérő nyert

A legtöbbet kínáló induló nyert egy olyan pályázaton, amelynek egyetlen szempontja a vállalt koncessziós díj volt - így értékelte a két országos kereskedelmi rádiós műsorszolgáltatási jogosultság odaítéléséről szóló szerdai döntést Szalai Annamária, a médiahatóság Fidesz által delegált tagja az MTI-nek.

Hozzátette: a megfelelő garanciákat tartalmazó műsorszolgáltatási szerződés "nem teszi lehetővé, hogy ne fizessen" a hullámsávot használó társaság. A testületi tag értelmetlennek nevezte, hogy azért akarjon valaki a piacra lépni, hogy aztán megszegje a szerződést.


SZDSZ: Kóka kivizsgáltatná

Kóka János parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a rádiós  frekvenciapályázatok elbírálása ügyében. Ezt maga az SZDSZ  frakcióvezetője közölte szerdán az MTI-vel.  

A politikus úgy fogalmazott, hogy a vizsgálóbizottság létrehozását a rádiós frekvenciapályázat mögött feltételezett, a  valódi versenyt kizáró Fidesz-MSZP háttéralku kivizsgálására  kezdeményezi.  

Kóka János szerint ennek a testületnek a házszabálytól való  eltéréssel, gyorsított eljárásban kell létrejönnie, hogy a  képviselők még a tervezett szerződéskötés előtt képet alkothassanak  a botrányos pályázati értékelés részleteiről. Hozzátette, hogy  csütörtökön ilyen értelmű javaslatot terjeszt a házbizottság elé.  

A politikus közölte, hogy a sajtóból származó értesülések  alapján az országos kereskedelmi rádiófrekvencia pályázatról az a  kép bontakozik ki, hogy "a Fidesz és az MSZP pénzügyi-gazdasági  háttéremberei megállapodást kötöttek egymással annak érdekében, hogy  az egyik frekvenciát a bal-, a másikat pedig a jobboldali párt által  támogatott pályázók szerezhessék meg."  

A frakcióvezető úgy látja, hogy a két nagy párt által delegált  kurátorok - "vélhetőleg a pártközpontokból érkező instrukcióknak  megfelelően" - nagyarányú többségük birtokában biztosították a  támogatott pályázók nyertességét.   Kóka János szerint az alku annak ellenére eredményre vezetett, hogy  az ORTT elnöke és SZDSZ-es delegáltja szerint az egyik pályázót  hiánypótlással nem orvosolható alaki hiányosságok, a másikat pedig  törvénysértő tartalmi hibák miatt ki kellett volna zárni a  pályázatból.  

Hangot adott annak a véleményének is, hogy a Danubiust és a  Sláger Rádiót birtokló nemzetközi vállalatok esélytelenségét a  sajtóértesülések alapján megjósolhatóvá tette, hogy "ezek a cégek  ellenőrizhető, átlátható gazdálkodási szabályokkal rendelkeznek, ami  a versenyzők transzparencia iránti igényén túl is ellehetetlenítette  volna egy zavaros gazdasági-politikai háttéralku megkötését."  

Kóka János felhívta a figyelmet  arra is, hogy a Danubius és a  Sláger Rádió hallgatóinak felháborodása mellett a "joguralom és a  tiszta verseny védelmezői" is felemelték a hangjukat a kérdésben.  Emlékeztetett rá, hogy a miniszterelnök és az ORTT elnöke mellett a  köztársasági elnök is foglalkozott a kérdéssel. Sólyom László  reményét fejezte ki, hogy a pályázatok elbírálása szakmai szempontok  alapján, a médiatörvény előírásainak megfelelően fog történni. Kóka  János szerint viszont a sajtóértesülések alapján alapos a gyanú,  hogy nem így történt.  

A frakcióvezető arra kéri a parlamenti pártok frakcióit, hogy  szavazataikkal támogassák a bizottság mihamarabbi létrehozását, hogy  a polgárok tiszta képet kaphassanak arról, hogy valójában mi történt.  


Kormányszóvivő: Nem szólhatnak bele


A kormánynak nincs hatásköre arra, hogy beleszóljon az ORTT döntéseibe - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő kérdésre válaszolva a szerdai sajtótájékoztatóján.

Budai Bernadett elmondta: csak a miniszterelnök korábbi nyilatkozatát tudja megismételni az ügyben, mely szerint a kormánynak nincs hatásköre, jogi lehetősége arra, hogy beleszóljon az ORTT döntéseibe, amely gazdálkodásában, döntéseiben önálló szervezet.

Hozzátette: a kormányfő aggasztónak nevezte azt, ami a frekvenciapályázatok körül történt; fontos lenne, ha az ORTT tagjai egyenként és testületként is felelőségük teljes tudatában hoznák meg a döntést.

Bajnai Gordon kormányfő vasárnap egy kérdésre válaszolva aggasztónak nevezte a két országos kereskedelmi rádiófrekvenciára kiírt pályázat elbírálásának folyamatát.

A miniszterelnök akkor azt mondta: nagyon fontos lenne, hogy az ORTT mint testület és minden egyes tagja a maga felelősségének tudatában döntsön arról, hogy mi a közérdek a két országos kereskedelmi rádiófrekvencia pályázata kapcsán.

Hozzátette: a közérdek nemcsak az, hogy a lehető legnagyobb pénzügyi bevétel legyen, hanem - a sajtóban megjelent híradások és az ORTT elnökének véleménye alapján - biztosítani kell, hogy ezt a díjat a teljes időtartam alatt teljes összegében be is tudják fizetni. Hiszen semmit nem ér egy magas megajánlott díj, ha azt később nem kell befizetni - mondta, hangsúlyozva az erre vonatkozó garanciák fontosságát.

Bajnai Gordon álláspontja szerint közérdek az is, hogy ezek a kereskedelmi adók valóban a tőlük megszokott függetlenséggel sugározzanak továbbra is.

Kiemelte: nincs módja rá, és nem is kívánja befolyásolni az ORTT döntését, mindössze arra hívja a fel a figyelmet, hogy az ország jó híre és a közbizalom erősítése is azt igényli, hogy olyan döntés szülessen, amelynek eredményeként a legjobb ajánlatok nyernek, azok, amelyek pénzügyileg is képesek teljesíteni a vállalásukat, és erre megfelelő garanciák is vannak.


Bajnai: Remélem, nem politikai döntés született

Bajnai Gordon miniszterelnök reméli, hogy szakmai, nem pedig politikai döntés született a rádiófrekvenciákról - hangzott el az ATV szerda esti híradójában.

A miniszterelnök közölte, reméli, hogy "a tagok teljes felelősségük tudatában döntöttek és valóban a legjobb ajánlatokat választották".

Olvasóink írták

154 hozzászólás
 • 154. load 2009. október 30. 21:05
  „137. kolombela
  Sokszor hangoztattam a veled való egyet nem értésemet, de itt most igazat adok neked.
  Győzött egy FIDESZ-es (Advenio) és egy MSZP-s (FM1) érdekeltségű rádió.
  Politikai vita műsorokkal, politika befolyásolta reklám - és ezen keresztül finanszírozási - struktúrákkal.
  Mondja ezek után valaki, hogy nem igaz a 70-30?”
 • 153. ladarevolution 2009. október 30. 15:17
  „"Miért van hogy ami jó nekünk
  az a holnapot sosem éli túl?
  Miért? Hogy az ami jó, ha vége van olyan mélyre húz?"

  Viszlát Slágerrádió! :(”
 • 152. pancser 2009. október 30. 15:07
  „151! Mégis mire vágysz?”
 • 151. sx486 2009. október 30. 13:41
  „Sajnos idáig az is hallgatta aki nem akarta .
  Persze erről nem a rádió tehet .
  De társadalmi probléma hogy nemtudunk minőségi követelményeket ( akadályokat ) tenni
  azokon a helyeken ami nem jó .
  Inkább eltűrjük ( és viseljűk ) következményeit .
  Jó volt a slágerrádió , de csak egy ideig.
  Nemtudott újat mutatni .
  Az ember ennél többre vágyik !”
 • 150. dokitomi 2009. október 30. 12:06
  „A POLITIKA már befogta a szánkat, most befogta a fülünket is....
  A hívek szeretnének az utcára vonulni, de nem szabad. Nem szabad, mert akkor sikerül lesüllyedni a POLITIKA szintjére, és bizony azon a szinten legyőznek minket a rutinjukkal.
  Talán jön majd egyszer egy szebb jövő, ahol nem a politika fog dönteni, hanem az emberek akarata és egyszer tényleg demokrácia lesz.”
 • 149. PrettyWoman 2009. október 30. 11:52
  „Igazad van Pancser. Lassan már élhetetlen lesz ez az ország. Aki nem akarta, eddig sem hallgatta őket nyilván, hacsak nem szadomazo. Aki meg igen, az hallgatta és nekik nyilván hiányozni fog. Nekem is.
  Egyébként az a kedvencem, mikor állandóan a liberalizmust ostorozzák. Miért, a diktatúra jobb? Ez is egyik fokozata a diktatúrának szerintem, mikor a nagypolitka mindenbe beleártja magát a szakmaiság helyett. Itt sajnos összefogtak a politikusok az emberek feje felett. Pedig utálják egymást, de most - előrehozva a kampányt - összefogtak. Kár, hogy hiányoztak ötödikes korukban történelem óráról, mert akkor tudnák, hogy a demokrácia a nép, azaz a többség akaratát jelenti. Itt most nem így történt. Kevés ember érdeke döntött a többség ellenében. Nagyon nagyon kell a hatalom mindkét oldalnak, ha már ilyen korán elkezdik a kampány szolgálatába állítani a rádiókat is. Szóval ez a dolog pont nem a liberalizmusról szól. Egyébként szerintem a liberalizmus egy pozitív dolog, csak okosan kell használni. Azok, akik állandóan ezt szidják, nem értem. Ha nem lenne liberalizmus, akkor ugyan bizony hogyan jelenhetne meg az a sok mocskolódó írás is? A kritikával nincs baj, nem kell egyengondolkodás. De a szélsőséges dolgok is pont azért jelenhetnek meg, mert a sokak által szidott liberalizmus van. Nekem viszont a diktatúra nem hiányzik. Meg a kommunizmus, amikor a politika mindenbe beleártotta magát. Most is az lesz megint, csak majd máshogy hívják. Nekem hiányzik majd a Sláger, mert mindig olyan témákkal foglalkoztak, aki sok mindenkit érdekel és érint. Nekem ettől volt emberközeli.”
 • 148. sx486 2009. október 30. 10:02
  „A rádió nem azért van hogy csak szóljon !”
 • 147. dr.med. 2009. október 30. 09:04
  „Kiábrándító másfél hónap lehetett ez a balosoknak, előbb a párt-kelte, aztán ezek a tetű propaganda-rádiók....szóval viszlát gábor és lajos meg balázs meg hasonló celeb és bulváremberek.Szebb jövőt!”
 • 146. pancser 2009. október 29. 21:34
  „143! Van aki nem tudja mit beszél. De jó tudni, hogy nem vagyunk egyformák. Milliók hallgatták a Slágert, ki a Bumerángot, ki a zenét. Mi köze mindennek a lberelizmushoz, vagy bármilyen izmushoz? Nagyon nem szertnék a választások után komor képű MO-n élni, ahol a vidámság, a tréfa, a felhőtlen jókedv, meg van bélyegezve!”
 • 145. LAZA 2009. október 29. 21:32
  „Tényleg,marad most egyáltalán valami országos csatorna ahol zenét lehet majd hallgatni.
  Szerintem a Petőfit is be fogják darálni.
  Egy kis izelítő azoknak akik esetleg a Fidesztől valai féle pozitiv változásokat várnak.
  Valószinüleg a számonkérés is meg lesz summantva! Kivéve egy két zuslag szintü pitiáner tyúktolvajt.
  Különben pedig a nagy rendcsináló Pintér BM is készülődik a helyét visszafoglalni.
  Megint eltelik 6-7 év mire a lakosság többsége rádöbben,hogy megint csak jól át lettünk verve!”
 • 144. lakatos 2009. október 29. 20:34
  „Ebben az országban az a pár millió ember,aki ezeket az adókat halgatta,nagy ívben levan szarva!!!!!!!!!!! Elvették a Petőfi régi jó műsorait,most pedig ezeket!!!!!!!!!!!!!Méghogy nem politika?KORRUPCIÓ,GYALÁZAT,SZAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!44”
 • 143. Patriot 2009. október 29. 20:29
  „"Bumeráng,eltűnik a két <moderálva>!"
  Liberalizmus végnapjai. Irány a szemétttelep!”
 • 142. egysoproni_ 2009. október 29. 17:55
  „Az ORTT-t úgy ahogy van ki kellene tiltani a magyar közéletből! Pénzéhes banda,
  a kulturális és szórakoztatási igények számukra nem jelentenek semmit.
  Ha ez a cirkusz ráadásul politikai rendelésre készült, akkor az egész magyar
  kulturális életnek (beleértve pl. a színházakat is) teljes bojkottot kellene tanusítania!”
 • 141. pancser 2009. október 29. 17:48
  „Hajrá Danubius, Hajrá Sláger! Ha nem láttak még akkora tömeget mint ezeknek az adóknak a híveit akkor most látni fognak! Most kell elkezdeni valamit korrupt politkusaink ellen. Azt hiszem óriási szavazatvesztés minkét nagy pártnak. Ki lesz a nevető harmadik? Sztem ez jól jön a liberálisoknak és az MDF-nek vagy azoknak akikról talán még nem is tudunk. Szabadságot a médiákban!”
 • 140. xtc 2009. október 29. 16:12
  „SZÉGYEN HOGY MÁR A RÁDIÓZÁSBA IS BELEUGAT A POLITIKA NEMHIÁNYZIK AZ HOGYMÉG A RÁDIÓBOL IS A HAZUDOZÁS AZ EMBEREK BE ETÉTÉSE ÉS SOK GENNYES POLITIKUS HAZUDÁSA FOLYON...”
 • 139. buszvezető 2009. október 29. 14:54
  „Igaza van azoknak, akik azon a véleményen vannak, ebben országban mindent meg lehet tenni,-de csak a szélhámos politikusainknak- függetlnül a párt színeitől! Már sportot űznek az ország lakosságának hülyére vételéből! A végén még valamelyik szarházi még kitalálja, király akar lenni, tán még azt is elnéznék.........!? Emberek ébresztő!!”
 • 138. Orfeusz 2009. október 29. 14:10
  „A kutya ugat, a karaván halad!”
 • 137. kolombela 2009. október 29. 14:03
  „T. mszp-szdsz és fidesz-kdnp fanok.
  Azt hiszem, hogy ezzel nyiltan is megalakult a nagykoalició, amin semmi csodálkozn i való nincs, hiszen egyik párt sem különb a másiknál, egyik pártot sem érdekli a nemzet sorsa, ugyanolyan lenyulós banda mindegyik.
  Majd jövö tavasszal tessenek visszaemlékezni ezekre a dolgokra és megfontolni, hogy hova teszik az ikszet.
  Egy biztos én egyik mocsadék nevéhez sem ikszelek.”
 • 136. kolombela 2009. október 29. 13:51
  „135. gjozsi88 2009.10.29. 13:25
  Úgy látom szövegértési nehézségeid neked vannak.Elöször is én csak idéztem egy sajtócikkből, másodszor ebben a szövegben senki sem írt a Tanról, ezt csak te olvastad bele. Nekem nem mindegy, csak azt szidom aki megérdemli, márpedig elvtársaid igen csak kiérdemelték a szidalmat.Nincs nehéz életem, sok mindennek tudok örülni, legfőképp annak, hogy hamarosan elbukik ez a nemzetáruló kretén banda.
  Végezetül, ha velem kötözködsz, akkor korábban kelj fel”
 • 135. gjozsi88 2009. október 29. 13:25
  „kolombela!
  Látod összevissza irogatsz, azt sem tudod néhány oldallal, sorral korábban miről mit...!
  Neked teljesen mindegy, csak szidhass valakit, valamit!
  Nehéz életed lehet, semminek nem tudsz örülni!”
154 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zivatar előtt húzza ki a dugót!

Országosan több mint 1.500 kárbejelentés érkezik csak egy-egy nagyobb biztosítóhoz egy-egy vihar… Tovább olvasom