Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Jojózhat a szemünk a többféle ártól?

Az SMS kampány újabb kérdése ezúttal az áfacsökkentés következményéről faggat bennünket.
Negyedszerre is kifaggatnak bennünket, ezúttal a kormány által tervezett áfacsökkentés következményéről, azaz: az egyes termékek új ára mellett szerepeljenek-e a régiek? A témáról cégvezetőket, vállalkozókat, boltosokat kérdeztünk.

A lakberendezésre szakosodott d-stúdió szlogenje szerint „az elképzeléstől a beköltözésig mindent egy helyen ígér". Bak Ferenc ügyvezető úgy véli, a vásárlók a mostaninál nem járnak jobban, legfeljebb jojózik majd a szemük a sokféle ártól.

– Értelmét nem látom az egésznek – magyarázza Bak Ferenc –, hiszen ki kell írni az egységárat, a jelenlegi és az új áfás árat, ami zavart okoz a vásárlók fejében, hiszen a többség nettó árban számol. Az ötszázalékos csökkenés egyébként különféle akciókba is beépíthető, a kereskedő haszna pedig a kevesebb áfával nem lesz se több, se kevesebb.
– Fejtörés elé állít bennünket a tervezet – sommázza Tóthné Mag Ildikó, a Toma Bababolt üzletvezetője.

– Árat már jó három éve nem tudunk emelni, ezzel párhuzamosan viszont folyamatosan emelkednek a kiadások: a munkabér, a bérleti díj, a rezsi. Számomra egyelőre irreálisnak tűnik az egész, hiszen a mi közepesnek mondott vállalkozásunkban több ezer, különféle árucikket forgalmazunk. Ki fogja ezt pluszpénzért, pluszalkalmazottal elvégezni?Az ízlésesen megrakott belvárosi Thoede zöldség-gyümölcs bolt előtt tegnap is többen vártak, ám Némethné Fördős Elvira üzletvezető nem sokat tudott hozzátenni az újságból ismert alaphírhez, hacsak azt nem, hogy mindezzel a kereskedők egy része elmeosztályon végzi.
– Az új mellett elképzelhetetlen a régi ár feltüntetése, hiszen a burgonya vagy a paradicsom tavalyi ára valószínűleg nem érdekli a vásárlókat – állítja Némethné Fördős Elvira. – A pluszmunkánkat senki nem fizeti meg, ám ha mégis megszavazzák a javaslatot, nem tehetünk mást, állunk elébe.

Solymosi Lászlóné naponta itt vásárol, szerinte aki ezt kitalálta, életében nem állt pult mögött. A vevőt keverik meg a többféle árral, a kereskedőnek viszont idő naponta ezerszer elmagyarázni, hogy az árak közül mi, micsoda.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első hely

Kézilabda

A magyar női juniorválogatott a csehországi vb csoportkörének… Tovább olvasom