Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Jogerősen kilenc év fegyházbüntetést kaptak az idős férfit kirabló mezőberényi fivérek

Jogerősen kilenc-kilenc év fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a két mezőberényi testvért, aki 2010-ben kirabolt és súlyosan bántalmazott egy idős helybélit; a bűncselekményben részt vevő fiatalkorú öccsük három év három hónap börtönt kapott.


A három testvér, a legidősebb - korábban már tizenegyszer büntetett - báty, az elsőrendű vádlott Suki Ernő ötlete alapján 2010. április 25-én este az egyedül élő 76 éves sértett házához ment. Pénzt akartak szerezni, ezért a középső fiú, a másodrendű vádlott Suki Tibor beugrott az udvarra és megpróbálta a ház bejárati ajtaját kinyitni, a kilincset rángatta. A zajra felébredő házigazda kilépett a házból, mire a vádlottak elszaladtak, majd az udvaron száradó ruhákat kötöttek arcuk elé, hogy a sértett ne ismerje fel őket.
A házhoz visszatérő fivérek benyomták a külső ajtót, a belsőnek pedig betörték az ablakát és a résen benyúlva nyitották ki a zárat. Az üvegcsörömpölésre fölriadó és kisiető áldozatot Suki Ernő lerántotta a földre, középső öccse pedig egy pokróccal letakarta a férfi arcát, majd lefogta sértettet, úgy, hogy a hátára térdelt. Az első és a harmadrendű vádlott eközben átkutatta a házat. Az ágyneműtartóban megtalálták a sértett pénzét, 2,3 millió forintot, majd a konyhaszekrény fiókjában újabb 130 ezer forintra bukkantak. Ezután a harmadrendű vádlott két üveg pezsgőt szétlocsolt a házban, azért, hogy ne hagyjanak szagnyomot, majd a fivérek elhagyták a tetthelyet.
A bántalmazás következtében az idős áldozat több bordája eltört, a sérülések következtében légmell, emiatt közvetlen életveszélyes állapot alakult ki nála, élete megmentéséhez azonnali életmentő orvosi beavatkozásra volt szükség.
Az okozott kárból végül 2,22 millió forint megtérült, mert azt a rendőrség a rejtekhelyeken megtalálta. Az idős férfi a történteket követően félt a tanyájára visszatérni, ezért azt eladta, és egy idősek otthonába költözött.
A táblabíróság a két idősebb fivért jelentős értékre, csoportosan, társtettesként elkövetett rablás, társtettesként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés, társtettesként elkövetett magánlaksértés bűntettében mondta ki bűnösnek, és egyaránt kilenc év fegyházbüntetéssel sújtotta. Az elsőrendű vádlottal szemben a bíróság elrendelte öt - összesen négy év négy hónap időtartalmú -, felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is, amelyet a vádlottal szemben 2009-ben szabott ki a Gyulai és a Békési Városi Bíróság. A legfiatalabb testvér három év három hónap, fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztést kapott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mádl Ferencet kedden katonai tiszteletadás mellett búcsúztatják

A katolikus egyház szertartása szerint kerül sor Mádl Ferenc állami temetésére kedden Budapesten, a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. Tovább olvasom