Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Jogerősen 17 év fegyházra ítélték a dunaföldvári vállalkozó gyilkosát

Jogerősen tizenhét év fegyházbüntetésre ítélte csütörtökön a Pécsi Ítélőtábla G. A.-t, aki 2013-ban megölt egy dunaföldvári vállalkozót - közölte az ítélőtábla az MTI-vel.
A másodfokon eljáró bíróság helyben hagyta a Szekszárdi Törvényszék tavaly október 27-én hozott ítéletét.

A közlemény szerint az elsőrendű vádlottat, a 45 éves dunaújvárosi G. A., visszaesőként elkövetett emberölés, kifosztás és magánlaksértés miatt mondták ki bűnösnek.

A per másod- és harmadrendű vádlottját, a szintén dunaújvárosi Sz. J.-t és G. R.-t emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás miatt három-három év börtönre ítélték.

Az ítélőtábla felidézte: G. A. és a későbbi áldozat, M. A. üzlettársak voltak, de kapcsolatuk ellenségessé vált, miután a vállalkozó nem teljesítette hárommillió forint átadására tett ígéretét. G. A., aki 2011-ben szabadult emberölés miatt kiszabott börtönbüntetéséből, elhatározta, hogy megleckézteti M. A.-t.

A gyilkos 2013. április 30-án éjjel megkérte - a börtönbüntetése alatt megismert - Sz. J.-t, hogy figyelje a vállalkozó dunaföldvári otthonát, és jelezze, ha egyedül van otthon, majd G. R. a helyszínre vitte őt. G. A. bemászott a házba, és megfojtotta M. A.-t. 

A holttestet G. A. édesanyjának felújítás alatt lévő dunaújvárosi házához vitték, amelynek pincéjében a gyilkos bebetonozta. Az áldozat maradványait a rendőrség 2016. februárban találta meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befejezték a dél-balatoni vasútvonal felújítását, szombattól csökken a menetidő

Befejeződött a dél-balatoni, valamint a Kaposvár és Fonyód vasútvonal majdnem 73 milliárd forintba kerülő felújítása, amelynek köszönhetően gyorsabban járnak majd a vonatok. Tovább olvasom